Omdat ik toch bezig ben (net het weekoverzicht van afgelopen week gemaakt), gelijk nog maar een blogpost in elkaar zetten. Voordat mijn blogweek straks weer alleen bestaat uit een overzicht van de afgelopen week. :-)

Tijd voor een nieuw lijstje vragen en antwoorden. Benieuwd wat voor gekke of bijzondere vragen me dit keer worden voorgeschoteld. Wil je oudere 1000 Vragen posts bekijken? Check dan dit linkje.

783. Kom je altijd te laat, te vroeg of op tijd?

Volgens mij meestal wel op tijd. Ik heb er zelf een hekel aan als mensen veel te laat aan komen kakken bij een afspraak, dus zelf zorg ik er wel voor dat ik ergens op tijd ben als ik dat beloofd heb.

Door omstandigheden kan het weleens een paar minuten later worden (of de pont missen, gebeurt ook weleens), maar daar blijft ‘t wel bij. Veel te vroeg doe ik overigens ook niet aan. Dat vind ik dan weer zonde van mijn tijd.

784. Hoe zorg je voor orde in je hoofd?

Een eind fietsen! Dat werkt voor mij echt enorm zuiverend voor mijn hoofd. Een andere methode is oxazepam pakken, maar aangezien ik daar erg voorzichtig mee ben en er al een keer verslaafd aan ben geweest, kies ik liever een andere methode. Waar wandelen in de meeste gevallen veroorzaakt dat ik nog meer in mijn hoofd ga zitten, kan ik met fietsen juist loslaten en krijg ik echt weer lucht. Heerlijk is dat!

785. Ben je ooit ergens geweest waar je alleen zand of water zag?

Ik heb een paar keer op zeer gevaren en ben in de woestijn geweest, dus ja. Allebei.

786. Op welke plek ga je zitten in een achtbaan?

Mooi op geen enkele! Ik vind pretparken leuk, maar die achtbaan, daar ga ik niet in!

787. Wijs je iemand snel op zijn of haar fouten?

Ligt aan de situatie, maar waarschijnlijk wel. Ik ben vrij direct en zeker als die fouten inhouden dat ik benadeeld word, dan zeg ik daar wel iets van. Tegenwoordig eigenlijk nog sneller dan eerst, omdat ik eigenlijk altijd vond dat ik m’n mond moest houden en niks te zeggen had.

Dat ik gewoon niet moest zeuren. Overigens kan iemand op fouten wijzen ook inhouden dat je probeert diegene te behoeden voor een fiasco. Voorkomen dat ze een fout maken die ze zelf niet inzien. Al is het nooit mijn bedoeling om betweterig over te komen.

788. Welke rol heb jij in je vriendengroep?

Ik heb geen vriendengroep, dus ook geen rol. Ik heb maar 2 echte vrienden en die kennen elkaar toevallig van gezien hebben op mijn verjaardag, maar daar houdt het wel op. Als ik wel echt een vriendengroep zou hebben, zou ik waarschijnlijk degene zijn die altijd op de achtergrond blijft. Ik hou er niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan. Ik ben zeker geen volger, maar ook niet iemand die aanwezig is.

Frisse witlof-salade

789. Wat is het vreemdste wat je ooit hebt gegeten?

Inktvis! Zo’n anderhalf jaar geleden zat dat een keer in een salade en ik wilde zo stoer zijn om dat gewoon op te eten. Ik vond ‘t maar niks. Eigenlijk zit er weinig smaak aan en ook niet overdreven vissig, maar het voelt gewoon heel raar in je mond en dat maakte dat het voor mij in de categorie vies viel. Kaviaar vind ik ook maar gek. Een hap zout in de vorm van glibberige balletjes. Ik snap niet dat dat zo duur moet zijn.

790. Lees je je horoscoop?

Gek genoeg alleen als ik slecht in m’n vel zit. Als een soort masochistisch bijgeloof.

791. Wat is de raarste plek waar je ooit wakker bent geworden?

Ik ben nog nooit van m’n leven wakker geworden in andermans bed en ben ook nooit zo dronken geweest dat ik niet wist wat ik deed or waar ik heenging. Ik heb weleens een nacht geslapen in mijn hangmat, in de achtertuin. Omdat het zo verschrikkelijk warm was, dat ik binnen niet kon slapen. Misschien was dat wel het gekste.

Vroeger ben ik met school trouwens eens een week wezen kamperen in de buurt van Drenthe. Dé horror. En dan ‘s nachts gedesoriënteerd wakker worden en heel nodig naar de plee moeten, en daar minstens 5 minuten voor door een donker bos moeten struinen. Dat viel niet helemaal in de categorie gek, maar voor mij wel!

792. Zou je willen dat er iets naar je vernoemd zou worden?

Ik ben niet zo ijdel. Bescheidenheid past me beter. Dus nee. Hooguit als ik ooit nog een out-of-this-world koffierecept ontwikkel, wat vervolgens in heel Nederland op de kaart komt te staan bij elk denkbaar koffietentje. Yeah right, dream on Dammers…

793. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Tegenwoordig heb ik daar pilletjes voor. Iets anders werkt allang niet meer.

794. Kun je ook bevriend zijn met mensen die totaal anders denken?

Ja, dat vind ik juist erg interessant. Ik hou er wel van om zo nu en dan een beetje te sparren, een goeie discussie te voeren. Ik heb eerlijk gezegd een grondige hekel aan zogenaamde yes-people, mensen die het in alles met je eens zijn, je altijd naar de mond praten. Een beetje pit mag er wel in zitten. Van andere meningen en denkwijzen kun je juist veel leren.

795. Hoe lang zou jij kunnen overleven op een onbewoond eiland?

Zolang er voldoende middelen aanwezig zijn om in m’n levensonderhoud te kunnen voorzien, waarschijnlijk lang. Ik heb geen mensen nodig om ‘t naar m’n zin te hebben.

796. Hoe vaak google je de naam van je jeugdliefde(s)?

Geen jeugdliefdes, dus nee. Ik heb overigens weleens de namen van wat klasgenoten opgezocht op Google, tenminste van die enkeling waarvan ik ook de achternaam heb onthouden, want het meeste uit die tijd heb ik ver weggestopt. Stiekem is het wel grappig om te zien wat er van die mensen terecht is gekomen.