Zo’n artikel waar je aan begonnen bent, het bijna af hebt en op het laatste moment besluit dat je geen zin meer hebt. Om er vervolgens dagen later pas mee verder te gaan. Vandaag krijg je weer vragen en antwoorden voorgeschoteld uit ‘t Flow-boekje.

Mocht je oudere edities willen lezen, gebruik dan het zoekveld rechts bovenaan op de site en tik de zoekopdracht ‘1000 vragen’ in. Dan krijg je alles vanaf het begin te zien. En dat zijn er nogal wat!

797. Welk schoolvak vond je verschrikkelijk?

Wiskunde! De horror! Waar ik een soort zesde zintuig voor taal heb, ontbreekt dat op alle fronten als het om getalletjes gaat. Vooral wiskunde vond ik lastig. Terwijl ik in andere vakken meestal wel uitblonk, had ik de grootst mogelijke moeite om dingen als formules te ontcijferen. Wat dan weer maakte dat ik me dom voelde. Want slimme mensen moeten álles kunnen leren.

798. Welke ingrediënten mogen niet ontbreken in je favoriete taart?

Ondanks dat ik gediplomeerd brood- en banketbakker ben (dat wist je niet hé?), bak ik dus nooit meer een taart. In de eerste jaren na het behalen van m’n diploma nog wel, maar zoals ik al eens eerder schreef, beperk ik de tijd in de keuken zoveel mogelijk. Om de vraag te beantwoorden: Kaneel vind ik bijna overal lekker op of door, dus dat is altijd goed.

799. Wat zing je onder de douche?

Niks.

800. Zeg je makkelijk dat je van iemand houdt?

Nee, dat is zeer zeldzaam. Die paar keer dat ik ‘t wel heb gezegd, werd me dat overigens ook niet in dank afgenomen. Het is al vaker gebleken dat de combinatie Ester en liefde een erg slechte is.

801. Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Heb ik niet. De keuken is, naast de badkamer, mijn minst favoriete plek. Ik hou niet van koken of bakken en die paar uur per week dat ik in de keuken sta, is een fancy omgeving dan ook niet nodig. Een keuken moet voor mij vooral praktisch zijn. Ik heb wel een voorkeur voor RVS.

Ik als baby

802. Wat is je vroegste herinnering?

Ik heb héél veel herinneringen aan m’n jeugd, maar wat de oudste is weet ik zo niet. Misschien op onze eigen boot over de Maas varen en onze Pekinees Dinky die dan ook mee ging, schaatsen op de sloot met oma en een stoel, m’n moeder die altijd een echt feestje van m’n verjaardag maakte (inclusief slingers die om 6 uur ‘s morgens al ophingen) of motorrijden met m’n vader.

803. Wanneer zit je ego je in de weg?

Ik heb niet zo’n groot ego. Ik vind dat ook een oncharmante eigenschap.

804. Heb je veel mensenkennis?

Ik heb vooral een heel sterke radar. Mijn gevoel over een persoon blijkt negen van de tien keer te kloppen. Ik heb door de jaren heen vooral een met militaire precisie afgestelde radar ontwikkeld voor mannen die ergens op uit zijn.

Ze hoeven nog geen tien woorden gesproken te hebben en ik weet al waar ik aan toe ben. Lozen die hap. Kerels die met xxx-jes en aanverwanten rondstrooien, hou ik ook liever op gepaste afstand. Ik bewaak mijn fort met grandeur!

805. Hoe ziet de wereld er over 100 jaar uit?

Ik zou hier graag iets heel positiefs willen antwoorden, maar als ik zo eens om me heen kijk en de media volg, vrees ik dat het er de komende jaren niet beter op gaat worden. Milieuvervuiling, opwarming van de aarde, oorlog en politieke spelletjes, terrorisme, armoede, natuurrampen. Er lijkt geen einde aan te komen. Natuurlijk zijn veel dingen niet per se van deze tijd, maar ik vind dat we ons te weinig om onze aarde bekommeren. Het is allemaal te vanzelfsprekend.

806. Waarin zijn kinderen leuker dan volwassenen?

Aangezien de termen kinderen en leuk voor mij echt mijlenver uit elkaar staan, vind ik dat best nog een lastige vraag om te beantwoorden. Misschien de onbevangenheid. Dat ze alles zeggen en doen zonder zich druk te maken of het wel kan. Of het niet stom of raar of gênant is.

Zich nog niet bewust van de enorme hoeveelheid ongeschreven regels waaraan de meeste volwassenen zich denken te moeten houden. Onbezorgdheid zou ik niet willen zeggen. Ik had zelf als jong kind al veel om me zorgen over te maken, dus kind zijn, staat zeker niet altijd gelijk aan zorgeloosheid.

807. Zou je ooit meedoen aan een talentenjacht?

Nooit! Niet dat ik vind dat ik geen talent heb, maar ik vind het afschuwelijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

808. Zijn er weleens dagen dat je niet praat?

Ja vaak genoeg. Ik zie doorgaans niet zoveel mensen en bel ook vrij weinig.

809. Wat zeggen de rimpeltjes op je gezicht?

Ondanks dat ik in januari al 43 ben geworden, heb ik die nog niet echt. Al zie ik, met name als ik mijn wenkbrauwen optrek, wel heel lichte lijntjes. Ik zou niet weten wat die paar rimpeltjes die ik heb, nu over me zeggen. Ik ben niet iemand die heel vaak lacht, dus daar kan het niet van zijn.

810. Wat is uitslapen voor jou?

Puur genieten!