Geloof het of niet, maar pakweg een jaartje of tien geleden, toen de smartphone nog lang niet zo algemeen ingeburgerd was als op de dag van vandaag, vond ik het allemaal nogal overdreven.

Waarom zou je in hemelsnaam een telefoon kopen waarmee je kunt e-mailen, spelletjes kunt doen of je agenda bijhouden, terwijl je dat ook gewoon via je computer of laptop kunt doen? Ik zag de meerwaarde er niet van en sleepte trouw mijn compacte Nokia 6300 met me mee.

Een telefoontje wat ik trouwens nog altijd in mijn bezit heb, omdat ik hem op zijn eigen oubollige manier mooi vind en ook gewoon een leuk aandenken aan een tijd die nog niet om liken, swipen, followers en influencers ging.

Veel bellen of sms-en deed ik niet, dus ik liep zelfs met de gedachte rond om m’n mobiel-abonnement op te zeggen, totdat ik een iPhone in ‘t vizier kreeg. Een kennis had er één en ik kan me dat eerste moment nog goed herinneren: Gapen deed ik ernaar. Kwijlen zou je het haast kunnen noemen.

Ik ben iemand met interesse voor techniek en met name informatietechnologie en gadgets. Het is dat mijn inkomen het niet toelaat om altijd het allernieuwste model te hebben en ik daardoor meestal wat achter de feiten aan hobbel, maar ik ben wel altijd graag op de hoogte van de laatste snufjes.

Het verveelt ook nooit. Juist omdat technologie zich blijft ontwikkelen. Zo lees ik bijvoorbeeld over de voors en tegens van een iPhone X kopen, of je misschien toch beter voor de 8 kunt gaan en welke apps je zeker geprobeerd moet hebben.

Het moment dat ikzelf ook zo’n hi-tech telefoon in mijn bezit zou krijgen, leek dus onvermijdelijk. In het najaar van 2010 kocht ik de iPhone 3GS. Dolgelukkig was ik met m’n eerste smartphone, waar ik uiteindelijk zo’n twee jaar mee zou doen. Ik leerde namelijk al snel, dat zo’n apparaatje na die tijd een beetje vervelend wordt.

Het besturingssysteem traag als stroop, plus een accu die als het even kan, meerdere keren per dag opgeladen moet worden. Inmiddels hebben ook de iPhone 4S, iPhone 5S en mijn iPhone 6S de revue gepasseerd. Elke keer zat er zo ongeveer 2 jaar tussen. De iPhone 6S heb ik destijds zelfs via pre-order besteld bij CoolBlue.

Inmiddels zijn er ruim tweeënhalf jaar verstreken sinds ik de 6S kocht, maar ondanks dat Apple in het najaar van 2017 2 nieuwe modellen van de immer populaire iPhone lanceerde, is het er nog niet van gekomen om een nieuwe telefoon aan te schaffen.

De verder gestegen toestelprijzen weerhouden me ervan, terwijl mijn geliefde 6S-je toch steeds meer kuren begint te krijgen. Ik weet wat ik wil en dat is de iPhone X kopen, maar ruim 1000 Euro voor een telefoon, is wel wat aan de extreme kant…

Het is dus nog even aankijken wat het gaat worden. Of verder sparen en straks met pijn in mijn hart in één keer een enorm bedrag uitgeven en die zo vurig gewenste iPhone X kopen, of een jaar wachten tot er een nieuw model uitkomt, die misschien goedkoper is, maar misschien ook nóg duurder. In feite blijven het luxeproblemen, maar toch. Een mens wil weleens wat en dit mens wil vooral een nieuwe iPhone!

Wat voor telefoon heb jij?