Waarom vergeet ik toch steeds die maandoverzichten te schrijven! Al kan ik me beter afvragen waarom ik toch steeds vergeet te bloggen, want vaak is het wel een kwestie van vergeten. Geef ik gewoon eerlijk toe. :-)

Wat op zich niet eens zo heel erg is, want sinds ik mezelf al die aangeleerde regeltjes heb afgeleerd, over dingen waarvan ik vind dat ze móeten, blog ik nu dus alleen als ik er echt zin in heb en niet uit een soort verplichtingsgevoel. En dat is beter! Vandaag een terugblik naar mijn eerste maand van 2018: Januari!

Gedragen

Het is nog winter, dus korte broeken en luchtige topjes zitten er niet echt in. :-) Ik heb veel jeans gedragen, comfortabele sweaters en maar 2 keer iets van een rokje of jurkje. Ik vind ze echt leuk, maar ik ben meer een broekenmens. Sowieso vind ik dat ik meer aandacht aan mijn make-up moet besteden als ik een rok of jurk draag en daar heb ik dan meestal geen zin in. :-)

Gegeten

Het eerste wat in me opkomt, is de heerlijke hagelslagtaart die m’n moeder voor haar verjaardag had gemaakt, maar dat valt natuurlijk niet écht onder eten. :-) Ik kookte weer wat vaker dan in de maand ervoor, scoorde tot mijn grote blijdschap een kokosnoot bij Lidl en at ook een paar keer buiten de deur. Onder andere een heerlijke lasagne bij ‘n Tikkie Anders in Sleeuwijk die echt voor herhaling vatbaar is en een pannenkoek bij de pannenkoekenbakker voor m’n verjaardag.

Gedaan

Eigenlijk was januari een vrij passieve maand. De eerste week van de nieuwe maand was ik ziek, in de tweede week had ik werklui over de vloer wat ervoor zorgde dat ik veel stress had en weinig van huis was. Halverwege de derde week kreeg ik een paniekaanval waarvan ik een paar dagen heb moeten herstellen en de vierde week was op zich prima, maar rustig. Ik pakte het lezen weer op en wandelde in de laatste dagen van januari opeens weer heel veel.

Verder vierde ik mijn verjaardag, wakkerde de interesse voor verlaten huizen verder aan, ging ik opnieuw de strijd aan met mijn slaapproblemen (dit keer met succes) en maakte ik diverse keren foto’s van het hoge water, wat ik toch altijd een imposant gezicht blijf vinden.

Hoog water en zonsondergang

Gelezen

Zoals ik hierboven schreef, heb ik het lezen weer opgepakt, na een jaar geen boek aangeraakt te hebben. Toen ik vorig jaar rond deze tijd ziek werd, heb ik lange tijd niet kunnen lezen, doordat ik hele dagen duizelig was. Toen ik daar na twee maanden eindelijk van verlost was, merkte ik dat mijn aandachtsspanne niet was was het ooit geweest was. Ik kwam niet verder dan een bladzijde lezen, voordat ik weer afgeleid was of geen zin meer had.

Inmiddels lees ik weer volop en ik geniet er zo van. Wat heb ik dat gemist! Lekker jezelf opkrullen op de bank met een goed boek in je hand. Eén van de meest intrigerende boeken die ik inmiddels heb gelezen, is de psychologische thriller Zonder jou, van Chantal van Gastel.

Gekocht

Nadat ik in december m’n geliefde enkellaarsjes heb weg moeten gooien omdat de zool losliet en er echt niets meer aan te redden viel, was ik naarstig op zoek naar vervanging. Ik spotte eerst deze toffe schoenen bij VanHaren, maar die gingen tot maat 41 en ondanks dat ik zo eigenwijs was dat ik het toch wilde proberen, waren ze écht te klein en heb ik ze teruggebracht.

Bij Scapino hadden ze ook leuke, maar die moesten besteld worden en het duurde twee weken voordat ze in de winkel waren. Ondanks dat deze er wel in mijn maat waren, vallen ze iets kleiner, waardoor ik twee dagen heb getwijfeld of ik die ook weer terug zou brengen. Uiteindelijk heb ik ze met wat huis-tuin-en-keukentrucjes iets op weten te rekken, zodat ze beter zitten en ik ben er blij mee. Helemaal mijn stijl dit!

Verder kocht ik een toffe legergroene rok van imitatieleer bij HEMA met 20% korting, wat dingen tegen verkoudheid en een natuurlijk middel tegen slaapproblemen wat heel goed blijkt te werken (Valeriaancomplex). Bij Cool Cat vond ik bij toeval zo’n lang zwart capuchonvest waar ik al zeker driekwart jaar naar op zoek ben, die nu afgeprijsd was van € 30 naar € 9!

Stoere boots

Gewenst

Ik heb niet echt veel wensen op dit moment. Qua hoofd gaat het in grote lijnen al een tijdlang best goed en ondanks dat ik me weleens fitter heb gevoeld, is het voor mij in de wintertijd standaard dat ik wat minder energie heb om dingen te ondernemen.

Het eerste wat in me opkomt wat ik wel zou willen wensen, is dat we een heel mooi voorjaar krijgen en daaropvolgend natuurlijk een geweldige zomer. Ik kan haast niet wachten om weer lekker de buitenlucht in te trekken!

Geluisterd

Eigenlijk ben ik, zeker de eerste helft van januari, meer bezig geweest met filmpjes kijken van van alles en nog wat op YouTube, dan echt luisteren naar muziek. Totdat er iets van Michael Jackson voorbij kwam en ik vaker naar zijn muziek ging luisteren. Jeugdherinneringen! Ik was in de jaren tachtig enorm fan, maar ondanks dat boeken, posters, T-shirts en andere merchandise allang zijn verdwenen, ben ik dat nog steeds, alleen dan ‘niet praktiserend’, zoals ik dat zelf noem.

Ik was ook fan van Take That, later Robbie Williams en sinds een jaartje van de Ierse acteur Aidan Turner. Vind ze allemaal leuk en goed, maar doe geen moeite om een artiest of acteur in het echt te zien of zo.

Ik vind dat je ook prima iemand kunt bewonderen zonder het voor de hand liggende fangedrag te vertonen. It’s on the inside. Om een lang verhaal kort te maken, luisterde ik de afgelopen weken dus best vaak naar muziek van MJ.

Gekeken

Op YouTube heb ik volgens mij zo’n beetje 70% van alle filmpjes over verlaten huizen bekeken en verder ging de tv ook regelmatig aan. Nadat ik kort geleden elke zaterdag enorm genoot van het tv-programma Oh Wat een Jaar, zit ik nu gekluisterd aan de tv als op woensdag Groeten Uit 19XX op tv is. De achterliggende gedachte is hetzelfde, al vind ik dit programma zelfs nog leuker. Films keek ik niet veel, al kan ik me deze grappige film nog wel herinneren.

Geliefd

Kokosnoot ♡ koffie van versgemalen bonen ♡ tv met jeugdherinneringen ♡ kiwi’s ♡ hoog water ♡ mijn nieuwe camouflage beanie ♡ lezen ♡ hagelslagtaart ♡ reflectiefoto’s ♡ Essence Lash Princess mascara ♡ geometrische vormen ♡ bubblicious kauwgum.