Ik had het de afgelopen dagen te druk met in m’n boek lezen en wandelen, om aan mijn blog toe te komen. Maar nu toch maar beginnen aan het weekoverzicht. Ik heb ook nog twee andere artikelen in mijn achterhoofd die ik deze week wil schrijven, dus moet ik niet te lang wachten met mijn terugblik op de afgelopen week. :-)

Het was in elk geval best een prima week. Ik liep onverwachts veel kilometers en als ik veel buiten ben, maak ik ook automatisch een stuk meer foto’s. Verder ging ik een avondje naar IKEA, las ik zo ongeveer een boek per dag, ging ik onverwachts naar Sliedrecht en genoot ik van een aantal mooie zonsondergangen.

maandag 29 januari

Voor het eerst in een jaar (letterlijk) weer eens naar de bieb geweest en met een tas vol boeken thuis gekomen en meteen lekker aan het lezen geslagen. Als je dan weer begint, merk je pas hoe je het gemist hebt. Dat gold voor mij wel in elk geval. Ik ben vandaag alweer geweest om nieuwe boeken te halen en dan heb ik tussendoor óók nog een paar e-books gelezen.

Linnen tas met print

dinsdag 30 januari

Lekker gewandeld met Bas. Tien kilometer. Het gaat goed met z’n artrose-pootje en daardoor heb ik ook meer vertrouwen gekregen in wat hij wel en niet kan. Hij geeft ‘t zelf wel aan en geloof me: Zelfs die laatste paar kilometers loopt hij nog volop aan de lijn te trekken. Hij is nu eenmaal gek op wandelen. De eerste foto maakte ik bij de nieuwe wijk Hoog Dalem. Eind van de middag deden we nog een rondje Buiten de Waterpoort, waarbij ik de andere twee maakte.

woensdag 31 januari

Na een vervelende situatie waarbij een bemoeizuchtige vrouw ruzie met me zocht omdat ze vond dat ik mijn hond niet mocht corrigeren nadat hij op de straat had willen poepen (terwijl hij even ervoor genoeg gelegenheid had gehad om zijn behoefte op een andere plek te doen), heb ik me daar een paar uur rot over gevoeld.

Van alle narigheid die mensen door de jaren heen over me heen gegooid hebben, vind ik het ‘t ergst als mensen dingen van je vinden of denken die totaal bezijden de waarheid zijn. Gelukkig had Bas er minder last van. We waren al lang en breed weer vriendjes en hij zat lekker bij me.

Bas op de bank

donderdag 1 februari

Een onverwachts drukke en leuke dag. Ik ging met de trein naar Sliedrecht voor een paar laarsjes die ik uiteindelijk toch liet liggen. Ik had andere gekocht waarover ik ietwat twijfelde, omdat ze nét iets ruimer hadden mogen zijn.

Bij Scapino hadden ze een paar die er op leek, maar die waren dus alleen nog in Sliedrecht in mijn maat. Die vielen nóg kleiner, dus heb ik de andere gehouden, die ik inmiddels met wat huis-tuin-en-keuken trucjes wat op heb weten te rekken.

Bas was mee naar Sliedrecht en kon zijn geluk niet op, eindelijk weer eens met de trein! Ondanks dat ik dus in theorie voor niks was gegaan, hebben we er toch wat leuke uurtjes van gemaakt met een wandeling en een hapje en drankje bij Spek en Bonen, waar ik de koffiefoto maakte.

Bas deelde ook mee in de buit. ‘s Avonds met Martin naar IKEA in Breda geweest en daar gegeten, de traditionele Zweedse balletjes die toch altijd weer lekker smaken, ook al is het niks bijzonders. Om het ‘kakboek’ kreeg ik de slappe lach. Achteraf blijkt kak Zweeds te zijn voor cake.

vrijdag 2 februari

Een tijdje geleden had ik bij Kwantum twee superleuke geometrische decoratie-dingen gekocht die voor de helft waren afgeprijsd. Helemaal mijn ding, alleen had ik er nog steeds geen plek voor gevonden.

Daar is eindelijk verandering in gekomen, ik vind ze leuk hangen zo! ‘s Avonds had ik niet echt trek in een volwaardige avondmaaltijd en maakte ik een zak champignonsoep warm en at er een stukje donkerbruin brood bij met hazelnoten en iets van bessen erdoor.

zaterdag 3 februari

Zaterdagmiddag stak ik met de pont over, om samen met m’n moeder deel te nemen aan een rondleiding bij Fort Altena. Hierover schrijf ik nog een apart artikel, dus vandaar dat je van het fort geen enkele foto ziet in deze blogpost. Wel de skyline-foto die ik vanaf de pont maakte, die ik zelf eerlijk gezegd ook behoorlijk geslaagd vind. Wind en water, mooie combi!

Skyline van Gorinchem

zondag 4 februari

Alweer zo’n mooie zonnige winterdag, dus weer best veel buiten geweest. Het grappige kaartje zat in de folder van Blokker. Design-technisch stelt ‘t niet veel voor, maar ik vind het wel grappig bedacht, dus daarom een foto. De rest van de foto’s maakte ik tijdens een wandeling met Bas eind van de middag.

Op het moment supreme dat de zon in al haar pracht onderging, stond ik net op een verkeerde plek, dus heb ik Bas even aan een hekje vastgebonden en ben ik op de sluis geklommen, waar ik nog een redelijk uitzicht had (zie laatste foto).