Elke keer verzin ik dingen om over te bloggen en het komt er niet van. Ik heb meer zin om weg te duiken in een boek dan om te schrijven. Wat dat betreft is het maar goed dat ik geen columns meer schrijf, want ik kan nu al vertellen dat die deadline me echt héél zwaar de keel uit zou hangen. Eigenlijk was dat al het geval rond de tijd dat ik ermee stopte. :-) Ik kan daar gewoon slecht tegen, kan er ook niks aan doen.

De afgelopen week was eigenlijk best wel prima. Ik was relatief vaak buiten te vinden, maakte een lange fietstocht waar ik nog een apart artikel aan wil wijden omdat ik best veel en mooie foto’s maakte, ik ging naar de kapper, at heerlijke lasagne buiten de deur en heb minstens drie boeken verslonden tussen de bedrijven door.

maandag 5 februari

Een aantal fijne wandelingen gemaakt met Bas en daarbij de eerste 3 foto’s gemaakt. De krassen op mijn pols had ik aan Molly te danken. Ze wilde bij me komen zitten, sprong verkeerd en het leek haar vervolgens een goed idee om zich aan mijn arm op te hijsen. Verder is er niet veel bijzonders te melden over de maandag.

dinsdag 6 februari

Ik had een nieuwe bankpas besteld, omdat de oude kapot was. Hij was nog wel te gebruiken, maar de randjes waren gaan afbladderen en daardoor ook vrij scherp. Sowieso gaf ie nogal eens storing bij een pinapparaat. Nadat ik zo’n acht jaar met een foto van een Yamaha Fazer (motor) op m’n pasje heb rondgelopen, was het nu weleens tijd voor iets anders.

Deze leuke foto van Bas maakte ik in oktober 2016 en vond ik wel geschikt voor op m’n nieuwe pas! Verder fietste ik wat rond, onder meer voor een paar boodschappen buiten de binnenstad en om een paar foto’s te maken van de zonsondergang, die ik eerlijk gezegd wat magertjes vond.

woensdag 7 februari

Ik maakte een fietstocht van 50 kilometer door de vrieskou via Slot Loevestein. De bedoeling was eigenlijk rond de 30 km, maar dat werden dus wat meer. Niet erg. Ik had het goed naar m’n zin, heb genoten van het mooier weer (ook al was het koud) en echt moe was ik niet eens achteraf.

Mijn fiets bij Slot Loevestein

donderdag 8 februari

Een luierende Bas, wat een schatje is het toch. Donderdag had ik de maandelijkse afspraak bij de huisarts en vervolgens moest ik om 4 uur bij de kapper zijn. Ik wilde m’n haar graag ice blonde en dat is het ook geworden.

Geen heel drastisch verschil, maar iets lichter dan het was en een meer koele tint. Misschien dat ik het de volgende keer nog iets lichter laat kleuren, zodat het nog meer ‘icy’ is, maar zoals het nu is, vind ik ook al heel mooi! Daarna zoals altijd eten met Martin. We gingen naar de Malle Molen, waar we een heerlijke lasagne aten.

Luie Bas

vrijdag 9 februari

Omdat het al donker was toen ik donderdag thuis kwam van de kapper en Martin vervolgens al binnen een kwartier voor de deur zou staan, heb ik geen foto meer kunnen maken, maar bij daglicht is het resultaat ook beter te zien.

Zo ziet m’n haar er nu uit. Grappig genoeg heb ik inmiddels in een tijdsbestek van en paar dagen al van 3 mensen (onder wie de kapster) gehoord dat ‘t al zo lang is, terwijl ik dat zelf eigenlijk tegen vind vallen, zeker aangezien er begin januari nog 2 cm vanaf is geknipt. Op de laatste foto in dit artikel, vind ik het ook super kort lijken.

Golven in m’n haar

zaterdag 10 februari

Ook nog een foto waarop je m’n gezicht ziet. Ik moet zeggen dat m’n haar hier niet echt lekker zit en enorm droog oogt, maar de kapper had ‘t met de föhn gedroogd, iets wat mijn haar vaak wat droog en pluizig maakt.

Thuis laat ik het altijd aan de lucht drogen, hooguit het laatste beetje doe ik met de föhn. Voor de verandering ook maar weer eens rode lipstick op gedaan. Dit is een kleurtje van HEMA wat wel mooi rood is, maar op de één of andere manier toch net wat minder ‘in your face’ dan echt een knalrode.

Verder maakte ik m’n eigen versie van een Turkse pizza. Ik had een pak tortilla’s / dürüm van m’n moeder gekregen die ze over had en ben daarmee aan de slag gegaan. In plaats van rauwkost, heb ik er een roerbak-prutje met gehakt tussen gedaan en dat smaakte ook uitstekend. Al vind ik zelf gemaakte dürüm toch lekkerder. Ik vind deze compositiefoto best wel goed gelukt eigenlijk.

zondag 11 februari

Ik had nogal een off-day. Veel te vast geslapen, naar gedroomd en de hele dag wat onvast op de benen, hoofdpijn, rugpijn. Gewoon niet lekker. Dus de hele dag op de bank gebivakkeerd met Bas en Molly bij me en een boek en thee binnen handbereik. Zoals ik al vermoedde, voelde ik me de volgende dag weer praktisch normaal!