22 september 2017. Dat was de laatste keer dat ik je een lijstje met een aantal van mijn favoriete Instagram-foto’s heb laten zien. En daarmee bedoel ik dus foto’s van andere mensen. Er ging dus behoorlijk wat tijd overheen en ik ben zelf ook lange tijd vrij inactief op Instagram geweest. Zo nu en dan een fotootje plaatsen en daar bleef ‘t bij. Nu ik de laatste tijd weer behoorlijk actief ben op dit soms haast verslavende platform, is het dus ook weer eens tijd voor een leuk lijstje!

Als eerste een foto gemaakt door mijn moeder. Een paar jaar geleden, ontdekte ze ook hoe leuk fotograferen is en ze klikt er sindsdien flink op los met haar telefoontje. Sinds ze een nieuwe mobiel heeft, zijn de foto’s nóg mooier en scherper geworden. Iets waar mijn ‘antieke’ iPhone 6S een beetje magertjes bij afsteekt. :-) Deze foto met een mooi contrast tussen warm en koud, vind ik heel bijzonder.

Iets héél anders, maar dit soort foto’s vind ik ook leuk, origineel en zo nu en dan ook grappig. je moet ‘t maar bedenken: Een Instagram logo vormen van bloemen, blaadjes en kastanje-doppen. Wat een werk zal daar in gezeten hebben!

Naar dit soort foto’s kan ik úren kijken. Zo delicaat, zó fijntjes. Zo’n teer bloemetje wat zodanig is vastgelegd, dat elk minuscuul detail goed zichtbaar is. Voor mij hebben dit soort foto’s overigens ook meerwaarde, omdat ik dit soort details niet met het blote oog. Via foto’s krijg ik een hoop van de natuur mee wat ik zelf nooit zou kunnen zien. Zo zie je maar weer, wat voor functie Instagram hier nog meer vervult. :-)

https://www.instagram.com/p/Be0655YD14m/

De onvoorwaardelijke liefde tussen mens en hond, Mooi. Wat die bruidsjurk ermee te maken heeft, snap ik niet helemaal, maar wellicht stond de dame in kwestie net op het punt om te gaan trouwen? Niet met de hond, naar ik mag aannemen. :-D

Foto’s uit de regio vind ik ook leuk om te zien. Er zit vaak een hoop tussen wat ik oninteressant vind, maar zo nu en dan ook echte pareltjes. Deze foto gemaakt in Woudrichem met de molen en de Martinus-toren, vind ik ook waanzinnig!

Toen ik er vorige week zelf was, wilde ik ook proberen een foto vanaf dezelfde plek te maken. Dat is weliswaar gelukt, maar hij was bij lange na niet zo mooi als deze. De spiegeling op het ijsoppervlak, maakt de foto in mijn ogen perfect.

Een lijnenspel wat een ware lust voor ‘t oog is, ik hou ervan! Martijn heeft best veel van dit soort foto’s in zijn Instagram-feed, dus als je van deze stijl houdt, zou ik zijn Insta zeker checken! Bij mij is de voorliefde voor stads- en architectuurfotografie de laatste jaren echt steeds meer gegroeid en dit soort foto’s vind ik fantastisch!

Reflecties in foto’s blijven mooi. Ik zoek zelf ook altijd naar gelegenheden en plekken om mooie reflectie-foto’s te kunnen maken en als ik weer een mooie heb, vervult me dat met blijdschap. Eigenlijk best wel typisch, waarom mensen reflecties altijd zo mooi vinden. Zou daar nog één of andere psychologische reden achter zitten? Eens uitzoeken. :-) Dit is in elk geval een pláátje!

Wederom een foto waarop lijnenspel wederom de aandacht trekt. Niet iedereen is dol op zwart-wit fotografie, maar ook daar houd ik van. Al maak ik ze zelf minder vaak. Niet elke compositie is geschikt voor deze stijl en vaak vergeet ik het ook gewoon.

Deze foto heeft haast iets grilligs vind ik, ondanks dat er niks anders te zien is dan een man die, volgens mij loerend op zijn mobiel, een trein of metro in stapt. Hoe dan ook hééft de foto gewoon iets. Ik voel er iets bij.

Tot slot een foto die me eraan herinnert dat ik véél te lang gewacht heb met het publiceren van een nieuw lijstje favoriete Instagram-foto’s. Dit is er duidelijk één die nog dateert uit de herfst, terwijl we inmiddels al aan de ‘vooravond’ van het voorjaar zitten. Evengoed een mooie foto met warme kleuren en mist. Ook iets wat ‘t goed doet op foto’s, aldus mijn bescheiden mening. :-)

Wat is de mooiste/leukste foto die jij onlangs op Instagram hebt gezien?