Eén van de redenen dat ik het voorjaar leuk vind, is omdat er dan ook veel te doen is. Ik ben allesbehalve een festivalbezoeker, maar er is gelukkig nog genoeg anders wat onder de noemer ‘uitjes’ valt.

Vooral dingen die met natuur te maken hebben, vallen onder mijn interesse. En alles wat weinig of geen geld kost, want ik heb ‘t nu eenmaal niet op m’n rug groeien. Ook dit voorjaar is er genoeg te doen en heb ik m’n agenda met veel leuks kunnen vullen!

MiniWorld Rotterdam

Het eerste uitje staat morgen al op de agenda. Een paar maanden geleden kreeg ik van m’n moeder een volle AH Uitjes spaarkaart, waarmee je ‘t tweede kaartje gratis krijgt voor een dagje uit in Nederland en daarbij uit het aanbod op de site kunt kiezen.

Ik koos met Martin voor MiniWorld, wat ons beiden leuk leek en het is ook nog eens niet al te ver weg. Omdat de AH-actie binnenkort verloopt, besloten we dit weekend te gaan. MiniWorld is het hele jaar open.

  1. miniworldrotterdam.com

24/25 maart | Lente in Hartje Gorcum

Ook in eigen stad is er wat te doen dit weekend. Een fris en fruitig evenement genaamd Lente in Hartje Gorcum, met leuke acties en kramen van winkeliers, een bloemenmarkt en straattheater.

Jammer dat ik uitgerekend tijdens dit evenement in Rotterdam zit, maar we gaan waarschijnlijk toch begin van de middag pas weg en het lentegebeuren begint om 10 uur ‘s morgens al, en er is zondag schijnbaar ook nog het één en ander te doen.

  1. facebook.com/events/150592692426898/

2 april | Wandelexcursie Struikwaard

Waar ik zelf echt een uitgesproken hekel aan de kerstdagen heb, vind ik Pasen geen enkel probleem. Zelf doe ik er overigens niets aan, hooguit verslind ik een chocolade paashaas of een zakje paaseitjes.

Voor Eerste Paasdag heeft m’n moeder gevraagd of ik kom eten en voor de Tweede Paasdag staat (eveneens met m’n moeder) een wandeling door de struikwaard gepland, onder leiding van een boswachter van Brabants Landschap. Dit is overigens een natuurgebied ter hoogte van Giessen. Nu hopen dat het weer een beetje mee zit.

  1. eventbrite.nl/e/tickets-dag-van-het-landschap-struikwaard-43929748059

7 april | Kom in de kas

Ik heb, met name in m’n jeugdjaren, meer kassen gezien dan de gemiddelde mens die niet in de tuinbouw werkt, maar leerzame dingen vind ik altijd interessant en zeker als het met de natuur te maken heeft, zoals ik in de intro ook al schreef.

Dit jaar houden ook diverse tuinbouwbedrijven in de regio open dag en worden er omheen ook activiteiten georganiseerd. Al met al een leuk uitje om te bezoeken denk ik. Sowieso voorzie ik ook de nodige fotomomentjes!

  1. http://www.komindekas.nl

27 april | Feestavond Nieuwendijk

Al een paar jaar ga ik op Koningsdag naar de feesttent in Nieuwendijk met Martin. Veel valt daar niet over te melden, behalve dat er een hoop leuke muziek, bier en gezelligheid aan te pas komt. 🙂 Ook dit jaar zullen we waarschijnlijk niet overslaan.

  1. novnieuwendijk.nl

19 mei | Open Havendag Gorinchem

Weer een evenement in eigen stad wat ik, in die 15 jaar dat ik hier woon, maar één of twee keer heb overgeslagen. Er is van alles te doen en te zien rondom het maritieme thema en verder een hoop gezelligheid met allerlei kraampjes, eten, demonstraties en sinds een paar jaar ook muzikale ondersteuning door ‘t Eghte Festijn op het Plein, al zie ik nu dat dit muziekevenement dit jaar op 10 juni wordt gehouden.

  1. lingehavengorinchem.nl/open-havendag/

Lingehaven Gorinchem

24/27 mei | Pasar Malam Gorinchem

Nog een leuk evenement in eigen stad, wat dit jaar voor ‘t eerst wordt georganiseerd. Jaren geleden ben ik één of twee keer op de bekende Pasar Malam op het Malieveld in Den Haag geweest en ik vond het fantastisch. Zoveel lekker eten en drinken, lieve mensen, leuke spulletjes. Ik ben benieuwd of deze Pasar Malam ook zo tof zal zijn!

23 juni | Familiedag Politie

Dit is wat je noemt een besloten evenement, maar evengoed iets wat ik leuk vind. Mijn moeder werkt al een aantal jaren als volontair bij de politie en ik ben een jaartje of wat geleden ook eens mee ge geweest naar zo’n familiedag.

Op die manier krijg je een interessant en leuk kijkje achter de schermen, kun je diverse voertuigen bekijken, demonstraties bijwonen en, zoals het natuurlijk wel een beetje hoort bij een evenement, ook hier en daar wat lekkers eten en drinken. Overigens ook indrukwekkend te zien hoeveel ‘blauw’ daar bij elkaar rondloopt. 😉

  1. politie.nl

Bollenvelden / Keukenhof 22 maart/13 mei

Sinds gisteren is de Keukenhof weer geopend. Toevallig kwam het pas met Martin ter sprake en bleek dat we hier allebei graag eens naartoe wilden, dus dat gaat er wel van komen dit voorjaar.

Of we alleen bij de bollenvelden gaan kijken of toch een kaartje scoren voor de Keukenhof dat zien we nog wel. Overigens krijg je als ANWB lid € 2,50 korting op kaartjes voor dit bloemenparadijs, toch weer mooi meegenomen!

  1. keukenhof.nl

Staan er bij jou al leuke uitjes op de planning voor deze lente?