Op de valreep van maandag, toch nog even een weekoverzichtje. Ik heb een pittige dag achter de rug, weinig thuis en twee bezoekjes aan mijn vader, die hard achteruit gaat. Maar dan is het juist wel fijn om je gedachten te verzetten met zoiets luchtigs als het schrijven van een nieuw artikel. Veel foto’s heb ik overigens niet gemaakt, omdat deze week dus hectisch was en ik ook m’n handen vol had aan mezelf.

maandag 5 maart

Ik maakte ‘s morgens een wandelingetje van een uur met Bas en vertrok ‘s middags op de fiets naar Sleeuwijk, waar ik mijn vader bezocht in de bed & breakfast waar hij altijd verbleef als hij in Nederland was. Mijn vader leefde de afgelopen jaren voornamelijk op de Filipijnen.

Zijn jongste broer kwam hem rond 4 uur halen, omdat het qua verzorging beter zou zijn als hij bij hen thuis was. Ik ben toen ook naar huis gegaan. Zij het dan met een flinke omweg via Woudrichem en Oudendijk, omdat ik gewoon nog een poosje wilde fietsen om m’n hoofd leeg te maken. Bij de ijssalon in Woudrichem kon ik nét voor sluitingstijd de nieuwe muntthee proberen.

dinsdag 6 maart

Op zich een vrij normale dag, behalve dan het feit dat ik me klote voelde door de ziekte van mijn vader en de situatie eromheen, die het er voor mij nog moeilijker op maakt. Desondanks probeer ik gewoon m’n ding te doen, regelmaat aan te houden en vooral niet te gaan zitten kniezen op de bank.

Hoe moeilijk sommige dingen of periodes ook zijn, het leven gaat gewoon door. Uitgerekend mijn eigen vader had daar altijd een typische uitspraak over: Dat je zelf de keuze hebt om op de trein te stappen en verder te gaan, of om in de kou op het perron te blijven staan.

woensdag 7 maart

Ik ging opnieuw bij m’n vader op bezoek, maar omdat het qua vervoer wat lastig is, ging ik op de heenweg met de taxi en pikte m’n moeder me daarna op. We reden door naar Heusden, waar ze wat oude foto’s wilde afgeven bij het Streekarchief en we hebben daarna genoten van koffie met een notenkoek bij Bakkertje Deeg. Een plek waar ik zo’n 25 jaar geleden nog stage gelopen heb in de bakkerij, tijdens mijn opleiding Brood en Banket in Tilburg.

Verder spotte ik een vette Porsche Panamera Turbo en klom ik daarna letterlijk in een boom, om het mooie gebouw op foto twee vast te leggen. Tot slot door naar Almkerk, om boodschappen te doen bij de Albert Heijn. Waar ik een beetje moest grinniken om de Perla-reclame boven een hele verzameling bierflesjes. Daar zal vast ook een wereld aan smaak in zitten…

donderdag 8 maart

Donderdag ben ik niet op bezoek geweest bij m’n vader, de situatie leek rond die tijd redelijk stabiel. Ik ben even de stad in geweest, heb in huis gerommeld, ging verder met het uitdunnen van mijn gigantische fotocollectie en ‘s avonds met Martin eten bij de Italiaan. Overigens was hij er dinsdag- en woensdagavond ook, omdat ik wel wat afleiding kon gebruiken en dan is het fijn als er mensen zijn die er voor je willen zijn.

vrijdag 9 maart

Ik denk wel de meest rustige dag van de week. Ik was gewoon thuis, heb een paar keer gelopen met Bas en ‘s avonds met m’n vader gebeld, zoals ik elke dag heb gedaan sinds ik donderdag een week geleden het slechte nieuws te horen kreeg.

Verder pakte ik eindelijk het letterbord uit wat ik de week ervoor bij Action gescoord had (2 weken eerder alles voor afgelopen en nergens hadden ze ‘m meer en nu stond ie opeens op de kopstelling) en verder heb ik niet veel gedaan.

Letterbord met quote

zaterdag 10 maart

Het voelde als voorjaar, dus maakte ik een lekkere wandeling met Bas. ‘s Middags haalde Martin me op bij het pontje (waar ik de narcissen spotte), om weer bij m’n vader te gaan kijken in Wijk en Aalburg.

Hij had aangeboden dat hij best wilde rijden en daar ben ik dankbaar voor. Geen eigen vervoer hebben is soms behoorlijk lastig. Na het bezoek doorgereden naar Sleeuwijk, waar we bij ‘n Tikkie Anders cappuccino dronken met gratis appelgebak, vanwege Zotte Zaterdag.

zondag 11 maart

Ondanks ik eerst schreef dat vrijdag de meest rustige dag van de week was, komt zondag ook wel aardig in de buurt. Ik was best moe en heb weinig anders gedaan dan een paar wandelingetjes met Bas maken en een beetje achter de computer hangen. En deze selfie maken, die ik zelf best leuk vind.

Ik heb van die periodes waarin ik mezelf echt te lelijk om aan te zien vind en elke foto die ik dan probeer te maken, verdwijnt gelijk in de prullenbak. Dat had ik dus ook de afgelopen tijd. Hopelijk gaat dat vanaf nu dan weer een poosje wat beter. Al weet je het bij mij maar nooit. :-)

Romantische selfie