Alweer zeven dagen voorbij en inmiddels zit maart er ook alweer bijna op. Voor mijn gevoel was het gisteren nog 1 maart. De afgelopen week was een stuk rustiger dan die ervoor, al is de rust in m’n hoofd nog altijd niet teruggekeerd, maar dat is natuurlijk ook niet zo heel verwonderlijk. Het is niet niets als je vader komt te overlijden en dan ook nog met een hoop narigheid eromheen te maken te krijgen waar je niet op gerekend had, maakt het nóg moeilijker.

maandag 19 maart

Een mooie heldere winterdag (nog net, want inmiddels is het officieel lente!) waarop ik in totaal iets meer dan 10 km heb gelopen. Het grootste deel bestond uit een lekkere wandeling met Bas. Over de dijk, vervolgens via een struinroute door Gorkum Oost en met een omweg langs Bakkerij Margriet (want die heeft de allerlekkerste krentenbollen) weer naar huis.

De rest van de dag deed ik overigens niet veel bijzonders. Ik merk dat ik momenteel heel erg snel moe ben doordat mijn hoofd nog altijd overuren maakt en dat betekent dus een beetje pas op de plaats maken. Ik ben bezig geweest om het bosje rozen wat ik had gekregen te fotograferen en heb er later ook de camera eens bij gepakt. Dat ding heb ik tenslotte niet voor niets!

dinsdag 20 maart

Fotograferen met m’n spiegelreflexcamera beviel toch wel weer erg goed, dus dook ik dinsdag tussen de krokusjes kom wat foto’s van te maken. Omdat ik was vergeten een plastic tasje mee te nemen om op te zitten, zag mijn broek er naderhand dus zo uit. :-) Ach, de wasmachine is geduldig. Tegen een beetje modder kan ie wel op.

Verder hing ik eindelijk mijn letterbord van de Action op. Ik had ‘m al zeker twee weken in huis, maar er nog altijd niets mee gedaan. Dus: Tekst erop, leuk flatlay-fotootje en vervolgens aan de muur. Overigens wil ik het bord vaker voor flatlay foto’s gebruiken, dus hij moest wel makkelijk weer van de muur af te halen zijn. Op de laatste foto zie je waar ik ‘m heb opgehangen.

woensdag 21 maart

Twee foto’s van de Lingehaven. Waarom ook niet. De reflectie in het water was zo mooi, evenals de blauwe lucht met wolkjes en strepen van vliegtuigen. Woensdag liep ik trouwens ook een aardige afstand met Bas. Je kunt wel merken dat de lente eraan komt, ik heb écht weer zin om veel te lopen en gelukkig gaat dat ook heel goed met Bas, ondanks zijn artrose.

donderdag 22 maart

Een bakkie doen bij HEMA en me verbazen over de enorme hoeveelheid paasspullen die je daar kunt kopen. Ik zou haast denken dat Pasen Kerst in begin te halen! Van mij mag het hoor, want met kerst heb ik niets. Met Pasen ook niet echt, maar daar heb ik tenminste geen hekel aan. Het doet me aan voorjaar denken en daar word ik blij van. Dus van Pasen word ik indirect ook blij.

Verder spotte ik een gebreide lantaarnpaal op de terugweg van m’n maandelijkse bezoekje aan de huisarts (momenteel even tweewekelijks omdat mijn angst weer flink opspeelt) en was ik ‘s avonds even met Martin bij de ANWB Winkel, waar ik een T-shirt met camera’s erop zag liggen.

vrijdag 23 maart

Ik scoorde deze superleuke houten tuin-etagère bij Action voor nog geen 7 euro en kocht er gelijk wat dingetjes bij om erop te zetten. De bolletjes blijken toch wel op wat grotere voet te moeten leven, dus wellicht dat ik er binnenkort wat kleine potjes perkgoed in zet of van die tuinkruiden dingen.

Niet dat ik zoiets echt gebruik, maar het idee is leuk en bij de Action heb je er drie voor iets van € 1,50. Daar kun je je toch geen buil aan vallen. :-) Nu ik toch bezig was, gelijk de rest van mijn ‘tuin’ ook maar een beetje op orde gebracht.

Verder ging ik ‘s avonds aan de slag met de nieuwe Google Lens functie. Helaas werkt deze alleen als je je taal op Engels hebt staan. Maar het is wel erg tof! Ik gebruikte hem om planten en bloemen op oudere foto’s te herkennen en omdat ik die vervolgens met de juiste naam weer gesynchroniseerd heb, stond m’n Google Foto’s pagina vol met fleurige bloemenfoto’s. :-)

zaterdag 24 maart

Met Martin naar MiniWorld Rotterdam, waar ik een tijd geleden alweer kaartjes voor had besteld via de AH-Uitjes actie. Het had nogal wat voeten in aarde voordat we goed en wel in een parkeergarage stonden, maar de attractie was erg leuk en bijzonder om te zien! Ik had m’n camera ook mee en schrijf er ook nog een aparte blogpost over aankomende week.

Op de terugweg maakte ik de foto van huizen gereflecteerd in de Westersingel. Niet dat ik ook maar één straatnaam in Rotterdam herken, maar GPS-locatie en Google Maps zijn dan m’n beste vrienden. :-) ‘s Avonds lag ik knock-out op de bank. Ben er ook niet meer vanaf geweest op één uurtje na en lag voor mijn doen vroeg op bed.

zondag 25 maart

Een zonnige dag die gewoon vróeg om een T-shirt met korte mouwen en ‘met-zonder-jas’. Zo heb ik dus een poos met Bas buiten rondgelopen. Toen ik later nog even de stad in liep om te kijken of er nog iets te zien was vanwege het Lente in Hartje Gorcum gebeuren, vond ik het overigens opeens toch een stuk frisser en stond het kippenvel haast tot onder m’n oksels. :-)

Poloshirtje