We zitten inmiddels al midden in het voorjaar en afgelopen week leek het zelfs al hoog zomer. De winterkleding kan weer achter in de kast en de zomerkleding weer uit de kast. Zelf ga ik rond de tijd dat er weer zo’n kledingwissel plaatsvindt, meestal wel even door mijn kast heen om te kijken of ik alles nog net zo leuk vind als vorig jaar en meestal verdwijnen er dan wel weer wat dingen van de plank in de zak van Max of een andere plek waar ze blij zijn met mijn afdankertjes.

Grappig genoeg lijkt er ook elk jaar wel weer wat te veranderen. Vorig jaar durfde ik, nadat ik 14 kilo was afgevallen, opeens weer strakkere T-shirts te dragen, terwijl de laatste jaren alleen nog rond liep in wijde bovenkleding, ondanks dat er al met al nooit echt sprake van flink overgewicht is geweest. Maar ik ben nu eenmaal iemand die zichzelf al snel ‘dik’ vindt.

Dit jaar merk ik weer een verandering. Ik hou altijd van een leuk printje op mijn T-shirt en basics vond ik altijd stom en saai. Toch merk ik dat ik die nu juist wat vaker pak dan eerder. Er hoeft niet meer per se een printje of tekst op te staan. Mijn huidige favoriete shirt is bijvoorbeeld een heel simpel effen zwart T-shirt met hoge hals. Supersimpel, maar ik draag ‘m bijna wekelijks.

Toevallig droeg ik het shirtje vandaag ook, gecombineerd met jeans en zwarte Nike MD Runner. Een zwart colbertjasje erover buiten. Iemand merkte op dat ik er ‘zo netjes’ uitzag, terwijl ik in feite een heel eenvoudige outfit droeg! Less is more. :-)

Kleding hoeft voor mij dus ook niet duur te zijn. Ik heb er sowieso het budget niet naar, om bij merken te shoppen, maar al had ik dat wel, deed ik het waarschijnlijk nog niet. Ik heb me nooit aan willen sluiten bij de massa en vind dat imago of populariteit niet af zou moeten hangen van welke merkjes je draagt.

Een trend die ik de laatste tijd overigens wel opvallend veel zie en wat ik een beetje jammer vind. Alsof mensen veranderen in wandelende reclameborden. Anyway, het valt me op dat winkelketens als Wibra en Zeeman, die voorheen wel een beetje bekend stonden als suf, tegenwoordig heel goed bezig zijn en leuke items verkopen.

Zo zie ik bij Wibra regelmatig erg mooie interieuritems in de winkel staan en kocht ik er onlangs een toffe rok voor € 3,99 en heeft Zeeman tegenwoordig regelmatig ook toffe kledingcollecties en ook nog eens voor heel kleine prijsjes. Prima toch?

Ik kocht onlangs een paar shirtjes bij Zeeman waar ik erg content mee ben. Om te beginnen de twee basics op bovenstaande foto’s. Felblauw is een kleur die me ook goed staat en zo’n V-hals shirtje vind ik leuk bij een rokje. Ik vind shirtjes met een V-hals overigens leuker dan met ronde hals. Vind het ook beter bij mijn lichaamsvorm passen op de één of andere manier.

Het wit met grijs gestreepte T-shirt is een vrij uitzonderlijke keuze voor mij. Ik heb namelijk héél weinig witte of andere lichtgekleurde kleding. Om de simpele reden dat ik het gewoon niet mooi vind. Een witte broek zul je mij bijvoorbeeld nooit in zien en witte T-shirts heb ik hooguit twee, terwijl de stapel zwarte en grijze T-shirts bij wijze van spreken torenhoog is. Streepjes draag ik ook niet vaak, maar dit shirtje vond ik tóch leuk en hij staat ook leuk, vind ik. Soms kies ik juist weleens iets wat ik normaal nooit zou kiezen, om te ontdekken dat het juist heel tof kan zijn!

Heb ik net zitten vertellen dat ik vrijwel geen witte kleding draag, koop ik een spierwit T-shirt! Met printje weliswaar, maar toch. Dit was ook zo’n twijfelgeval, waarvan ik dacht: Dat ga ik nooit leuk vinden! Maar voor € 4 en met garantie dat je altijd kunt retourneren en je geld terugkrijgen, wilde ik de gok wel wagen. Zeeman zit sowieso op 1 minuut loopafstand van m’n huis, dus extra moeite doen om naar de winkel terug te gaan, hoeft óók al niet.

Tot mijn verbazing vond ik het shirt nog leuk staan ook. Ze vallen overigens wel ruim heb ik het idee, waardoor ik deze in een maat 36 heb gekocht. Normaal draag ik meestal 38 qua shirts, maar die vond ik toch echt te ruim en zeker met een wit shirt vind ik dat dan al gauw wat massief ogen.

De 36 valt nog altijd losjes om het lichaam, maar geeft toch net wat meer vorm en de print vind ik gewoon grappig. Er was er ook nog één met de tekst ‘just like you’ in dunne lettertjes, maar die was er niet meer in de juiste maat en eigenlijk vond ik deze sowieso leuker.

In een shoplog filmpje op YouTube had ik ook nog een leuk jeansrokje voorbij zien komen, maar die heb ik in de winkel niet zien hangen. Best grappig dat spijkerrokjes blijkbaar ook weer terugkomen in het modebeeld. Ik heb er zelf jarenlang meerdere gehad, totdat ze opeens een beetje ‘fout’ waren en je ze bijna alleen nog zag in combinatie met de gehate witte driekwart legging. :-)

Ik ga vanaf nu toch eens vaker bij Zeeman snuffelen denk ik, en dan niet alleen voor een nieuwe fles schoonmaakmiddel of een pakje boterhamzakjes. Overigens is deze blogpost op geen enkele manier gesponsord en heb ik de toch al niet dure shirtjes, gewoon van m’n eigen centjes betaald! De basic shirtjes kosten normaal € 2,99 per stuk maar momenteel heb je er 2 voor € 5, het witte shirt met print kostte € 3,99. De kwaliteit voelt overigens ook prima.

Koop jij weleens bij winkels als Zeeman of Wibra?