Ook april loopt alweer op zijn einde. Ik vind het, met name van de voorjaarsmaanden, jammer dat ze gevoelsmatig zo snel voorbij vliegen. Juist omdat dit mijn favoriete tijd van het jaar is. Vervelend vind ik het dus, dat ik rond deze periode tot wat minder in staat ben dan ik graag zou willen, maar desondanks doe ik toch m’n best om zoveel mogelijk te genieten! Nu in elk geval eerst een terugblik op de afgelopen week.

maandag 23 april

Geen onaardig weer, dus een wat langere wandeling gemaakt met Bas. Wel allemaal in een wat lager tempo dan ik gewend ben, maar het is voor een goed doel. Terug kijkende op de afgelopen week, heeft mijn nieuwe aanpak (lager tempo en met wandelen en/of fietsen kortere afstanden), wel effect gehad, dus daar ben ik heel blij mee. Op het station zag ik een enorme foto van de Lingehaven, één die zomaar van mij had kunnen zijn, aangezien ik heel veel van dit soort foto’s maak. Verder spotte ik mooie bloesem en genoot ik later thuis van een ‘kaas/worst plankje’.

dinsdag 24 april

Dinsdag was niet mijn dag. Moe, moe en nog eens moe. Ik vond het maar koud en was nog altijd chagrijnig over mijn haar, waardoor ik het alleen nog in een staart wilde dragen. Overigens had ik na lang twijfelen toch de kapper maar laten weten dat het weer niet naar mijn zin was gekleurd en had ik een derde afspraak voor donderdagmiddag staan.

Ik moest ook naar de huisarts en droeg een blazer als jas, wat me op een compliment van de dokter kwam te staan, die vond dat ik er zo netjes uitzag. :-) Dat zwarte snoertje wat je aan weerskanten van mijn hoofd ziet, is trouwens mijn innig geliefde Sudio bluetooth headsetje.

Selfie met een blazer

woensdag 25 april

Zo’n dag die heel lekker begint, maar op een gegeven moment een keerpunt bereikt en vanaf dat moment bergafwaarts gaat. Dat was woensdag dus. Hier in elk geval foto’s van het goede deel! Ik spotte ‘roze sneeuw’ (gevallen bloesemblaadjes) en het leek me leuk daar een foto mee te maken. Zeker omdat mijn sneakers mooi bij het roze van de blaadjes kleurden.

Verder zag ik dat er weer verse viooltjes in de bloembakken langs de haven hingen die natuurlijk ook even op de foto moesten en besloot ik ‘s middags heel spontaan om bij de Beren iets te gaan drinken. Eigenlijk kwam dat vooral door Bas, die me daar naar binnen sleurde toen het net begon te regenen. Ik genoot van een lekkere Irish coffee en Bas kreeg wat likjes slagroom.

donderdag 26 april

Ondanks een moeizame start van de dag, ging het de rest van de dag gelukkig een stuk beter en zeker nadat ik voor de derde keer in twee weken tijd bij de kapper ben geweest en het nu wel naar m’n zin was. Ik was er erg zenuwachtig over omdat ik mezelf een lastige klant voelde, maar de kapster was heel lief en begripvol en zag duidelijk waar ik niet tevreden over was.

Voor ‘t eerst in een week m’n lokken dus weer los gedragen en dat was wel weer even lekker! ‘s Avonds kwam Martin langs en hebben we koffie gedronken bij HEMA. Dit keer geen eten, omdat we de volgende dag een feestje hadden, waarbij je tenslotte ook wat wilt drinken.

Just a selfie

vrijdag 27 april

Koningsdag! Ik at een oranje tompouce bij HEMA, maar heb verder overdag niets gedaan. Eigenlijk was het zelfs tot begin van de avond nog twijfelachtig of ik me goed genoeg zou voelen om naar het hierboven genoemde feestje te gaan, omdat ik zo vreselijk moe was. ‘s Middags had ik ook de fout gemaakt om nieuwe bh’s te gaan kopen. Iets wat al een paar weken op de planning stond en wat ik dan uitgerekend doe op een dag dat ik er eigenlijk te moe voor ben.

Vanaf een uur of half 7 merkte ik dat ik wat meer energie begon te krijgen, een fenomeen wat me niet onbekend is in tijden dat ik niet lekker in m’n vel zit. Ik trok een leuk jurkje aan, make-up op en haren los en vervolgens waren we rond tien uur in een zaal van de sporthal, waar het jaarlijkse Koningsdagfeest in Nieuwendijk dit keer gehouden werd. Ik had ‘t goed naar m’n zin, al werd ik vanaf een uur of 12 wel heel moe en had ik geen energie meer om overeind te blijven, dus vanaf dat moment op een bankje gezeten, totdat mijn taxi kwam rond kwart voor één.

zaterdag 28 april

De hevige vermoeidheid die ik min of meer al had ingecalculeerd omdat ik toch naar het feestje was gegaan, bleef gelukkig uit. Ik was wel moe, maar kon nog normaal functioneren en heb in een rustig tempo twee keer gewandeld met Bas en weer en voorraadje verse aardbeien gehaald. De rest van de dag heb ik me teruggetrokken op de bank met een heel spannend e-book, waar ik mezelf amper van kon los rukken. Ik las het binnen een paar uur uit.

Tijdens de tweede wandeling met Bas, had ie weer een ik-wil-met-de-pont bui en sprong hij op het dek van de watertaxi en ging daar voor de schuifdeur staan wachten. Het heeft me echt bijna 5 minuten gekost om hem daar weer vandaan te praten. Het codewoord Xenos (ook één van zijn liefhebberijen) en het vooruitzicht van een kluif, deden uiteindelijk wonderen. :-)

zondag 29 april

Letterlijk een gat in de dag geslapen en om 12 uur pas wakker. Inmiddels de tweede nacht dat ik best goed heb geslapen dus ik hoop dat de periode van slaapproblemen nu op zijn eind loopt. Ik heb inmiddels verschillende soorten medicatie gebruikt, maar er is niets wat helpt en ik heb geen zin om verslaafd te raken aan het één of ander.

Dus dat ik nu zonder tussenkomst van een tabletje toch al twee nachten redelijk goed sliep, zie ik als een positief teken. Overdag deed ik weinig, ondanks dat ik me best oké voelde. Maar het weer nodigde niet uit tot buitenactiviteiten. Ik las, bekeek wat YouTube video’s en viel eind van de middag opnieuw in slaap.