Je zou niet zeggen dat ik onthouden heb dat ik een blog heb, omdat ik sinds 30 april niets meer heb geschreven. Ik had nog steeds weinig energie en gebruikte die liever voor andere dingen.

‘s Avonds was ik meestal te moe om nog te schrijven. Sinds anderhalve week lijk ik mijn energie terug te krijgen, alleen gebeurde er toen iets waardoor ik geen puf had om te bloggen, ik moest namelijk voor een onderzoek naar het ziekenhuis.

Anyway. Dat is ook achter de rug en gelukkig met een goede uitslag, dus nu ga ik weer verder met het laatste beetje energie wat ik nog tekort kom, terug halen en dan hoop ik binnenkort toch echt weer de oude te zijn.

Het heeft nu lang genoeg geduurd. De reden voor de blogpost van vandaag was een beetje een twijfelgevalletje, omdat ik het ergens een beetje dom vind om over zulke details te bloggen. Maar goed, mijn blog bestaat vandaag 16 jaar. There you have it.

Ik moet zeggen dat het inmiddels al een jaartje niet zo lekker loopt en misschien dat veel mensen dan zoiets zouden hebben van: Kap er gewoon mee, maar die stap is me gewoon te groot. Zeker als je al zo lang een blog hebt, is dat een stukje van jezelf en dat wil ik gewoon niet opgeven. Nog niet.

Het kost natuurlijk geld om mijn hostingpakket te onderhouden en aangezien ik niets met mijn blog verdien, zijn dat kosten die ik dus nergens uit haal, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Liefhebberijen kosten nu eenmaal geld over het algemeen. 🙂

Ik blog nu gewoon als ik daar zin en tijd voor heb en niet langer omdat ik vind dat het moet. In de tijd dat ik nog veel andere blogs volgde, kreeg ik het idee dat een blog alleen goed genoeg als je vrijwel elke dag iets publiceert. Dat een website dynamisch moet blijven is me niet onbekend. Maar de druk die ik mezelf oplegde, werd steeds hoger en bloggen was niet langer meer iets waar ik voldoening uithaalde.

Sowieso ben ik ook gestopt met heel persoonlijke dingen schrijven omdat ik me daar niet prettig meer bij voel. Je weet nooit wie meeleest. Als ik echt stoom af wil blazen, doe ik dat op Twitter. Berichtjes die ik dan vaak een paar uur later weer verwijder.

Maar goed, mijn blog bestaat dus 16 jaar vandaag. Eigenlijk was ik het alweer vergeten, totdat ik een melding kreeg van Google Calendar, waar dat vermeld staat. Eigenlijk ben ik volgens mij pas vanaf dat er een tweede cijfer bij het getal kwam, begonnen met het vermelden van de ‘verjaardag’ van mijn blog.

Ergens ben ik gewoon te nuchter voor dit soort details maar goed, stiekem is het ook wel weer leuk. Naast fotografie, waar ik inmiddels 18 jaar mee bezig ben, is bloggen wel één van de heel weinige interesses die ik lang volhoud. De langstlopende is overigens grafische vormgeving, want daar ben ik 20 jaar geleden al mee begonnen. Jeetje, wat voel ik me nu oud! 🙂