Zoals ik gister al schreef, heb ik drie weken lang niks gepubliceerd op mijn blog. Zélfs geen enkel weekoverzicht. Hoogste tijd dus voor een nieuw weekoverzicht. Enerzijds misschien wel een beetje veel, anderzijds eindelijk weer eens wat te zien en lezen voor mensen die mijn blogposts misschien hebben gemist. :-)

Ik heb overigens veel gedaan de laatste weken en ook héél veel foto’s gemaakt, dus het was nog een hele klus om het totaal van bijna 300 foto’s, terug te brengen tot de 54 beelden die je in dit artikel kunt bekijken.

dinsdag 1 mei

In tegenstelling tot wat wel gebruikelijk is in de weekoverzichten, ga ik deze keer niet helemaal in op wat ik op alle dagen heb gedaan. Ik weet namelijk niet meer wat ik zo’n drie weken geleden allemaal heb uitgevreten als het een beetje gewone dagen waren. :-) Deze twee foto’s maakte ik in elk geval op de eerste dag van mei en ik vind vooral die met de tulpen erg mooi.

vrijdag 4 mei

Het was heerlijk weer, ik had zin in een outfit met een soort oosterse invloeden en diepte mijn haarkettinkje weer eens op uit de kast. Verder dronk ik buiten in m’n hangmatje een flesje kefir, een drankje waar ik eerst niets van moest hebben, maar wat ik tegenwoordig toch stiekem wel lekker ben gaan vinden! Vooral de bosbessen-variant. Maar ook de gewone lust ik inmiddels.

zaterdag 5 mei

Bevrijdingsdag en ook een dagje uit. Samen met Martin ging ik naar de Keukenhof in Lisse. Hier komt zéker ook nog een aparte blogpost over, vandaar dat ik het hier bij slechts twee foto’s houd. Ik had er zó ontzettend veel gemaakt, dat mijn camera op een gegeven moment de melding gaf dat de geheugenkaart vol was. Aangezien mijn kaartje toch een flinke capaciteit heeft, heb ik een dergelijke melding volgens mij nog nooit eerder gehad!

zondag 6 mei

Eigenlijk was dit de dag dat ik begon te merken dat ik weer meer energie begon te krijgen. Zeker nadat het dagje Keukenhof best wel vermoeiend was geweest en ik de dag erna gewoon toch energie had voor een lekker fietstochtje. Niet heel lang, maar ook weer geen rondje om de kerk.

maandag 7 mei

Met m’n moeder bij tuincentrum Avri in Dongen geweest en wat plantjes gekocht voor in m’n achtertuintje. Best grappig dat ik begin dit jaar nog dacht: Dit jaar ga ik géén nieuwe planten kopen, inmiddels heb ik er volgens mij meer dan ik er ooit gehad heb en ben ik zelfs bezig om zelf plantjes te kweken.

Avri is sowieso altijd leuk om rond te kijken. Een bijzonder tuincentrum. ‘s Avonds had ik weer zin om te fietsen. Het was heerlijk weer, zo niet flink warm! Even afkoelen op de fiets dus! Onderweg maakte ik de foto’s van de ‘ruggen’ en het bomenrijtje.

dinsdag 8 mei

Alweer zo’n heerlijke zomerse dag! Echt genieten. Ik ontbeet ‘s morgens buiten en lag ‘s middags in m’n hangmatje met alweer een flesje kefir. ‘s Avonds belde Martin of ik zin had om nog een eindje met de cabrio te toeren en daar zeg ik geen nee tegen.

We hebben gewandeld bij de Drunense duinen, maar hadden het vrij snel weer gezien omdat het gonsde van de muggen en het ook al aardig begon te schemeren. Geloof me, in dat bos wil je niet verdwalen! Daar heb ik namelijk ervaring mee. :-)

woensdag 9 mei

Een foto van mijn achtertuintje, nu de nieuwe plantjes van Avri ook gepot waren en het naar m’n zin was. Verder zette ik een roze meidoorn en de groene stadswal op de foto en heb ik ‘s avonds met Martin nog een rondje over Werkendam gefietst.

donderdag 10 mei

Overdag voelde ik me niet happy. Ik had de avond ervoor iets gevoeld in m’n borst en was daar ongerust over. Vervolgens stond uitgerekend het Hemelvaart weekend voor de deur, waardoor ik uiteindelijk pas maandag bij de huisarts terecht kon.

‘s Avonds was gelukkig wel leuk. Ik at met Martin een broodje bij een tankstation in Hoogblokland wat bekend stond vanwege hun goede kwaliteit en we hebben een eind gewandeld bij de Slingelandse plassen, waar ik onderstaande vier foto’s maakte.

vrijdag 11 mei

Ik had afleiding nodig en voelde me lichamelijk gelukkig best fit, dus stak ik met Bas met de pont over om in de uiterwaarden tussen Sleeuwijk en Woudrichem te gaan wandelen. We hebben een aardige tocht gemaakt en het werd steeds lekkerder weer. Op de pont was een radiostation uit de buurt bezig met een live uitzending en in Oudendijk maakten we kennis met een jonge stier, die Bas leuk vond en vice versa.

zaterdag 12 mei

Tijdens een loopje door de stad ‘s morgens, kwam ik de oude stoomspuit tegen die zo nu en dan van stal wordt gehaald. Leuk om te zien, zeker met die paarden ervoor. Voor ‘s middags stond een leuk uitje op het programma, namelijk naar Kinderdijk met Martin. Ik ben daar al eens vaker geweest, maar het is altijd leuk om even rond te kijken. Het was behoorlijk druk want het was ook Molendag en sowieso mooi weer, dus meer mensen waren op hetzelfde idee gekomen.

zondag 13 mei

Moederdag! Dus op pad. ‘s Middags naar m’n moeder met cadeautjes en daar ook gegeten. Voordat ik van huis ging, maakte ik de selfie. Bij m’n moeder zette ik de vrolijk gekleurde gerbera’s op de foto en het oude kookboek, wat van m’n oma is geweest. Heb er wat doorheen gebladerd en echt grappig om te zien wat voor dingen erin staan en ook het taalgebruik.

maandag 14 mei

Bij de huisarts kreeg ik te horen dat ik toch maar naar het ziekenhuis moest voor een borstfoto, iets waar ik enerzijds al een beetje op gerekend had, maar wat anderzijds toch weer tegenviel. Dus weer de hort op. Omdat het lekker weer was en ook als afleiding. Ik reed een rit van 52 km.

Ik ben onderweg ook nog bij het graf van m’n vader geweest en heb bij een bloemenzaak in de buurt het tinnen emmertje met vetplantjes gekocht. Het is op de fiets en zéker op een MTB nogal lastig om iets mee te nemen, zo ging ‘t nog wel. Onderweg spotte ik ook de schattige lammetjes, ik stak twee keer de rivier over (Maas en later Waal) en was om half 9 thuis.

dinsdag 15 mei

Een foto van mijn nieuwe Playboy geurtje, die ik al twee weken geleden had gekocht, maar het doosje lag nog steeds rond te slingeren met de bedoeling er een foto van te maken. Achteraf was het leuker geweest als ik het flesje zelf er ook nog bij had gelegd. Verder een koolmees die in het vogelhuisje in mijn tuin een nestje had gemaakt en ‘s avonds maakte ik een fietstocht van 46 km met Martin, door de Biesbosch en Werkendam.

donderdag 17 mei

Woensdag was ik naar het ziekenhuis geweest voor dat onderzoek en alles wat tegen kon zitten, zat tegen. De afspraak liep anderhalf uur uit en later moest ik nog een halfuur wachten. Ook op de uitslag moest ik tot donderdagmiddag wachten, terwijl je die normaal gesproken dezelfde dag via het ziekenhuis krijgt doorgebeld. Stress, stress en nog eens stress dus. Maar de uitslag was goed! ‘s Avonds met Martin naar IKEA in Breda, waar ik deze twee foto’s maakte.

vrijdag 18 mei

Even met Bas een middag naar Leerdam. Ondanks de goede uitslag, kost het me altijd een paar dagen voordat alle stress en angst-triggers weer enigszins tot bedaren zijn gekomen. Het is geen kwestie van een knopje omzetten helaas. Dus ik had wel zin om iets leuks te doen en ging met de trein naar Leerdam. Lekker rondstruinen, een broodje eten aan het water en genieten van een heerlijke latte bij Grandcafé M’n Moeder. Leerdam is leuk!

zaterdag 19 mei

Open Havendag in de stad! Dus even een rondje maken. Martin wilde ook wel even kijken dus die kwam ook naar Gorinchem. Ik droeg trouwens mijn nieuwe broek van Action, waarvan ik eerlijk gezegd niet had verwacht dat het wat zou zijn, maar dat viel dus 100% mee en dat voor 6 of 7 Euro! Tijdens de Havendag maakte ik niet echt veel foto’s omdat het weer nogal grijs was en ik dat niet echt uitnodigend vind om foto’s te maken. Was leuk om even gezien te hebben.

zondag 20 mei

Na een paar uurtjes buiten zitten, m’n fietskleren aangetrokken en de hort op met mijn geliefde MTB. De bedoeling was een rondje van zo’n 35 kilometer, maar uiteindelijk kwam ik weer ergens een leuk paadje tegen waarop ik spontaan besloot mijn route om te gooien en het er iets meer dan 46 werden. Ik reed via onder andere Meerkerk, Lexmond en Noordeloos. Onderweg maakte ik onder meer deze vier foto’s.

Wat is het leukste wat jij hebt gedaan de afgelopen weken?