Op het moment van schrijven is het maandag en druilweer, dus een mooi excuus om eindelijk weer eens wat meer werk van mijn blog te maken en weer een lijstje vragen te beantwoorden uit het roze boekje van Flow.

Het einde is overigens in zicht, maar ik ben er inmiddels dan ook al iets van drie jaar mee bezig volgens mij. 🙂 Vandaag in elk geval weer een lijstje met verse vragen die ik met plezier en zo nu en dan de nodige hoofdbrekens, voor je ingevuld heb.

839. Welke droom viel onlangs in duigen?

Ik heb niet zoveel dromen, dus dan valt er ook niet veel in duigen te vallen. Er zijn vorig jaar wel een aantal dingen geweest waardoor ik erg teleurgesteld raakte, maar ik probeer wel om zo weinig mogelijk verwachtingen te hebben en vooral van mensen. Wanneer je niets verwacht, kan het ook niet tegenvallen! De doelen die ik mezelf stel, maak ik eigenlijk altijd wel waar.

840. Praat je makkelijk over geld?

Niet echt. Ik vind het een lastig onderwerp.

841. Heb je weleens ‘s nachts gezwommen?

Heel lang geleden, in de Maas was dat. Het water leek echt inktzwart!

842. Op welke sociale media ben je actief?

Twitter, Facebook en Instagram. Ik heb hier en daar nog wat rondslingerende accountjes zoals Pinterest en YouTube, maar daar doe ik vrijwel niets mee. Met Pinterest heb/had ik soms weer een opleving, maar ik vind het eigenlijk een beetje onzinnig om foto’s en plaatjes te verzamelen gewoon om het verzamelen.

843. Wat zou je doen als geld geen rol speelde?

Hmm, nou een heel stuk ruimer leven waarschijnlijk?

844. Wat lijkt je vervelend aan oud zijn?

Lichamelijk tot veel minder in staat zijn. Veel mensen hoor ik kort na hun veertigste al klagen dat ze duidelijk merken dat ‘t achteruit gaat. Zelf heb ik daar gelukkig (nog) geen last van. Ik ben nu 43, maar ik heb echt meer kracht en een betere conditie dan ik ooit eerder heb gehad. Het lijkt me vreselijk als dingen als lange einden wandelen of fietsen moeite gaan kosten.

845. Wie neemt de meeste beslissingen in jouw leven?

Wat zou je denken van ikzelf? Al doet mijn lieftallige terriër Bas zo nu en dan ook flink zijn best om zijn eigen willetje door te drijven. 🙂

846. Hoe oud zou je altijd willen blijven?

Geen idee…

Vers fruit

847. Van welke fruitsoorten maak je graag een fruitsalade?

Ik maak vrijwel nooit fruitsalades… Maar aardbeien doen het altijd goed.

848. Heb je een goede pokerface?

Ja en nee. Ik ben enerzijds goed in het verhullen van mijn gevoelens, omdat ik die meestal liever niet aan andere mensen wil tonen omdat ik mezelf daar veel te kwetsbaar mee opstel.

Aan de andere kant is het ook vaak genoeg gebeurd dat mensen bepaalde emoties aan mijn gezicht af konden lezen. Emoties kan ik veel dus minder goed verbergen dan gevoelens in een wat groter geheel. Beetje omslachtig uitgelegd misschien. 🙂

849. Heb je weleens zelf een sieraad gemaakt?

Vroeger maakte ik samen met m’n moeder sieraden. Overigens deed zij het priegelwerk, want dat kan ik niet echt met mijn slechte ogen.

850. Hoe zie je jezelf het liefst?

Ik weet eigenlijk niet precies hoe deze vraag bedoeld is, en heb er dus ook geen antwoord op. Als het op uiterlijkheden aankomt, zie ik mezelf helemaal niet graag, maar meer in het algemeen zie ik mezelf graag struinen in de natuur met een zonnetje boven m’n hoofd.

851. Is vreemdgaan het einde van de relatie?

Ligt denk ik aan de situatie en aan hoe sterk de relatie is.

852. Zou je de wet overtreden om iemand van wie je houdt te redden?

Misschien wel… Ik word gelukkig helemaal niet snel verliefd, maar als ik eenmaal echt heel sterke gevoelens voor iemand heb, gaat dat heel diep. En dan verleg je eerder je grenzen om iets voor iemand over te hebben. Al ben ik ook daar ook een heel stuk voorzichtiger mee geworden en loop ik überhaupt niet meer zo hard voor een ander.