Ik zou écht wat meer moeten gaan bloggen, vind ik zelf tenminste. Het is inmiddels alweer bijna drie weken geleden dat ik mijn laatste post online zette en het is niet dat ik niets heb om over te schrijven. Integendeel! Het komt er alleen steeds niet van. Iets met mooi weer en héél veel buiten zijn. En dan ‘s avonds geen zin hebben om nog een paar uur achter de pc te kruipen.

Enfin, dit keer dus weer een terugblik van drie weken. Het was een hele klus om de enorme berg foto’s die ik in die periode heb gemaakt terug te brengen naar iets wat nog wel schappelijk is voor een blogpost, maar het is gelukt! Ik heb veel leuke dingen gedaan, veel mooie foto’s gemaakt dus ga er maar eens voor zitten zou ik zeggen!

week 21

maandag 21 mei

Tweede Pinksterdag. Met Martin bij de Swan Market gekeken die dit jaar voor het eerst gehouden werd in Gorinchem. Daar maakte ik het eerste fotootje. Daarna een stuk gaan fietsen. Leuke route over de dijk richting Asperen, waar we het paard en de kazemat zagen en in Leerdam koffie dronken bij grand café m’n Moeder.

dinsdag 22 mei

Martin had vakantie en daar ben ik de afgelopen weken veel mee opgetrokken. Dinsdagavond belde hij of ik zin had on een eindje met de cabrio te rijden en het werd een rit naar Uithoorn via de Vinkeveense Plassen, waar ik onderstaande foto’s maakte. De foto met de huizen op de achtergrond is in Uithoorn. Daar dronken we koffie bij café de Gevel en reden daarna terug.

woensdag 23 mei

Alweer zo’n aparte lucht. Zonsondergang met een beetje drama, noem ik zoiets. Dit is overigens gewoon thuis in Gorinchem, tijdens een wandelingetje met Bas.

Sluis in Gorinchem

donderdag 24 mei

De selfie maakte ik op de dag dat ik pasfoto’s ging maken. Ik dronk met Bas koffie bij DeliFrance (die geen koffie, maar meegebrachte kluifjes kreeg) en ‘s avonds at ik met Martin weer eens bij de Malle Molen. Biefstukspiesjes met friet en salade. Smullen!

vrijdag 25 mei

Met m’n moeder naar de Pasar Malam. Alweer zo’n leuk evenement in eigen stad! Er was genoeg te zien, maar ik vind het bij zoiets altijd gênant om foto’s te maken, dus het bleef bij deze van een enorme sortering aan sambalsoorten.

Ik lust niet eens sambal, maar in mijn beleving bestaat er maar één soort! Verder kwam de postbode m’n iPhone X brengen (hierover volgt nog een aparte blogpost) en ging ik ‘s avonds met Martin een rondje rijden door de Biesbosch, waar ik gelijk de camera van mijn nieuwe mobiel kon testen.

zaterdag 26 mei

Alweer een prachtige zonovergoten dag! ‘s Middags lag de op AliExpress bestelde eyeliner op de mat. Ik had hier enthousiaste berichten over gezien en besloot ‘m ook te proberen. Voor nog geen 2 euro, kun je je daar geen buil aan vallen.

En hij bevalt goed! Verder maakte ik wat foto’s met de portretmodus van de iPhone X en had ik ‘s avonds een feestje in de Xinix in Nieuwendijk. Kort ervoor maakte ik de selfie in de rode jurk.

zondag 27 mei

‘s Avonds weer met Martin op pad. Langs Dussen, waar een leuk wandelgebied bleek te zitten bij een molen, vervolgens wat foto’s gemaakt bij het kasteel en daarna met het pontje de Bergse Maas over. Vooral de laatste foto met de laatste resten zonlicht die reflecteren in de plassen op straat, vind ik heel gaaf!

week 22

maandag 28 mei

De zoveelste foto van de Lingehaven. Ik heb er door de jaren heen, echt ontelbare gemaakt, maar het blijft mooi om te zien. Zo dus ook op deze dag, met een mooie blauwe lucht erboven!

Lingehaven met reflectie

dinsdag 29 mei

De Havendag is alweer even geleden, maar ik had deze spullen nog liggen die ik tijdens deze dag had vergaard. Een promotietasje van Leerdam, een sticker en een houten jojo van de Marine en een ketting die ik bij een tweedehands kraam voor € 1 had gekocht. De opdruk op het tasje vind ik echt leuk gevonden, alsof Leerdam ook net zo’n wereldstad is als de andere drie. :-)

Goodies van de Havendag

woensdag 30 mei

Dinsdag was m’n Westlandse maatje weer eens een middag geweest en had het schattige koalabeertje voor me meegebracht van zijn vakantie naar Australië. Ik had toevallig ook een cadeautje voor hem, namelijk dezelfde pinguïn squishy als op de foto. Hij heeft iets met pinguïns. :-) Zelf heb ik er ook één. Niet dat je er iets aan hebt, maar het is een leuk ding en het voelt lekker aan.

Leuke beestjes

donderdag 31 mei

Donderdag, uit-eten-dag. Ik heb met het warme weer nauwelijks trek, dus had ik voorgesteld om bij DeliFrance een hapje te eten. Ik ging voor soep met brood. Meer dan genoeg, wel erg lekker!

Tomatensoep met brood

vrijdag 1 juni

En dan kom je zomaar Doutzen Kroes tegen in je eigen stadje… Op een vrachtwagen weliswaar, maar toch. :-) Ik heb zelf toevallig ook een setje uit deze collectie.

Doutzen Kroes op een vrachtwagen

zaterdag 2 juni

Mooie rozen die ik tegenkwam tijdens een wandeling met Bas. Wederom de portretmodus in actie. Wat kun je daar gave dingen mee doen!

Mooie roze roosjes

zondag 3 juni

Met Martin fietsen. Rondje over onder meer Werkendam, Nieuwendijk, Almkerk en Uitwijk. Bij hem thuis wat gedronken, waar ik de hortensia op de foto zette. In Werkendam rondgekeken bij een soort parkje, waar ik de onderste foto maakte.

week 23

maandag 4 juni

Lange wandeling gemaakt met Bas, waarbij ik prachtige rozen spotte. ‘s Middags bracht ik met pijn in m’n hart m’n nieuwe telefoon weg, omdat er een defect bleek te zijn wat ik in de loop van de vorige week al had ontdekt.

Tot die tijd even terug naar mijn ouwe trouwe 6S. ‘s Avonds weer autorijden met Martin, onder meer over de Lekdijk en eten bij McDonald’s, waar ik overigens alleen voor yoghurt en een pakje melk ging. Ik kan verleidingen prima weerstaan!

dinsdag 5 juni

Boodschappen gedaan bij AH en zien dat ze een soort zelfschep-service hebben voor diverse soorten hagelslag! Ik heb twee soorten geprobeerd en vind het lekker! Wederom met de auto op pad, dit keer weer een eind weg, namelijk naar Hoofddorp en Abbenes. Bij de Toolenburgse plas (Hoofddorp) een poosje gewandeld. Bas was ook mee dus die vond dat wel wat.

woensdag 6 juni

Brood met bolletjes, klaarmaken voor ‘n dagje bos en vervolgens naar de Drunense Duinen met Martin. Het was bloedheet, geen pretje om over de zandvlaktes te sjouwen, dus maar een beetje in de beschutting van de bossen gebleven. Zeker vanwege Bas wilde ik uit de ergste hitte blijven, zelf kan ik wel wat hebben. Het was hoe dan ook leuk, al heb ik niet echt veel foto’s gemaakt.

donderdag 7 juni

Lekker het water op met de kajak. Eerste tochtje van het jaar. Ondanks dat het natuurlijk al vaker mooi weer is geweest de afgelopen tijd, had ik of geen energie of druk met andere dingen. Het was heerlijk op het water en ik heb 13 km gevaren.

Voor een eerste keer vond ik het ver genoeg. Ik wil ook nog een keer doorvaren naar Leerdam, maar dat is in totaal 30 km dus dan zou ik wel écht gelijk om 9 uur weg moeten. ‘Captain Bas’ was uiteraard ook van de partij. Overigens bracht de post ‘s morgens een nieuwe en dit keer wel goed werkende iPhone X, dus die kon gelijk mee!

vrijdag 8 juni

Ik fotografeerde wat bloemen in eigen en andermans tuin, spotte tot mijn blijdschap een knop in mijn waterlelie en ging ‘s avonds naar de 90s party in de feesttent in Nieuwendijk, wat érg geslaagd en gezellig was, zeker dankzij de band die je op foto vier ziet. Wát een feestje!

zaterdag 9 juni

‘s Middags met m’n moeder op pad. Bij Intratuin Sliedrecht geweest, waar ik de nodige bloemen en planten op de foto zette en m’n moeder een foto van mij maakte waarop het lijkt alsof ik ergens op Ibiza zit.

Verder koffie met een glaasje met héél lekkere inhoud gehad bij De Burgemeester in Bleskensgraaf en vervolgens via een toeristische route terug naar Gorinchem. ‘s Avonds stapte ik nog even op de fiets voor een avondritje. Altijd lekker in de zomermaanden!

zondag 10 juni

Met Bas in de fietskar gaan rijden. Het was behoorlijk warm en toch wat zwaarder rijden met 20 kg extra ballast (de kar zelf weegt meer dan de fiets). Naar Hardinxveld gereden, gewandeld, met de pont over naar Werkendam.

Daar een ijsje gegeten en vervolgens via een iets alternatieve route (lees: klein beetje verdwaald in het nieuwe deel van het dorp), terug naar huis. Goed voor 25 km. Verder stond mijn waterlelie inmiddels in volle bloei, waar ik echt naar kan blijven kijken!