Dit keer eens een terugblik op één week, al moet ik zeggen dat ik uitgerekend in die ene week wel bijna 200 foto’s heb gemaakt, dus dat was een hele klus om dat uit te zoeken en de leukste eruit te pikken.

Sowieso zijn er een aantal dingen waar ik een apart item over wil schrijven. Weer om naar buiten te gaan is het niet, dus een goed excuus om eindelijk weer eens wat werk van m’n blog te maken. Het hosten van een website is tenslotte niet bepaald gratis, dus zonde als ik er nauwelijks iets mee doe!

maandag 11 juni

Het was mooi weer en ik heb een poosje met Bas op het strand gezeten en onderstaande twee foto’s gemaakt met de portretstand van de iPhone X. Deze blijkt ook niet in orde te zijn trouwens, dus die gaat vandaag met de post mee. Een beetje moedeloos word ik er wel van. En ik ben dus niet zo iemand die bij het crashen van een app al denkt dat de telefoon zelf kapot is.

De selfie vind ik overigens niet echt geweldig. M’n haar lijkt heel pluizig door de wind en ik heb er wel eens leuker op gestaan, maar ik vind het een goede oefening om mezelf zo nu en dan uit te dagen om ook foto’s waar ik eigenlijk het stickertje ‘lelijk’ op plak, zo nu en dan te posten.

dinsdag 12 juni

Een behoorlijk lange wandeling gemaakt met Bas en daarbij een nieuw struin-paadje ontdekt wat superleuk is. Ik vroeg me af waarom die takken zo als een soort wigwam om de boomstam staan. Later in de week zag ik ditzelfde fenomeen ergens anders ook, dus het zal geen kinderbouwsel zijn geweest.

‘s Avonds fietsen naar Sleeuwijk. Briefing voor de avondvierdaagse die voor deze week gepland staat en waarvoor ik twee avonden ben ingedeeld als verkeersregelaar. Op de terugweg spotte ik deze paarse Malva langs de dijk.

woensdag 13 juni

Overdag niet veel bijzonders gedaan en begin van de avond opnieuw op de fiets naar Sleeuwijk, dit keer om foto’s te maken van een papaverveld waarover ik getipt was. Sindsdien ben ik er nog twee keer geweest, het mooiste is er inmiddels wel vanaf.

Ik heb gelukkig wel een aantal leuke foto’s kunnen maken. Ik plakte er gelijk nog maar een fietsrondje aan vast en spotte ook nog de nieuwsgierige schapen. Later maakte ik, weer terug in Gorkum, de foto van de zonsondergang.

donderdag 14 juni

De tweede helft van de week ben ik veel weg geweest. Het begon met een middagje Vianen. Ik moest iets ophalen bij een winkel wat nergens in de buurt te krijgen was en besloot er een leuke middag van te maken. Ik vind Vianen echt leuk! Helaas werkte het weer niet echt mee, waardoor niet alle plannen die ik had konden doorgaan.

Ik had bijvoorbeeld graag nog naar de oude Lekbrug gelopen door de uiterwaarden. Maar ik heb wat ik moest hebben plus wat leuke foto’s, dus met een tevreden gevoel weer naar huis. Overigens dit keer niet met de fiets, maar met de taxi, omdat het niet echt fijn fietsweer was.

vrijdag 15 juni

Negen foto’s is een beetje veel voor één dag, maar vooruit. Ik fietste met m’n moeder naar een mooi natuurgebied genaamd Duyls Bos tussen Almkerk en Dussen, daarna langs een molen die daar vlakbij stond. Ik at pannenkoeken bij haar en fietste via de dijk terug naar huis. Op de terugweg ook het papaverveld nog bezocht en ‘s avonds met Bas nog even op het strand gezeten.

zaterdag 16 juni

Ook weer een hoop foto’s. ‘s Morgens weer met m’n moeder op pad, dit keer naar de aardbeiendag in Zaltbommel. Klein maar leuk evenement. Hierover ga ik ook nog een apart item schrijven. ‘s Middags weer eens met Martin op pad met de cabrio.

Omdat ik eigenlijk al in m’n achterhoofd had dat ik misschien iets op de begraafplaats wilde zetten omdat het de eerste Vaderdag zonder m’n vader zou worden, kwam dat goed uit. Ik vroeg of hij door Veen wilde rijden en liet een solar lantaarntje achter. Vervolgens hebben we gewandeld op ‘t Eiland en op de terugweg een ijsje gegeten bij de ijssalon in Woudrichem.

zondag 17 juni

Ik had op Facebook gelezen dat er op Slot Loevestein een evenement was in het weekend, waar ik wel even wilde kijken. Aanvankelijk leek het erop dat ik te moe was en ben ik zelfs in slaap gevallen op de bank. Eerder was het steeds erg regenachtig.

Toen ik om precies één minuut over drie wakker werd, besloot ik dat we nu direct moesten gaan, anders hoefde het niet meer. Het zou maar tot 5 uur zijn. Ondanks dat het weer nog steeds niet echt was bijgetrokken, vond ik het toch leuk om even te hebben rondgekeken.