Tijd voor een nieuw lijstje vragen! En in ‘t kader van mijn nieuwe voornemen om eens lekker aan het minimaliseren te slaan, beantwoord ik vanaf nu 7 vragen per keer, in plaats van de 14 die een volledige bladzijde beslaan. Veertien vragen beantwoorden is leuk, maar het levert ook weer een hoop tekst op. Hapklare brokken, that’s the spirit! Now off to those questions!

853. Ben je weleens afgewezen om je ideeën?

Geen idee eigenlijk. Meestal komt zoiets toch eerder in de werksfeer voor, dan in de privésfeer. En aangezien ik geen baan heb, kan ik me zo’n ervaring niet herinneren.

854. Van welk vakantie-souvenir word je nog steeds blij?

Het eerste wat in me opkomt zijn mijn pruimenpaarse Havaiana’s die ik tijdens een dagje uit naar Zeeland heb gekocht. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n slipper-drager, maar deze heb ik gewoon een fijne herinnering aan en ze lopen lekker.

855. Houd je vast aan iets wat je allang had moeten loslaten?

Ja, liefde voor iemand die me niet altijd goed behandeld heeft en mijn toch al slechte zelfbeeld meerdere keren schade heeft toegebracht. Hierdoor heb ik uiteindelijk afstand genomen, maar desondanks lijken mijn gevoelens rotsvast boven water te blijven staan, zonder dat er ook maar iets afbrokkelt. Shit happens. Bewust eraan vasthouden doe ik niet, maar sommige dingen heb je geen vat op, zelfs al gebeuren ze in je eigen hoofd en hart.

856. Is je grootste angst ooit uitgekomen?

Nee, gelukkig niet! Wel een paar dingen die aardig in de buurt leken te komen.

857. Waar lag je vijf jaar geleden wakker van?

In 2013 begon mijn angststoornis (hypochondrie) aardig op te spelen. Ik lag in die tijd dus best regelmatig ergens wakker van, meestal dus medisch gerelateerd.

858. Heb je soms het gevoel dat je ‘vandaag’ vaker hebt beleefd?

Een hele dag niet, maar er zijn momenten, een combinatie van geur, beeld en gevoel, waarbij ik zoiets heb van: Dit heb ik eerder meegemaakt. Exact benoemen kan ik het niet, maar het is een gevoel wat heel even heel sterk is en daarna weer vervaagt.

859. Wie maakt jou een beter persoon?

Ikzelf. Arrogant? Nee. Ik ben de enige persoon die mijzelf kan veranderen en dus ook verbeteren. Ik geloof niet in mensen die je een beter persoon maken. Het is dan nog altijd wat iemand met je doet, waardoor je ‘t idee hebt dat je een beter persoon bent.

En waar lag jij wakker van, vijf jaar geleden?