Ik wilde 2017 schrijven. Echt! Terwijl de langste dag van 2018 inmiddels ook al even achter de rug is. Gelukkig is de zomer pas net begonnen, dus de tijd we dat weer met warme truien aan binnen zitten en aan kerstmis moeten gaan denken, ligt gelukkig nog ver genoeg weg! Maar nu dus even geen vooruit- maar een terugblik en wel op de afgelopen twee weken!

maandag 18 juni

Een doos, met een wat cryptische omschrijving. Ik had deze gebietst bij Kruidvat, omdat iPhone X nummer twee dus óók opgestuurd moest worden. De doos waarin ie was opgestuurd had ik niet meer en zin om te betalen voor een verzenddoosje had ik ook niet. Dit doosje was precies een mooi formaat en uit nieuwsgierigheid toch eens opgezocht wat nou een Dickie Crazy Flippie is. Het blijkt een stuk speelgoed te zijn.

Doos met gekke opdruk

donderdag 21 juni

Verkeer regelen voor de avondvierdaagse in Sleeuwijk. Dinsdag ook al trouwens. Ondanks dat ik deze keer maar één post per avond had, leuk om weer te doen.

Ik als verkeersregelaar

vrijdag 22 juni

Ik neem regelmatig snoepjes voor Bas mee in m’n tas, voor onderweg. Maar dat geeft soms een zooitje of ik vergeet ze. Totdat ik bedacht dat zo’n etuitje voor oordopjes of snoertjes van Action, precies een mooi dingetje is om hondensnoepjes in te bewaren. Ik heb al langere tijd een rode waar ik inderdaad mijn oordopjes in bewaar en nu dus ook een blauwe voor Bas.

Mijn favoriete rugtas met Aztec-print

zaterdag 23 juni

Een mooie Porsche 911 bij een opticien in de stad en circus Buiten de Waterpoort, waar ik wat foto’s heb gemaakt van de aanwezige dieren. Leeuwen, tijgers en olifanten waren er niet, maar wel geiten, pony’s, mini-paardjes, honden en een paar lama’s. Ook leuk!

zondag 24 juni

Ik maakte met mijn ‘oude’ iPhone een foto van mijn iPhone X, met mijn geweldige Aidan Turner wallpaper die ik zelf gemaakt heb van een hoge resolutie van de desbetreffende foto. Het circus waar ik de dag ervoor langs was gelopen, was al aan het opruimen en veel dieren waren al ingeladen.

Dit paardje nog niet, hij stond rustig z’n beurt af te wachten. Verder ging ik fietsen, ik reed een route van 50 km over Bleskensgraaf en kwam onderweg niet alleen een aantal mooie landschappen tegen, maar ook dit eigenwijze hondje wat midden op straat stond te keffen.

maandag 25 juni

Een lange wandeling gemaakt met Bas, inclusief struintocht. Onderweg maakte ik de eerste twee foto’s. De bloem heet Malva. Het fietstochtje van zondag was blijkbaar het startsein voor een week vol leuke en lange fietsritten. Ik reed maandag door de Biesbosch en maakte daar ook nog wat foto’s. Vooral die van het bruggetje vind ik zelf erg gaaf!

dinsdag 26 juni

Alweer een flinke wandeling gemaakt met Bas, inclusief koffiestop bij DeliFrance. Ergens daar in de buurt spotte ik de pastelkleurige hortensia. Er stonden er echt veel! Dinsdag was de enige dag dat ik niet gefietst heb, op een ritje van 3.5 km van en naar het Piazza center na dan, maar dat telt niet. Ik deed wat boodschappen en ging ‘s avonds met Martin een eindje rijden met de cabrio, waarbij ik de overige drie foto’s maakte. We reden over de dijk richting Waardenburg.

woensdag 27 juni

Gewandeld met Bas, maar omdat we de dagen ervoor al vrij lange wandelingen hadden gemaakt, even niet te gek gedaan. Ik voelde me sowieso een beetje moe en had weinig energie. ‘s Avonds ben ik desondanks toch nog op de fiets gesprongen voor een klein rondje van iets meer dan 20 km. Ik spotte de ruggen langs de dijk, die me zo aan zo’n Indisch rijstveld doen denken en ik zette een stel paarden in de ondergaande zon op de foto.

donderdag 28 juni

De fietstocht die ik voor maandag al in gedachten had, uiteindelijk op donderdag uitgevoerd. Ik reed onder meer via Slot Loevestein, Brakel, Aalst en Nederhemert, stak vervolgens de rivier over en reed aan de andere kant via o.a. Wijk en Aalburg, Andel, Woudrichem en Sleeuwijk naar huis.

In totaal goed voor 70 km. Bij de supermarkt in Wijk en Aalburg geweest voor een flesje drinken (mijn meegebrachte water was op) en in Veen snel een bezoekje aan de begraafplaats gebracht, om te kijken of het lantaarntje nog op z’n plek stond en om het vetplantje water te geven.

vrijdag 29 juni

Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als de voorgaande dagen. Aardige wandeling gemaakt (bijna 10 km dit keer) en onderweg de eerste twee foto’s gemaakt. Thuis zette ik Molly op de foto terwijl ik van een flesje Ayran genoot. En dat was dan ook precies de reden waarom ze niet bij me weg te slaan was.

Ze is gék op dat drankje! ‘s Avonds met Martin fietsen, ondanks dat het best hard waaide. Hij heeft een elektrische fiets, maar ik heb sterke benen. :-) We reden een tochtje over Giessenburg, waar we bij het cafetaria een ijsje scoorden.

zaterdag 30 juni

Het was bloedheet, maar niets kon me weerhouden van een nieuwe fietstocht. Deze keer reed ik een rondje over Asperen met een ijsstop in Leerdam. Onderweg even op een bankje bij het water (de Linge) gezeten, een leuk kerkje gespot in Asperen en na het ijsje in Leerdam dus terug naar huis. Smeren met zonnebrand moest ik zo ongeveer om het half uur, getuige de selfie. Mijn huid is namelijk niet nat van zweet, maar van de zonnebrand!

zondag 1 juli

Ik zette mijn witte roos op de foto, evenals mijn Treaclemoon douchecrèmes die ik met de 1+1 actie van Kruidvat had gescoord. Ik las tijdschriften in mijn hangmat en kwam dit citaat tegen, wat me erg aansprak.

Ik denk dat het bij mij ook zo werkt. Misschien is dat het antwoord op de vraag hoe het kan dat ik kan fotograferen met zó weinig zicht. Misschien omdat ik juist geen last heb van ruis en met dat beetje wat ik heb, puur focus op wat belangrijk is. Wie weet…

Verder was Molly jarig (19) en werd er weer gefietst, ik reed naar Meerkerk bij een temperatuur nét geen 30 graden en windkracht 5, maar had het prima naar m’n zin. ‘s Avonds vroeg Martin of ik nog mee wilde met de cabrio en we reden een rondje door de Biesbosch, waar ik óók foto’s maakte. Vooral die van de omgekrulde grashalm vind ik gaaf! We maakten daar ook nog een wandeling van een kleine 4 km en kwamen daar deze kleine kudde tegen.

Geniet jij ook zo van het warme weer?