Wéér een dubbel weekoverzicht. Terwijl ik toch echt dacht dat ik er vorige week zondag nog mee bezig ben geweest, maar dat is blijkbaar toch niet het geval. Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn er de afgelopen week  veel posts online gekomen.

De reden daarvoor is dat ik eindelijk het licht heb gezien en heb besloten dat ik flink aan het minimaliseren ga qua content. Die nieuwe insteek bevalt zó goed dat ik meteen zin kreeg om aan de slag te gaan.

Vandaag in elk geval een overzicht van de afgelopen twee weken. Ik heb véél foto’s gemaakt en ondanks zeer strenge selectie komen er hier dus nog best wat voorbij, maar de foto’s voor de weekoverzichtjes ga ik niet in albums stoppen in de galerij, dus dat blijft gewoon zoals het is. Een eerder gemaakt voornemen om één foto per dag te plaatsen, vind ik uiteindelijk ook niets. Zo kan ik geen goede indruk geven van wat ik heb gezien en gedaan en de selectie is onmogelijk.

maandag 2 juli

Lekker aan de wandel met Bas en onderweg de foto’s gemaakt van de houten brug (doet het leuk met lijnenspel foto’s), de passiebloem en het Rabobank gebouw. Ook al zo leuk met al die lijnen. Niet veel verder bewonderde ik een zwaan met jongen, toen ik recht voor me opeens de vader spotte, die intimiderend en haast provocerend midden op de stoep zat.

Slechts meters van een druk kruispunt vandaan! Ik ben er maar met een boogje omheen gelopen. Ooit eens achterna gezeten door zo’n vogel en dat vond ik niet voor herhaling vatbaar. 🙂 ‘s Avonds ging ik lekker fietsen. Een mooi dijkenrondje, waarbij ik de laatste twee foto’s kiekte.

dinsdag 3 juli

Na wederom een wat langere wandeling, spontaan bedacht dat ik wilde gaan kajakken. Normaal gesproken vertrek ik liever eind van de ochtend of begin van de middag, nu was het al twee uur geweest voordat ik op pad ging.

Desondanks toch een uurtje of 5 op het water gezeten en genoten. Bas leek het dit keer wat minder naar zijn zin te hebben, dus misschien dat ik die de volgende keer toch eens thuis laat. Al vind ik het juist zo leuk om samen met m’n hond te varen.

woensdag 4 juli

Overdag niet zoveel bijzonders gedaan, wel een ijsje gescoord bij HEMA. Dit is echt mijn nieuwe favoriet. Kost maar € 1,25 met topping erop en nog lekker ook. ‘s Avonds fietste ik naar Andel en ging een uurtje bij m’n moeder op bezoek. Daar zette ik de mooie lavendel op de foto.

donderdag 5 juli

Vroeg wakker doordat er twee mannen aan de deur stonden die dachten dat ze vandaag bij mij moesten zijn voor de geplande vloerisolatie. Die stond inderdaad ook op mijn agenda, maar wel voor vrijdagmiddag. Verder slapen zat er niet in door herrie, dus besloot ik mijn eerder bedachte plan tot uitvoering te brengen en ‘s morgens vroeg een duik te nemen in de rivier.

Dat beviel heel goed! Ik ben gek op zwemmen, maar ik hou niet van op het strand liggen en al helemaal niet van drukte en het idee dat iedereen je zit te bekijken. Het strand voor mij alleen! De militairen kwam ik onderweg tegen, een heleboel waren er. Het was een oefening.

vrijdag 6 juli

Tot een uur of 3 ‘s middags thuis gezeten, omdat op deze dag bij mij de vloer geïsoleerd werd. Ondanks dat ik aanvankelijk al afspraken had gemaakt om die middag het huis uit te gaan, kon ik nu opeens toch gewoon thuis blijven, maar ben ik veiligheidshalve wel buiten gaan zitten met m’n huisdieren. Ze waren vlot klaar en een uur of anderhalf later, was de ergste stank weg. ‘s Avonds stapte ik op de fiets voor een rondje Giessenburg.

zaterdag 7 juli

Een ‘houten’ auto in de stad en vervolgens met Martin naar het Hippiefestival, waar we allebei een henna-tattoo lieten zetten. Overigens komt er deze week, als het goed is morgen, ook een apart artikel over het festival, inclusief linkje naar alle foto’s die ik gemaakt heb. We aten een heerlijke (en gezonde) salade bij de Vitamine Kantine en ‘s avonds laat tijdens een loopje met Bas schoof ik nog aan op het terras van de Beren en bestelde een ‘wodka-lemon’.

zondag 8 juli

Ik zat niet heel erg lekker in m’n vel na een vrij korte nacht. De avond ervoor had Bas namelijk een knauw gehad van een andere hond. Een relatief klein wondje, maar hij kon daardoor zijn kop niet neerleggen en daardoor dus ook niet echt slapen.

Omdat ie er blijkbaar toch best veel last van had, heb ik zelf ook nauwelijks een oog dicht gedaan. Door goede dagelijkse verzorging is het inmiddels overigens al een eind genezen zonder complicaties. Zondag ging ik nog even kijken bij het Hippiefestival, maar ik was te onrustig om lang te blijven.

Auto versieren op het Hippiefestival

maandag 9 juli

Met m’n moeder op pad. Varen naar Zaltbommel met het nieuwe traject van Riveer, genoten van koffie met een heerlijke (echte) Bossche bol en daarna met de fiets weer naar huis. Was een leuk rondje zo en veel gezien onderweg.

Jammer dat het weer niet meewerkte, maar koud hebben we het niet gehad en meer dan een paar druppels regen is er ook niet gevallen. Met recht een dag met een heus vakantiegevoel! Op mijn hand zie je een tweede henna-tattoo, die ik zondag nog had laten zetten. Inmiddels begint ie al een klein beetje te vervagen.

dinsdag 10 juli

Een rustige dag tussen 2 volle dagen in. Bas op een overblijfsel van het Hippiefestival van het weekend en een grappig uithangbordje bij een muziekwinkel in de stad.

woensdag 11 juli

Een tijdje geleden al zo’n HEMA NS Dagkaart gescoord en daar woensdag mee op pad gegaan. Ik schreef er afgelopen week al over, dus veel woorden hoef ik daar verder niet aan vuil te maken. Toch ook hier nog een aantal foto’s van deze heerlijke dag! De rest bekijk je gewoon hier.

donderdag 12 juli

Even een dagje bijkomen in de achtertuin, waar mijn zonnebloem (zelf gekweekt van zaden), bleek te bloeien. ‘s Avonds met Martin eten bij een superleuk Mexicaans restaurant wat sinds een paar maanden in de stad zit en echt heerlijk gegeten. Tijdens een avondwandeling met Bas spotte ik een rij miniatuurhuizen langs de Lingehaven. Iets met Canal House Parade is het van.

vrijdag 13 juli

Geen last van ongelukjes, wel lekker gefietst. Bij Slot Loevestein werd ik nog om hulp gevraagd omdat er iemand vast zou zitten achter het traliehek. Uiteindelijk leek het allemaal mee te vallen en kon ik mijn fietstocht vervolgen. De mooie zwanen kwam ik ook onderweg tegen en ‘s avonds zette ik Bas op de foto bij het uitrenveld, waar hij vriendschap sloot met een chihuahua.

zondag 15 juli

Mijn fresia’s in bloei (geel, wit en nu ook rood) en ‘s middags naar een middeleeuws evenement in Almkerk, genaamd De Slag om Altena, waar genoeg te zien, te doen ook te eten was en waar ik een korte workshop zwaardvechten heb gehad.

Behoorlijk cool! Ook hierover volgt nog een apart artikel met foto’s. Deze week. ‘s Avonds met Bas gewandeld en een poos bij het strandje gezeten en deze prachtige zonsondergang aanschouwd.