Zo, dat ging lekker de afgelopen week qua bloggen! En ik heb nog wel een aantal dingen waar ik iets over wil schrijven, dus met een beetje geluk wordt aankomende week ook weer aardig gevuld. Terwijl ik toch ook niet bepaald veel binnen ben geweest, want met dit weer leef ik praktisch buiten en ben ik veel op pad met de fiets. Nu een terugblik op weer een zomerse week!

maandag 16 juli

Overdag lekker in m’n hangmatje gebivakkeerd terwijl een grote hommel pal naast me druk aan het werk was met stuifmeel verzamelen van mijn zonnebloem. Ondanks dat ik dit soort insecten en blijf vinden, vond ik het ook wel weer mooi om te zien. Ik maakte er ook een kort filmpje van wat ik op Twitter plaatste.

‘s Avonds met Martin op pad met de cabrio, met een stop in het mooie vestingstadje Heusden, waar ik de laatste vier foto’s maakte. De zonsondergang zette ik vanuit de auto op de foto. De lucht was echt prachtig die avond!

dinsdag 17 juli

Eigenlijk ook best een rustige dag. Een paar boodschapjes gedaan en ‘s middags op de fiets naar het Piazza Center, waar ik gelijk maar van de gelegenheid gebruik maakte om even bij DeliFrance aan te schuiven. Aanvankelijk voor een cappuccino, tot ik me bedacht en voor een iced latte ging, Die zag er zó mooi uit, dat ie natuurlijk op de foto moest.

Grappig is overigens dat ik, sinds ik de iPhone X heb, bijna geen flat-lay foto’s meer maak van eten, maar voornamelijk werk met portrait mode, waar je dus ook andere dingen dan alleen mensen of dieren mooi mee vast kunt leggen.

Lekkere ijskoffie

woensdag 18 juli

Lekker met de fiets op pad voor een lange rit. Die overigens wel met hindernissen begon, omdat ik een slag(je) in m’n achterwiel bleek te hebben (wordt vandaag gefikst) en ik met een gevaarlijk loszittend handvat rondreed. Maar uiteindelijk toch kunnen genieten van een fietstocht van iets meer dan 60 km over onder meer Nieuwpoort en Groot Ammers. Super toffe route!

donderdag 19 juli

Een gezellig gekleurd kleed van Zeeman, Molly in zwart-wit (dat is ze zelf ook al), een wandkleed met olifantjes van Wibra op m’n slaapkamer en een soort mini sprinkhaan die zich verstopt had tussen de plooien van de parasol. Verder had ik een afspraak om m’n wimpers en ‘wenkies’ weer te laten doen en ‘s avonds zoals elke donderdag eten met Martin, ook al smaakte het me dit keer niet echt en heb ik maar een half bord op, waardoor ik later weer trek kreeg. 🙂

vrijdag 20 juli

Ook vrijdag heb ik me overdag rustig gehouden. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik wel iets actiever was geweest de afgelopen week, maar dat valt dus tegen, of mee. 🙂 Met deze temperaturen moet je je ook niet te druk maken. ‘s Avonds wel fietsen. Ik had opeens zin om even een rondje ‘los’ te gaan en zo gezegd, zo gedaan. Thuis op de tuinbank bijkomen met een flesje ayran.

zaterdag 21 juli

Martin vroeg of ik zin had om een eindje te gaan fietsen en zo geschiedde. Eigenlijk was het te warm en het rondje wat ik in gedachten had bleek langer dan 30 km. Het werden er 45 en zo’n 15 km voor huis zat ik er helemaal doorheen, was ik doodmoe, voelde m’n lijf aan als stroop en m’n linkerarm deed erg veel pijn.

Dat laatste stuk was best een slijtageslag, maar heb ‘t toch gedaan en de verleiding om met de pont te gaan weerstaan. Ik kan écht heel hard voor mezelf zijn soms, maar dat geeft me een goed gevoel. Discipline! ‘s Avonds met m’n moeder uit eten bij dat leuke Mexicaanse restaurantje wat ik pas heb ontdekt. Was wederom genieten!

zondag 22 juli

De hele middag gespendeerd aan vervelende klusjes, zoals de afvoer ontstoppen van de wasbak in de badkamer, de badkamervloer gelijk schrobben (is haast niet te doen met heel slecht licht en heel slecht zicht) en vervolgens stofzuigen, dweilen en nog wat dingen. ‘s Avonds heb ik mezelf ook nog op de fiets gesleept voor een ritje van 15 km. Niet echt ver, maar ik was eigenlijk te moe om te gaan en zat dus met ‘slasausbenen’ op de fiets. Dan is 15 km ver zat.

Kun jij het nog een beetje uithouden in de warmte?