Na een overvolle blogweek, nu weer een lege. Nou ja, op het weekoverzicht na dan. Ik heb nog altijd hernieuwde zin om te schrijven, nu ik wat dingen anders aanpak dan voorheen, maar ik heb niet zo’n lekkere week gehad en dan gaan bepaalde zaken er wat bij in schieten. Geen ramp. Je kunt niet altijd 6 gooien, zou m’n vader zeggen.

maandag 23 juli

Nieuwe grips op m’n fiets laten zetten en daarna met Martin naar de Tilburgse kermis. Iets waar ik geen zin in had, maar ik vond dat ik zin moest maken. Het was vast leuk als ik er eenmaal was. Dat viel helaas tegen. Het was heet en ik ben twee keer in paniek geraakt door de drukte. Ik was heel blij en opgelucht dat ik na een paar uur eindelijk naar huis kon.

Foto’s maakte ik nauwelijks, veel te bang dat m’n iPhone uit m’n handen gerukt zou worden. De Sint-Jozefkerk bleek open voor belangstellenden en dat vond ik mooi om te zien, ook al heb ik dan niets (meer) met het geloof. Al werden we daar na tien minuten uitgestuurd, omdat ze foto’s maken blijkbaar niet tof vonden. Terwijl dat nergens stond aangegeven. Beetje mislukte dag dus.

dinsdag 24 juli

Even heel rustig aan gedaan. Als ik een paniekaanval heb gehad, duurt het meestal een dag of twee voordat mijn energiepeil weer hersteld is, zoveel energie vreet dat. Lekker buiten gezeten nog voordat de hitte onhoudbaar werd en Molly op de foto gezet. Ze houdt niet zo van foto’s (net als het baasje dus), maar deze vind ik toch wel heel leuk! Ze heeft een nieuwsgierige blik.

Molly kijkt een beetje boos

woensdag 25 juli

Heel vroeg wakker doordat Bas ‘s nachts had lopen spoken en besloten weer een vroege duik in de Merwede te nemen. Uurtje zwemmen, zo goed en zo kwaad als het gaat afdrogen, kleren over m’n natte badkleding heen en weer naar huis fietsen. Heerlijk verfrissend!

In de achtertuin ontdekte ik dat mijn aardbeienplant weer iets lekkers voor me had en ‘s middags sleurde Bas me naar het terras van De Beren, waar ik dankbaar gebruik van maakte en mezelf op een rosébiertje trakteerde. Ook al zijn er tal van mensen die het maar raar vinden om in je eentje een terrasje te pakken. Ik kan er wel van genieten, sowieso omdat ik graag alleen ben.

donderdag 26 juli

Het was bloedheet. Overdag heb ik niets anders gedaan dan met mijn huisgenootjes Bas en Molly apathisch op de bank hangen, met zijn allen om de waaier geschaard. ‘s Avonds kwam ik weer wat tot leven. Klusjes in huis, wandelen met Bas. Die nam ik overdag niet mee naar buiten.

‘s Avonds geen wekelijkse eetafspraak met Martin, omdat die met iemand anders uit eten ging, maar ik vermaak me alleen ook prima. Onder meer met fotograferen van deze zonsondergang. Eigenlijk in het echt nog mooier en haast surrealistisch. In het midden zie je een bui vallen.

vrijdag 27 juli

Nog warmer dan donderdag. Dankzij een tip op Twitter, kocht ik koelelementen bij de Action, om bij de dieren te leggen, maakte ik ijskoffie en fietste ik ‘s avonds bij een temperatuur van nog altijd 34° een rondje van 25 km over Hardinxveld-Giessendam. Mijn fiets was donderdag voor een beurt weg geweest en ik kon niet wachten om ermee op pad te gaan. Na zo’n dagje weg rijdt hij altijd weer geweldig lekker!

zaterdag 28 juli

Net als de rest van de week wederom heel vroeg wakker na hooguit drie uur slaap. Doordat ik om verschillende redenen steeds wakker word ‘s nachts en daardoor ook niet heb kunnen herstellen van maandag, voel ik me dus al dagen niet in orde.

Ik maakte tijdens een wandeling rond half zeven de foto van Molen de Hoop en ging ‘s middags onverwachts met m’n moeder kijken bij Fort Giessen, waar ik nooit eerder was geweest en waar ik deze week ook een apart artikel over ga schrijven. Op de heenweg maakte ik de ansichtkaart-waardige foto van molen Nooit Gedagt in Woudrichem en de Martinustoren.

zondag 29 juli

Na de zoveelste slechte nacht beginnen ook mijn reserves er zo onderhand doorheen te raken. Ik ben weer overgevoelig voor licht, heb benen als elastiek, ben continu moe en chagrijnig, val om de haverklap in slaap op de bank en zie er uitgeblust uit. Dat vraagt om een donkere zonnebril!

Sunny selfie

Heb jij je een beetje door de hitte heen kunnen slaan?