O ja, ergens had ik nog zo’n boekje liggen met 1000 vragen. Omdat ik wel zin had om te bloggen, maar voor de onderwerpen waar ik over wil schrijven nog wat foto’s moet maken, zocht ik naar een alternatief en herinnerde me opeens deze serie weer. Ik ben de laatste keer ook begonnen met het aantal vragen per ‘editie’ inkorten en dat ga ik nu ook doen.

Het bevalt nog steeds erg goed om niet per se hele verhalen te hoeven schrijven om het gevoel te hebben dat ik dan pas een fatsoenlijk artikel heb gemaakt. Minder kan ook meer zijn en tegenwoordig heeft en/of neemt niemand meer tijd om een lap tekst te lezen, inclusief ikzelf…

860. Wat maakt jou aan het lachen?

Het klinkt misschien raar om te zeggen, maar ik ben helemaal niet zo’n lachebek. ook zéker geen zuurpruim, maar ik vind dingen niet snel echt grappig of lachwekkend. Ik ben meer het serieuze type en sowieso speelt 90% van mijn emoties zich bij mij van binnen af zonder dat het van buiten zichtbaar is. Echt voluit lachen om iets, doe ik hooguit een paar keer per jaar en vaak zijn dat totaal onverwachte situaties of dingen waar ik dan opeens een lachstuip van krijg.

861. Wat zou er op je eigen tv-zender te zien zijn?

Alles behalve ikzelf. Ik denk eerder een hoop mooie foto’s en misschien wat strak gemonteerde videobeelden. Ik kwam gister bij toeval deze video tegen die ik in 2014 maakte, in die tijd was ik veel bezig met filmen en monteren. Iets wat ik nu nooit meer doe, maar bij het kijken naar die beelden, herinnerde ik me de passie die ik daarvoor aan de dag legde en ging het zowaar weer kriebelen.

862. Wat motiveert je om te gaan sporten?

Ik ga nooit naar de sportschool omdat ik de meeste oefeningen niet kan vanwege mijn rug, maar ik fiets en wandel wel veel. De beste motivatie om te gaan sporten is voor mij plezier hebben in wat je doet. Fietsen is voor mij niet alleen sport, het is ook een hobby, passie en zelfs een perfect medicijn tegen een overvol hoofd.

Mijn fiets is tevens mijn enige vervoermiddel, maar ik vind het echt een genot om een paar uur met een lekker tempo door de polder te sjezen. Ik denk dat het probleem is van mensen die gaan sporten en daar na een maand weer mee stoppen, is dat ze het niet doen, omdat ze het fijn of leuk vinden, maar alleen omdat ze vinden dat het moet. Dat hou je nooit lang vol, ik ook niet.

Fietsen in de Biesbosch

863. Hoe ziet volgens jou de hemel eruit?

Ik heb te vaak gezien hoe geloof hand in hand gaat met hypocriet en onrespectvol gedrag, dus ik geloof niet meer in die onzin. Ik ben overigens wel gelovig opgevoed en als kind heb je dan toch wel een soort beeld van de hemel.

Zoals ik het altijd zag, is het een lichte plek waar de grond bedekt is met een laagje wolken, waar mensen in gewaden in allerlei zachte pastelkleuren rondlopen, waar bomen en planten met overdadig gekleurde bloemen en sappig fruit groeien en waar het ook heel rustig is. Best grappig hoe je fantasie een beeld kan vormen van iets waarvan niet eens bewijs is dat ‘t bestaat.

864. Wat neem je je minstens twee keer per maand voor?

Niets. Ik ben niet iemand die ideeën net zo lang in het achterhoofd houdt tot ze over de houdbaarheidsdatum zijn geraakt. Als ik iets wil dan doe ik dat. Doorpakken! Van uitstel komt afstel.

865. Wanneer heb je voor het laatst in een hangmat gelegen?

Vorige week nog. Ik heb zelf een hangmatje in de achtertuin hangen en maak daar in de zonnige maanden van het jaar flink gebruik van. Boekje en een glas koud drinken binnen handbereik en genieten maar! Ik vind het echt superrelaxed!

866. Wat vind je het prettigst aan een wellness?

Helemaal niets. Ik blijf er het liefst zo ver mogelijk vandaan en begrijp niet wat mensen er fijn aan vinden. Maar misschien ben ik juist de vreemde eend in de bijt, omdat dit soort tenten toch genoeg geld verdienen om te kunnen blijven bestaan.

Wat is voor jou dé manier om sporten leuk te houden?