Het is 10 augustus, en dat betekent dat mijn lieve kleine Bas vandaag zijn verjaardag viert. Ondanks dat het ‘maar een hond’ is, heeft deze dag toch altijd een feestelijk tintje en wordt mijn beestje aan alle kanten verwend met extra liefde en extra veel lekkers. Door mijzelf uiteraard, want het is nu ook weer niet zo dat ik een compleet verjaardagspartijtje voor hem organiseer met visite. Zie je ‘t al voor je? :-)

Vandaag is hij 15 geworden. Een memorabele leeftijd waar ik misschien nog wel meer bij stil sta dan ale voorgaande jaren. De gemiddelde leeftijd van zijn ras is tussen de 13 en 15 jaar en met name het laatste jaar merk ik dat hij meer ouderdomskwaaltjes begint te krijgen. Tot nu toe geen ernstige dingen, maar ik merk dat ik, naarmate hij ouder wordt, toch makkelijker in een zorgenpoeltje verdrink als hij iets heeft.

Bas 15 jaar

Een heerlijke lange wandeling zit er op zijn verjaardag helaas niet in, omdat hij eergisteren ‘s avonds bij het van de bank springen (waar hij officieel niet eens op mag) een ongelukkige landing maakte en daarbij zijn ‘goede’ poot benadeelde.

De ‘slechte’ poot is degene met artrose, dus ik hoop niet dat nu ook zijn andere voorpoot aan slijtage onderhevig blijkt te zijn, maar misschien is het enkel een verstuiking. Dat is dus wat ik bedoel met zorgen maken.

Maar goed, hij lijkt het hoe dan ook nog altijd naar zijn zin te hebben en wil buiten niets liever dan rennen, dus echt veel pijn zal hij dan niet hebben. Ik zorg er in elk geval voor dat ‘t hem aan niets ontbreekt vandaag (anders uiteraard ook, maar vandaag mag het allemaal wat uitgebreider) en vanavond gaan we traditiegetrouw een pannenkoek eten bij de Pannenkoekenbakker. Voor Bas een eigen pannenkoek!

Vier jij de verjaardag van jouw huisdier?