Wederom een stille week. Aankomende week gaat daar verandering in komen en dat is deze keer geen loze belofte, omdat ik al twee artikelen vooruit heb geschreven en ingepland. Het ging wederom niet echt lekker de afgelopen week. Een combinatie van factoren waardoor ik niet bepaald lekker in m’n vel zat en bloggen vormt helaas niet het soort afleiding wat het best werkt.

Nu in elk geval weer een weekoverzicht. Foto’s heb ik genoeg gemaakt, dus het was weer eens een ouderwets grote klus om de bijna honderd foto’s die ik de afgelopen week met m’n telefoon maakte, terug te brengen tot ongeveer een vierde daarvan.

maandag 30 juli

Een rustige dag waarop ik niets bijzonders heb gedaan of meegemaakt. ‘s Avonds spurtte ik op de fiets naar het strandje Buiten de Waterpoort, in de hoop nog iets van de zonsondergang mee te pikken. Het zonnetje was weg, desondanks was de lucht alsnog prachtig om te zien!

Zonsondergang boven het strand

dinsdag 31 juli

Wederom erg weinig uitgevoerd. Op dagen dat het kwik naar temperaturen rond of boven de 30 graden stijgt, ben ik eigenlijk voornamelijk binnen en zit ik lekker bij de ventilator. Dinsdag wel even buiten zitten lezen en Bas komt dan gelijk bij me liggen in zijn ‘buitenmand’. Ik vond hem zo ontzettend schattig kijken dat ik er een foto van móest maken! Kijk dat koppie!

Bas in zijn mand

woensdag 1 augustus

Ik slaap al sinds vorige week heel slecht. In combinatie met de aanhoudende warmte, zorgt dat ervoor dat ik niets uitvoer. Wat boodschapjes doen, thuis bij de waaier hangen en als ik niet te moe ben en het afgekoeld is, ‘s avonds naar buiten voor een wandeling of een kort rondje op de fiets. Woensdag was niet veel anders. Ik spotte zonnebloemen en een kat bij Zeeman. ‘s Avonds fietste ik via Arkel, waarbij ik weer een kat tegenkwam en foto’s maakte van de zonsondergang.

donderdag 2 augustus

Ik had met de hele dag belabberd gevoeld, dus wat blij dat ik ‘s avonds een verzetje had. Eten met Martin, maar dit keer zijn we eens buiten de stad gaan eten, wat voor mij minstens zo leuk is, omdat altijd in hetzelfde kringetje vlak bij huis een keer gaat vervelen. We reden naar Heusden en aten bij de Pannenkoekenbakker. Eerste keer dat ik daar geen pannenkoek at, maar ik had door de warmte meer zin in iets licht verteerbaars en koos een geitenkaassalade. Altijd lekker!

vrijdag 3 augustus

De dag begon vroeg en na slechts 2 uur slaap. Ik kon niet slapen en besloot rond kwart voor 6 dat ik wilde gaan wandelen. Daarbij maakte ik de eerste twee foto’s. De wandeling werd veel te lang (5 kwartier) en tegen de tijd dat ik thuis was, had ik echt knikkende knieën van vermoeidheid.

De rest van de dag heb ik weinig gedaan omdat ik me echt niet oké voelde, maar ‘s avonds besloot ik toch te proberen of een rondje fietsen zou lukken. Ik reed door het Lingebos en heb daarna een poosje bij een stel paarden staan kijken die niet veel verder in een wei staan.

zaterdag 4 augustus

Een accordeonist in de stad die gezellige deuntjes speelde. Jaren geleden stond er elke zaterdag een draaiorgel in de stad. Ik vond dat altijd wel wat hebben. Dit was een leuk alternatief, al denk ik niet dat de beste man daar vanaf nu elke zaterdag gaat zitten spelen. Verder maakte ik een foto van de aparte euromunt die ik onlangs in m’n portemonnee vond. Het kruis viel op. Ik dacht dat het iets Keltisch was, totdat ik het woord Malta erop zag staan. Die komt van ver!

zondag 5 augustus

Na weer een kort nachtje, voelde ik me wederom niet best. Vermoeidheid is één van de grootste triggers van mijn angststoornis. ‘s Middags opperde Martin of hij op de koffie zou komen, maar bezoek krijgen als het niet goed gaat, werkt als katalysator, omdat ik dan nog meer kans krijg om ‘in mijn hoofd’ te gaan zitten en niet weg kan. dus ik stelde voor dan maar te gaan fietsen.

Het eerste stuk ging moeizaam omdat ik moe was en suf van de oxazepam die ik nog niet zo lang ervoor had geslikt, nog voordat ik wist dat ik zou gaan fietsen. Uiteindelijk toch een kleine 45 km door de Biesbosch getoerd en daar foto 2 en 3 gemaakt. De eerste maakte ik tijdens een loopje met Bas. Op weg naar huis maakte ik de foto van het uitzicht over de Merwede.