Het aantal onderwerpen waarover ik nog wil schrijven stapelt zich momenteel in rap tempo op, maar het komt er steeds niet van. De afgelopen week was best intensief en het weekend heb ik volledig gebruikt om uit te rusten van de drukke week en de nachten dat ik erg slecht geslapen heb. Bloggen is dan niet bepaald eerste prioriteit. Vandaag neem ik je in elk geval mee voor een korte terugblik op de afgelopen week!

maandag 20 augustus

Bezig geweest met van alles en nog wat en ‘s avonds op de fiets gesprongen voor een laat ritje. Ook maakte ik een begin met het schoonhouden van mijn straat en zette ik Bas weer eens op de foto, die heel schattig lag te kijken in z’n mandje.

De selfie maakte ik vlak voor het fietsen. Ik had eigenlijk geen zin, maar vond ‘t uiteindelijk toch wel weer lekker om even een stuk te rijden. Het gevoel dat je toch die discipline aan de dag heb gelegd om sportief bezig te zijn, voelt super!

dinsdag 21 augustus

Nadat ik, vooral toen het zo warm was, wekenlang nauwelijks make-up droeg, merk ik dat ik het nu weer vaker gebruik en me soms wat uitgebreider opmaak. Schijnbaar dragen de meeste vrouwen elke dag full face make-up, bij mij blijft het meestal bij eyeliner en oogschaduw.

Verder haalde ik bij onze reinigingsdienst een gratis vuil-grijper op, om mijn nieuwe missie mee te versterken en ging ik met m’n Westlandse maatje een middag naar het voormalige themapark Land van Ooit, iets waar je de aankomende week zéker een artikel over kunt verwachten!

woensdag 22 augustus

De afgelopen week was het hier zomerfeest in de stad en daar hoort ook altijd vuurwerk bij. Iets wat deze keer voor ‘t eerst op woensdag werd gedaan. Eigenlijk was ik niet van plan geweest om te gaan kijken, maar toen ik toevallig rond die tijd aan het wandelen was en het me te binnen schoot, besloot ik toch maar even een kijkje te gaan nemen. Dat is ook gelijk het enige wat ik van het zomerfeest gezien heb. Het vuurwerk was zeer de moeite waard!

‘s Middags was ik even bij het nieuwe winkelcentrum Hoog Dalem gaan kijken, waar een zeppelin met spandoek in de lucht hing. Mooi winkelcentrum! Ik had ‘s middags naar Zaltbommel willen gaan om wat te fotograferen en rond te kijken, maar doordat de pont een halfuur te laat was, ging dat niet door waar ik van baalde. Later bleek dat de vertraging kwam doordat er een hondje was verdronken. Dat vond ik zo’n verdrietig verhaal, dat ik er de hele middag aan moest denken.

donderdag 23 augustus

Met m’n moeder met de pont naar Zaltbommel, om daar vandaan een fietstocht te maken en weer met de pont terug. Ik vond het jammer dat het zulk grijs weer was, daardoor heb ik niet veel foto’s gemaakt en wat er over is vind ik niet echt de moeite waard. De fietstocht was hoe dan ook leuk, hierover schrijf ik ook een blogpost. Hier vast een voorproefje met de uiterwaarden van de Waal en de Martinus Nijhoff-brug op de achtergrond.

Met gemengde gevoelens ‘s avonds naar ‘t zomerfeest met Martin. Waylon zou optreden en dat leek me wel leuk om te zien en fotograferen. Maar omdat ik niet meer tegen drukte kan, was het wel een flink risico.

Uiteindelijk waren we voordat het programma begon al vertrokken, vanwege aanhoudende buien. Saved by the bell! Ik vind het zomerfeest al jaren niet echt leuk meer. Veel te druk en ‘gezelligheid’ is ver te zoeken. De tijd dat ik daar elke avond om zeven uur al zat met mijn camera is definitief voorbij.

vrijdag 24 augustus

In de zoektocht naar een bonnetje van twee jaar geleden, kwam ik nog een aandenken tegen van het ‘liefdadigheidsproject‘ wat ik zo’n twee jaar geleden heb gestart. Helaas stierf het een snelle dood doordat een sneu figuur het nodig vond om mij en mijn project in de zeik te zetten. De man in kwestie heb ik overigens nooit zo gemogen, omdat ik een hekel heb aan mensen die hun eigen ego opblazen door dat van een ander plat te trappen. Toch was het leuk om te doen.

Lief briefje

zaterdag 25 augustus

Een foto vanuit de Boerenstraat, met uitzicht op de Grote Toren en een donkere lucht. Ik postte deze op Instagram met de tekst ‘Stilte voor de storm’. Eigenlijk doelde ik op de laatste avond van het zomerfeest waarvan ik verwachtte dat die mogelijk uit de hand zou lopen door de commotie die op social media ontstaan was naar aanleiding van dit bericht. Dat bleef uit en op wat pittige regenbuien na, is er van een echte storm uiteindelijk ook geen sprake geweest. Maar het leverde wel een toffe foto op!

Boerenstraat Gorinchem

zondag 26 augustus

Vannacht was ik na twee uur slapen alweer wakker en toen ik even uit bed ging in de hoop dat ik daarna weer kon slapen, verdraaide ik m’n rug waardoor ik amper kon bewegen en zelfs liggen niet goed lukte.

Dat werd verplicht een dagje rustig aan doen, maar ook niet alleen maar stil zitten. Ik wandelde een paar keer met Bas en kwam een ornament tegen, waarvan ik me niet kan herinneren het eerder gezien te hebben. Dan woon je bijna 16 jaar in Gorinchem…

Een mooi ornament