Wat gaat het bloggen opeens weer lekker! Stiekem toch wel een beetje trots op mezelf dat ik toch weer uit die blogdip ben gekomen. Overigens verwacht ik niet dat ik één post per dag blijf doen.

Dat heb ik mezelf lange tijd min of meer verplicht, maar dat ging me erg tegenstaan. Ik heb nu toevallig best veel dingen om over te schrijven, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Nu in elk geval weer een paar antwoorden op zes nieuwe vragen uit het roze boekje van Flow!

867. Kijk je weleens films in een andere taal dan Nederlands of Engels?

Nee, eigenlijk niet. Zelfs als het ondertiteld is, vind ik films in een taal die ik niet ken best wel irritant eigenlijk. De meeste films die ik kijk zijn Engelstalig.

868. Maak je je soms onnodig druk?

In het straatje van m’n angststoornis, kan m’n hoofd aardig wat overuren maken. Verder vind ik mezelf niet zo’n enorme piekeraar.

869. Welk woord heb je jarenlang verkeerd gezegd?

Dat weet ik eigenlijk niet. Het enige wat me nu te binnen schiet, is dat ik als klein kind ‘erteltjes’ zei tegen ‘erwtjes’. Maar dat zal vast geen jaren geduurd hebben. 😀

870. Wat is belangrijker: De reis of de bestemming?

Dat ligt er een beetje aan of de letterlijke of figuurlijke variant bedoeld wordt. Als ik een doel heb om ergens heen te gaan, doet de reis er niet zo toe, tenzij ik natuurlijk op de fiets zit en geniet van wat ik onderweg allemaal zie.

Als het gaat om een reis in de zin van hoe je in het leven staat, je levensreis, dan is de reis minstens zo belangrijk als de bestemming. Nou, ik kom er niet echt helemaal lekker uit, deze vraag. 😀 Hashtag undecided…

Zonsondergang onderweg

871. Laat je over je heen lopen?

Vroeger wel, aan de lopende band. tegenwoordig heb ik dat gelukkig wel afgeleerd, al wil het heel soms nog weleens gebeuren. Maar doorgaans laat ik me de kaas niet meer van het brood eten en ben ik erg duidelijk in wat ik wel en niet leuk vind.

872. Luister je vaak naar de radio?

Nee. Ik luister wel vaak naar muziek, maar dat is vrijwel uitsluitend Spotify. Radio vind ik eigenlijk maar irritant. Bijna elke dag dezelfde nummers en tussendoor dat grappig bedoelde gezever van dj’s. Als ik muziek wil horen, ga ik dus zéker niet naar de radio luisteren. Van het nieuws blijf ik via andere bronnen wel op de hoogte.

873. Wat is erger: Falen of nooit geprobeerd hebben?

Nooit geprobeerd hebben! Al ben ik dan ook wel weer zo’n perfectionist dat ik falen ook best wel vervelend vind. Maar ik ben in de eerste plaats iemand die iets probeert, voordat ik besluit dat ik het niet kan en dat voelt altijd goed. Er zijn te veel mensen die meteen de hulp van een ander inschakelen als ze alleen maar dénken dat ze iets niet zelf kunnen.

Waar kun jij je (onnodig) druk om maken soms?