Onlangs zag ik op de blog van Sammie en terugblik op haar afgelopen maand en realiseerde me dat ik zelf ergens ook nog zo’n lijstje heb en dat dus ook op m’n blog plaatste. Een rubriek waar ik in juni 2013 mee startte en die in maart 2014 in zijn huidige naam verder ging. Eigenlijk is zoiets het leukst als ik dat echt elke maand bijhoud, maar dat vergeet ik dus nogal eens. Voorbeeldje? Dit jaar heb ik er alleen in januari nog maar één gemaakt. Oeps!

Dit keer dus een nieuwe poging, misschien moet ik het gewoon eens in m’n agenda zetten. Laatste week van de maand? Overzichtje op m’n blog. Check! Helemaal niet zo’n slecht idee. Nu dus in elk geval een terugblik op de maand september, die ook alweer op zijn eind loopt en die snel voorbij is gegaan naar mijn idee. Veel leesplezier!

Gedragen

September was bij mij de maand dat ik overstapte van de shirtjes ‘met-zonder-mouwen’ en korte mouwen, naar iets wat meer bij de herfst past. De eerste warme gebreide trui heb ik zelfs ook al gedragen, nadat ik flink was natgeregend en niet warm te krijgen. Verder droeg ik de afgelopen maand voor mijn doen opvallend vaak rokken en jurkjes. Ik vind ze heerlijk zitten en heb ook een aardige collectie in de kast, maar toch grijp ik meestal wat sneller naar een broek.

Gegeten

In september heb ik bijna elke week mijn favoriet gemaakt: Koude bietensalade met geitenkaas, sla, walnoten en koude pasta. Zo simpel, supersnel klaar en o zo lekker! Eigenlijk ben ik die gaan maken nadat ik hem een paar keer bij de Vitamine Kantine had gegeten. Zelf maken is in dit geval eigenlijk net zo lekker en ook goedkoper.

Verder ging ik maar liefst twee keer uit eten (met Martin) bij De Beren met zo’n spaarkaart van de Albert Heijn restaurantactie (tweede menu gratis), zette ik weer eens wat vaker koffie en verruilde ik met pijn in m’n hart, de aardbeien in mijn ontbijt voor banaan, omdat het seizoen nu écht over is en de aardbeien binnen een mum van tijd snotterig of beschimmeld.

Gedaan

Best veel eigenlijk! Ik fietste naar Den Bosch (en terug), ging met één van mijn Facebookvrienden een middag naar Gouda, wat ik combineerde met het jaarlijkse verplichte ziekenhuisbezoekje in Rotterdam. Ik bezocht de verlichtingsdagen in Aalst, nam tijdens de Open Monumentendag een kijkje in kasteel Nederhemert en bezocht de havendagen in Heusden.

Verder ging ik met de pont een dagje naar Zaltbommel en later nog eens met m’n moeder voor koffie en een Bossche bol. Ik fietste er ook nog een keer naartoe en ging thuis aan de slag met zoeken van memory bricks, waarbij ik mijn kompas verloor, maar gelukkig ook weer terugvond.

Gelezen

Zo’n beetje sinds begin zomer, lees ik weer behoorlijk veel, nadat het maandenlang heeft stilgelegen. Ik heb nu ook de e-books helemaal ontdekt, die ik via de app van de bibliotheek lees. Grappig is dat ik eerst romans en chicklits las, tegenwoordig ben ik helemaal into thrillers.

Eerst kon ik daar niet goed tegen, zodra het echt spannend werd, kon ik er niet van slapen. Toch draaien niet alle thrillers om bloed en horrortaferelen en blijk je er grappig genoeg ook aan te wennen. Momenteel ben ik bezig in het boek Nieuwe Buren van Saskia Noort, van de gelijknamige televisieserie. Ik blijk de boeken van deze schrijfster sowieso wel te kunnen waarderen, al hebben veel van haar verhalen in grote lijnen wel overeenkomsten, wat ik dan weer minder vind.

Gekocht

Ik kocht na lang dubben een nieuwe magnetron, omdat de oude al zo’n tien jaar oud is en sinds een paar maanden elke keer uit zichzelf aan en uit gaat (stroom erop en eraf). De toch al niet zo heel vriendelijke invaller voor de vaste pakketbezorger liet het ding uit zijn handen vallen en dus kon het nieuwe apparaat de volgende dag gelijk retour. De oude magnetron heeft van schrik zijn slechte gewoontes afgeleerd en nu ben ik in dubio of ik nu wel weer een nieuwe zal bestellen.

Verder kocht ik een grijze jurk van Bristol, die me al meerdere complimentjes heeft opgeleverd en een nieuwe remschijf voor m’n geliefde mountainbike. Wat overigens gewoon deel uitmaakte van een reparatie, want ik zou niet weten wat ik met zo’n ding zou moeten zonder dat iemand ‘m op m’n fiets monteert. :-) Leuk als pannen onderzetter misschien? :-D

Gewenst

Goh, eigenlijk heb ik niet zulke grote wensen op dit moment. Grappig om te vertellen is overigens dat ik bij dit kopje altijd eerder denk aan wezenlijke dingen, dan aan spullen. Soms schreef ik dat ik wenste dat ik weer minder last van mijn angsten zou hebben of zo. Dat gaat de laatste tijd heel erg goed, op de gebruikelijke dipjes na, maar die vallen ook nog hard mee.

In materiële zin, zou ik graag een paar van die toffe laarsjes met gespen willen die je momenteel in veel schoenenwinkels ziet. Ik had vorig jaar een paar, maar daar kreeg ik na even lopen zulke zere voeten van dat ik ze toch maar op Marktplaats heb verkocht. Aangezien ik onlangs één van mijn favoriete paren laarsjes heb moeten weggooien en vorig jaar ook al een stel, vind ik het wel gerechtvaardigd om weer eens nieuwe schoenen te kopen. :-)

Geluisterd

Weinig! Soms luister ik de hele dag door naar muziek, soms helemaal niet. Ik heb mijn oordopjes de laatste tijd vrij weinig ingehad op de fiets of tijdens wandelingen en ook thuis bleef het vaak stil. Naar radiozenders luister ik sowieso eigenlijk nooit meer. Ik vind het te snel vervelen, te veel geklets, te vaak dezelfde nummers. Onderstaande twee nummers heb ik de laatste tijd overigens nog wel een aantal keren op repeat gehad. Vooral de bovenste is wel lekker tijdens het fietsen.

Gekeken

Waar ik soms maandenlang de tv uit laat staan (niet omdat ik dat per se wil overigens, maar het komt er dan gewoon niet van), kijk ik de laatste tijd weer wat vaker naar mijn platte beeldscherm en er zijn warempel zelfs een aantal programma’s die ik leuk vind om te zien. Snobs & Sloebers is daar één van, evenals Paleis voor een prikkie.

Misschien niet de meest intelligente keuzes, maar de inhoud van mijn hoofd is vaak al ingewikkeld genoeg. Tv kijken moet gewoon ontspanning zijn en ik hoef me tegenover niemand te bewijzen. Praatprogramma’s vind ik dodelijk saai!

Geliefd

Mijn nieuwe jurk ♡ Dat het met Bas zijn pootje goed gaat en ook de blaasontsteking over is ♡ Ruby Kitkat coffee ♡ handig wijnrood winterjack voor € 8,99 van Action ♡ volgende week weer eens naar de kapper ♡ vloeibare dipliner van Catrice ♡ melk met cornflakes ♡ kaarsen branden ♡ Zaltbommel ♡ telefoonhoesjes van AliExpress ♡ zonnebloemen ♡ Gouda