De weeknummers worden alweer steeds hoger en de herfst staat al voor de deur. Niet bepaald m’n favoriete tijd van het jaar. Ik ben één van die mensen die zeer gevoelig is voor de beruchte winterdip en ook van mijn angststoornis heb ik in de donkerdere maanden vaak ook wat meer last. Maar ‘t kan natuurlijk ook meevallen. Vooralsnog is het pas net begin september…

Waar ik de laatste tijd echt moeite moest doen om een selectie te maken uit soms ruim 100 foto’s die ik in een week tijd maakte, valt het deze week juist wel mee en heb ik helemaal niet zoveel foto’s gemaakt. Wat er waarschijnlijk alles mee te maken heeft gehad dat het vaak wat grijzig was en ik daarnaast ook niet echt veel op pad ben geweest, op zaterdag na. Zelfs fietsen heb ik niet gedaan. Althans niet meer dan een paar kilometer voor een boodschap.

maandag 3 september

Ik ging op pad om de laatste memory bricks te vinden, deed wat boodschappen en kraakte de mand noten leeg in een pot. Nadat ik eindelijk een handige manier heb gevonden om ze te kraken (met een mesje, grappig genoeg), ging het een stuk vlotter en vond ik het opeens ook een veel minder vervelend karweitje.

dinsdag 4 september

Dat je denkt alle memory bricks te hebben gevonden en dat er tóch nog ergens één ligt waarvan je niet eens een hint hebt waar ie is. Gelukkig was iemand op Instagram zo lief om me van de gouden tip te voorzien en had ik ‘m snel gevonden. Verder heb ik zitten lezen op de bank en ben ik even bij de kapper geweest om de boel bij te laten punten. Op de terugweg zag ik de mooie wolkenlucht met zonnestralen.

Woensdag 5 september

Geen foto’s, maar me desondanks prima vermaakt. Met Bas naar het station gelopen om even na te laten kijken of NS Flex goed was geactiveerd op m’n OV chipkaart en op de terugweg langs de fietsenwinkel, om de lang gewenste fietsstuurhouder voor m’n iPhone X op te halen die voor me was besteld.

Ondanks dat dit model iPhone al een jaar bestaat, was de stuurhouder die ik wilde, nog altijd niet leverbaar, maar hij is nu in de pocket! Ondanks dat ik niet zoveel energie had, ben ik ‘s avonds gelijk een rondje gaan fietsen met de nieuwe aanwinst.

donderdag 6 september

Ook deze dag maakte ik geen foto’s. ‘s Morgens weer naar de fietsenwinkel, dit keer om m’n fiets te brengen omdat de rem gefixt moest worden. Het heeft die dag best veel geregend, dus ik ben voornamelijk binnen gebleven, op wat broodnodige boodschappen na.

‘s Avonds zoals elke week met Martin eten. Ik had van m’n moeder volle spaarkaarten van de AH Restaurantactie gekregen, waarmee je het tweede driegangenmenu gratis krijgt. We zijn bij De Beren gaan eten en hadden zodoende een heerlijk driegangenmenu voor de helft van de prijs!

vrijdag 7 september

Vrij wisselvallig weer, wat dan wel weer zorgde voor mooie wolkenluchten zoals op de foto van de Lingehaven hieronder. M’n moeder kwam met naar Gorinchem en wilde voor nieuwe vitrage kijken. Na alle woonwinkels te hebben gehad (zonder succes), besloten we een kop koffie te drinken bij HEMA en… daar bleken de perfecte gordijnen te hangen. 🙂 Dat zijn overigens niet de stoffen op de foto, die lagen bij Kwantum en vond ik er gewoon leuk uitzien. 🙂

zaterdag 8 september

In 2013 nam m’n vader een keer een perzikbloesemboompje voor me mee. Die heeft elk voorjaar al prachtig in bloei gestaan, maar vruchten zaten er nooit aan. Ik dacht eigenlijk dat het meer een siervariant was die alleen bloemen krijgt. Totdat ik onlangs kleine perzikjes spotte, die toch echt steeds groter werden. Inmiddels zijn ze volgroeid en smaken ze ook lekker zoet!

Verder ging ik met Martin naar ‘t kasteel in Nederhemert en de havendagen in Heusden, wat voor het eerst gehouden werd. Daarover schrijf ik nog een artikel, dus vandaar niet echt veel foto’s. We aten bij de pannenkoekenbakker en ik was ‘s avonds rond half zeven weer thuis.

zondag 9 september

Nogal een off-day helaas. Voor ‘t eerst in ruim twee maanden weer eens acht uur geslapen, maar toch doodmoe wakker geworden met een soort van grieperig gevoel, wat de hele dag is blijven hangen. Hopelijk is het morgen wel weer over, want ik heb voor aankomende week een fietstocht van Gorinchem naar Den Bosch gepland en dat wil ik écht niet weer verzetten. Dat gaat dinsdag of woensdag gebeuren, dus zaak dat ik me (weer) fit voel!

Ondanks dat ik me niet lekker voelde, wel even de molen op geklommen om wat foto’s te maken van het uitzicht. Deze staat hooguit 300 meter bij m’n huis vandaan, dus veel moeite hoefde ik er niet voor te doen en ik was zo boven. Toch nog iets zinnigs gedaan dus vandaag. 🙂