In maart publiceerde ik de laatste Instagram’s Greatest, dus tijd voor wat nieuw beeldmateriaal. Ik ben sowieso een aantal maanden minder actief geweest met Instagram. Ik had erg het gevoel dat ik en mijn foto’s aan allerlei onzichtbare regels moesten voldoen en dat ik alsnog niet goed genoeg was. Dat frustreerde me enorm.

Terwijl ik normaal gesproken toch niet gevoelig ben voor trends of wat anderen doen. Maar het maakte me erg onzeker en er zijn in het leven al genoeg dingen die me onzeker maakte, dus heb ik er zelfs over gedacht om ermee te stoppen. Toch heb ik de draad uiteindelijk wel weer opgepakt en ben ik gewoon verder gegaan.

Instagram is geen wedstrijd (al zien sommigen het wel zo), ik post foto’s die ik graag wil delen met de wereld en daar gaat ‘t om. Het is leuk als anderen je foto’s waarderen, maar zoals in het echte leven, zijn sommige mensen héél populair zonder er iets voor te doen en anderen niet. Soit! Vandaag in elk geval een lijstje met foto’s van anderen die ik héél mooi vind. Veel kijkplezier!

Zoiets als dit vind ik waanzinnig! Een mooie zonsondergang en reflectie. Het zou goed kunnen dat deze foto stevig bewerkt is, maar dat kan ook heel mooi zijn en een foto soms net dat beetje extra geven. Er zijn maar weinig fotografen die hun foto’s helemaal niet bewerken.

Echt zo’n heerlijke herfstfoto! Dit soort héél grof gebreide dekens vind ik sowieso echt superleuk en de compositie vind ik minimalistisch maar toch aantrekkelijk.

Ik ben nooit in Japan geweest, maar dit ziet er in het donker en van bovenaf in elk geval top uit!

In een Instagram’s Greatest in oktober, horen natuurlijk meerdere herfstfoto’s!

Rozen zijn altijd mooi. Zomer en winter, Lente en herfst!

Toch nog even terugblikken op het zomergevoel met een glas Martini waar de zon in onder gaat. Overigens heb ik dit drankje zelf nooit gedronken, ik denk dat ik het te sterk vind.

Dit vind ik echt een vertederende foto!

Een roltrap in zwart-wit. Hoe simpel een mooie en strakke foto kan zijn!

En tot slot een beetje herfst… Sommigen zouden dit een sombere foto vinden, maar ik vind dat hij ontegenzeggelijk een bepaalde kracht en schoonheid uitstraalt.

Wat is jouw huidige favoriete Instagram-account? Linkje delen mag!