Toen ik vorige week in de folder van Kruidvat een advertentie zag voor Knight & Wilson PurePlex Revolutionary Hair Repair System, was mijn interesse gelijk gewekt. Ik had werkelijk nog nooit van het merk gehoord, maar een goed product om je haar te verbeteren en waar nodig te herstellen dat klonk me als muziek in de oren!

Ondanks dat ik van nature blond haar heb, zijn mijn lokken al een aantal jaren enkele tinten lichter gekleurd, wat om de paar maanden wordt bijgewerkt. En hoe mooi ik het ook vind, goed voor je haar is het natuurlijk niet!

Dus ging ik woensdagavond tijdens de extra koopavond (met 20% extra korting op 2 artikelen!) naar het dichtstbijzijnde filiaal om zo’n doosje te scoren en zondag was het moment dat ik het ging uitproberen. De inhoud van de doos bestaat uit een flacon, een tube, twee sachets en een handleiding.

Op de verpakkingen staat ook de stap aangegeven waarvoor welk product bedoeld is. Je begint met de clarifying shampoo om restanten van stylingproducten uit je haar te verwijderen. De shampoo voelt héél apart aan in je haar, heb er geen vergelijking voor omdat ik nooit eerder zoiets heb gevoeld. Alsof je haar ineens heel dik is en vervolgens wordt het héél stroef.

Pureplek herstelkuur voor je haar

Daar schrok ik wel van. Nat haar is al vrij kwetsbaar en als het dan zo stroef aanvoelt dat je het niet eens meer door kunt kammen… Op hoop van zegen! Gelukkig was kammen ook niet nodig. Na de shampoo goed uitgespoeld te hebben, door met de volgende stap: Aanbrengen van de Bond Protecting Treatment.

Een flinke flacon met een inhoud die kleur- en geurloos is en zo dun als water. Ik wist niet of je de hele flacon moest gebruiken, maar omdat het geen tweede keer te gebruiken is, heb ik dat gedaan. Mijn haar voelde nog steeds stroef en stug aan.

Dit moest 5 minuten blijven zitten en hoeft niet uitgespoeld te worden. Ik denk dat je het moet zien als een soort primer voor het uiteindelijke product: De Bond Reconstructing Treatment. De rest was slechts voorbereiding.

De tube bevat een dikke, romige crème die je door het haar verwerkt en zachtjes door je lokken masseert. Ook deze heeft best veel inhoud, dus ook als je erg lang haar hebt, heb je hier genoeg aan! De stugheid verdween en m’n haar voelde zachter!

Deze crème moet 15 minuten intrekken en spoel je daarna uit. Tot slot is er nog één van de twee sachets over: de conditioner. Deze masseer je ook in je haar en spoel je na een minuutje weer uit. Vervolgens kun je je haar drogen en stylen zoals je gewoonlijk doet.

Ik gebruik voordat ik mijn natte haar ga kammen altijd nog een flinke scheut BioSilk haarserum en heb dat nu ook gedaan. Verder heb ik expres geen andere producten zoals een haarmasker gebruikt.

Alle producten in de PurePlex verpakking

Normaal gesproken laat ik mijn haar het liefst aan de lucht drogen, maar ik moest weg en heb het geföhnd. Ik voelde meteen al dat mijn haar anders aanvoelde. Steviger en gladder. Ook na het föhnen zag het er nog steeds mooi en glad uit, terwijl mijn haar normaal bij föhnen toch wel wat neigt naar wijduit staan en pluizen. Nu niet!

De rest van de dag voelde het aan alsof ik van de één op andere dag een nieuwe haardos had gekregen. Heel luchtig en veerkrachtig, zacht en met een mooie glans. Ook na een paar nachten slapen is het verschil nog steeds duidelijk merkbaar.

Ik ben altijd behoorlijk sceptisch over producten die je van alles beloven, maar dit is oprecht een wondermiddeltje! Ik heb de volgende dag gelijk nog een doosje gescoord voor de actieprijs.

Het product is nieuw in het assortiment van Kruidvat en zal in de meeste filialen te koop zijn. Het PurePlex hair repair system kost normaal € 14,99 en is tot en met 7 oktober verkrijgbaar voor de actieprijs van € 10. Mooi meegenomen!

Ik kan dus wel zeggen dat dit product m’n nieuwe favoriet is op het gebied van haarverzorging en ik van plan ben het vaker te gebruiken. Eén keer per maand zo’n kuurtje doen is denk ik helemaal geen gek idee. Overigens wil ik nog wel even vermelden dat dit geen gesponsord artikel is, ik ben gewoon enthousiast over dit product en wil er daarom graag over schrijven!

Heb jij weleens een haarherstellend product geprobeerd?