Vorige week zaterdag werd ik opeens snotverkouden en daar had ik zo’n last van, dat ik me er de hele week knap belabberd van heb gevoeld. De verkoudheid zelf lijkt inmiddels wat op z’n retour, maar ik hoest veel en vooral ‘s nachts. Slapen lukt daardoor niet goed, waardoor er overdag niet veel uit m’n handen komt. Bloggen kwam er dus ook niet van. Vandaag kun je in elk geval even vooruit met een dubbel weekoverzicht om de afwezigheid een beetje goed te maken.

maandag 1 oktober

Weinig bijzonders gedaan, want het was wisselvallig en elke keer als ik buiten kwam, begon het binnen 10 minuten te regenen. Dat leverde dan wel weer deze foto op met een regenboog tussen de Dalempoort en de molen. Verder probeerde ik mijn nieuwe wandelschoenen uit, een paar wat ik van m’n moeder kreeg omdat zij er zelf een zere voet van kreeg. Ik heb ze inmiddels al regelmatig gedragen en ze als geschikt bevonden voor het maken van veel wandelkilometers!

Dalempoort en molen De Hoop

Wandelschoenen

dinsdag 2 oktober

Wederom herfstweer dus weinig gedaan. Wel haalde ik een zak nieuwe brokken voor Bas en kreeg er een leuk cadeau-tasje met inhoud bij. Alvast voor Dierendag!

Bas met zijn goodiepakket

woensdag 3 oktober

De blaasontsteking van Bas bleek toch niet helemaal weg te zijn, dus na een telefoontje naar de dierenarts, stapte ik op de fiets om een nieuwe voorraad pillen voor hem te halen in Zuilichem, om zijn antibiotica-kuurtje opnieuw te starten. Het was gelukkig mooi weer voor een fietstochtje, al had ik onderweg wel flink last van m’n rug. Onderweg kwam ik ook nog dit leuke paard tegen.

Water bij Aalst

Kassen in Brakel

Paardje in Zuilichem

donderdag 4 oktober

Dierendag! Ik ging met Bas even bij het circus kijken wat Buiten de Waterpoort gestationeerd was en ‘s middags naar de kapper. ‘s Avonds at ik met Martin bij de Italiaan.

Just a selfie…

Vrachtwagens van het circus

vrijdag 5 oktober

Onverwachts met de pont overgestoken naar Woudrichem en daar met Bas wat gewandeld en geluncht op een terrasje. Soms moet je jezelf een beetje kietelen! Het was sowieso heerlijk weer om buiten te zijn. Minder was dat ik een stuk hout dwars door de zool van m’n laars heen kreeg waardoor ik vrij moeilijk ging lopen, maar gelukkig was m’n voet zelf niet kapot.

Bas op de veerpont

Historische haven Woudrichem

Molen en kerktoren Woudrichem

zaterdag 6 oktober

‘s Middags met Martin op pad met de cabrio en naar het mooie stadje Nieuwpoort gereden. Daar lekker gewandeld, koffie gedronken en een hoop foto’s gemaakt. Ik kom daar zo nu en dan ook met de fiets en blijf het een mooi en fotogeniek plaatsje vinden!

zondag 7 oktober

Echt een niks-dag. Ik was zaterdag in de loop van de dag verkouden geworden en voelde me niks lekker. Bas luierde maar al te graag met me mee.

Slaperige Bas

dinsdag 9 oktober

In de afgelopen week maakte ik niet alle dagen foto’s omdat ik me verre van lekker voelde, dus missen er wat dagen in het overzicht. Dinsdag bezocht ik met m’n moeder PT Creations in Wijk en Aalburg. Een bedrijf wat planten verwerkt in mooie creaties. Best interessant om op die manier eens achter de schermen te kijken. De overige drie foto’s maakte ik vanaf de veerpont.

woensdag 10 oktober

Het oude stadhuis ziet er prachtig uit in de herfst, met die felrode en oranje bladeren. Eronder een foto van een salade met peer en uitgebakken spekjes die ik maakte.

Oude Stadhuis, Gorinchem

Frisse salade

donderdag 11 oktober

De Lingehaven lag er zo mooi bij, dat ik er toch weer een foto van moest maken. ‘s Avonds met Martin naar IKEA om rond te kijken en te eten. Weer maakte ik foto’s vanaf de pont. Ondanks dat ik normaal zelden of nooit iets koop bij IKEA, kwam ik dit keer thuis met een nieuwe badmat. De oude heb ik vanaf het begin al geen succes gevonden en ik ben blij met de vervanging.

Lingehaven Gorinchem

Woudrichem vanaf het water

Varen…

IKEA

zaterdag 13 oktober

Martin belde of ik zin had om met de cabrio te gaan rijden en daar zeg ik vrijwel nooit nee tegen, dus hup, op pad. Dit keer reden we naar de Dordtse Biesbosch. Het ziet er daar weer heel anders uit dan de Biesbosch die ik inmiddels op m’n duimpje ken. Echt leuk om even rond te kijken en wat foto’s te maken.

zondag 14 oktober

Onverwachts een best volle dag, maar zonder foto’s. M’n moeder kwam op ‘ziekenbezoek’ met een boodschappenkrat met lekkere dingen en Martin appte of ik weer met de auto mee wilde, omdat hij onverwachts niks te doen had deze zondag. We reden naar Leerdam. Bij thuiskomst was ik wel erg moe, maar ik kon in elk geval wel terugkijken op een fijne dag.