Eerste Kerstdag 2018… Flappie komt er gelukkig niet aan te pas en het gourmetstel of de fondue trouwens ook niet. Ik zie eerste en tweede kerstdag gewoon altijd als twee extra zondagen en dat is het wel zo’n beetje. Echt kerstmis vieren doe ik al lang niet meer en ik geef er ook niet echt om. Toch wil ik alle volgers van mijn blog EstrellaWeb graag heel fijne en leuke feestdagen wensen en daar hoort natuurlijk een zelfgemaakte kerstkaart bij!

Met het versturen van kerstkaarten ben ik een paar jaar geleden gestopt. Eigenlijk met het idee dat ik iedereen die ik voorheen een kaartje stuurde, ook op Facebook heb. Kosten van drukwerk en zegels kan ik me besparen. Desondanks maak ik toch elk jaar iets, ook al is dat digitaal.

Dit keer was het last-minute werk. Ik had al foto’s gemaakt voor een kerstkaart voor Martin en de kaart zelf ook ontworpen, maar een idee voor een eigen kaart wilde maar niet vlotten en toen ik dat eindelijk in m’n hoofd had, was het steeds zulk grijs weer, dat ik met geen mogelijkheid een goede foto kon maken. Dus was het uiteindelijk pas op 24 december, dat ik ermee verder kon en pas tegen een uur of zes was het naar m’n zin en kon ie gelijk op Facebook. :-)

Dit is dus het eindresultaat. Ik heb gewerkt met krijtbord-folie (van Action), een krijtmarker van HEMA die ik al een paar jaar heb, kunstsneeuw (vind ik vast over een half jaar nog overal terug), twee kerstboomhangers en zo’n foam-sticker voor op het raam, in de vorm van een sneeuwvlok.

Maak jij ook zelf kerstkaarten?