Nou, dat bloggen gaat echt weer fantastisch. Is die post over Sinterklaaskoffie echt de laatste? Ja, dus. Het is niet dat ik niets te melden heb. Ik heb nog meerdere ideetjes voor artikelen, maar het komt er steeds niet van en is ook steeds te donker om foto’s te maken. Gelukkig hoef ik voor de weekoverzichten geen foto’s te maken en kan ik je gewoon een verzameling reeds geschoten plaatjes voorschotelen. Dit keer dus van twee weken, al zijn het er niet eens zó veel.

maandag 3 december

De winterjas die ik van m’n moeder had gekregen bleek één iets langere mouw te hebben en dat is bij de winkel vermaakt. Maandag kon ik hem weer ophalen en toen kwam ik deze superleuke kerstversieringen tegen in het Piazza Center. Vooral de honden vond ik erg leuk! ‘s Middags naar m’n moeder in Andel voor de Sinterklaas koffie, waar ik dus eerder al over schreef.

dinsdag 4 december

Dinsdag ging ik met m’n Westlandse maatje weer eens een tuincentrum onveilig maken. Al valt dat in de praktijk best mee. We vinden het altijd leuk om hier of daar een kerstshow te bekijken en ik maak natuurlijk de nodige foto’s. Goedkope tripjes zijn het ook, want we kopen zelden of nooit iets tijdens zo’n middagje uit. Gewoon kijken, kijken en niet kopen. :-) Dit keer werd het Intratuin Sliedrecht. Op zich leuk, maar niet wereldschokkend bijzonder.

woensdag 5 december

Ik kreeg een goedmakertje van Bol.com omdat een bestelling te laat was geleverd. Een leuke kaart en een speciaal voor Bol.com gemaakte Tony’s chocoladereep. Echt ontzettend leuk en de chocolade was lekker! Verder sloeg ik een beetje aan het tekenen en kleuren en ging ik ‘s avonds met Martin naar de film Bohemian Rhapsody in de bios hier in Gorinchem.

Ik had al twee jaar een bioscoopbon liggen die ik wilde gebruiken voordat ie zou verlopen. Helaas heb ik niet echt van de film kunnen genieten, omdat ik het niet goed kon volgen en ik te veel stress had over Bas die best lang alleen moest zitten en ik was bang dat het weer mis zou gaan.

donderdag 6 december

Weinig bijzonders gedaan. Ik voelde me niet fijn, omdat ik de vorige avond torenhoge stress had gehad en dat dan niet zomaar uit m’n systeem is. Ik deed boodschappen, ‘s avonds met Martin eten bij de Malle Molen en in bed aan het tekenen geweest. Lekker ontspannend vind ik dat. De kleurpotloden van Action zijn trouwens goed!

Tekenen in bed

maandag 10 december

Het hele weekend sla ik over (weinig bijzonders gedaan, geen foto’s). Maandag was ook geen spannende dag. Ik was vooral thuis en had het koud. Bas had weer wat last van zijn artrose pootje. Klachten die sneller opspelen als het koud en nat weer is. Dus haalde ik zijn kruikje weer van stal, waar hij dankbaar gebruik van maakt. Ik kocht deze vorig jaar november bij HEMA.

Bas met zijn kruik

dinsdag 11 december

Eigenlijk ook niet veel bijzonders gedaan. Binnenshuis vooral bezig geweest met wat klusjes en creatieve projectjes. Ook maakte ik eindelijk een foto van de chocomel pakken met opdruk die ik van m’n moeder had gekregen.

Bij AH scoorde ik m’n favoriete Starbucks-drankje in een kerstuitvoering en door een tip die ik op internet tegenkwam, besloot ik mijn stickers in te plakken in een boekje, zodat ik meer overzicht heb en er zo één uit kan halen die ik wil gebruiken. Ideaal!

woensdag 12 december

Mijn moeder kwam een kerstboompje brengen, wat ik lief vond. Ik had net besloten dat er dit jaar geen kerstboom zou komen, omdat ik gewoon niet zoveel met kerst heb en zo’n kerstboom die twee weken staat zonde van het geld vind, maar dit is toch wel een lieverdje en ik vind het stiekem toch wel heel gezellig staan. Ik heb de lichtjes elke dag aan. De hele dag. :-) Ernaast zie je trouwens een nieuwe quote die ik onlangs op mijn letterbord heb gemaakt.

‘s Avonds ging ik met Martin naar de lichtjesavond in Nieuwpoort. Ik was hierover een maand of twee geleden getipt door iemand op Instagram en het leek me erg mooi om eens te bezoeken. Dat was het ook. We vonden het allebei erg mooi en bijzonder om te zien! Ik heb meer foto’s gemaakt, maar ik wil hier nog een apart item aan wijden.

donderdag 13 december

Ik ben best in een creatieve flow de laatste tijd en vind het leuk om allerlei dingen te tekenen en die vervolgens in te kleuren met aquarelpotloden. Je kunt daar een heel mooi effect mee maken, omdat het pigment in aquarelverf verandert, zodra je het in aanraking komt met water. Ik kan me niet herinneren ooit eerder een vlinder te hebben getekend, maar vind ‘m best goed gelukt!

Tekening van een vlinder

vrijdag 14 december

Ik was er helemaal klaar mee dat Molly pogingen bleef doen om de tonnetjes waar ik hun voer in bewaar open te krijgen en eruit te stelen, dus hoog tijd voor wat nieuws. De oude waren sowieso eigenlijk al geruime tijd aan vervanging toe.

Ik scoorde deze Curver-emmertjes voor slechts € 2 per stuk bij Action en ik vind ze top! ‘s Avonds even wezen kijken op de kerstmarkt op de Langendijk en een beker koffie gescoord bij Gorcums Bakkie. Was gezellig!

zaterdag 15 december

Ik werd wakker met een grieperig gevoel, maar had een fotoshoot gepland met Martin omdat hij graag een leuke foto wilde voor zijn kerstkaart. We hebben foto’s gemaakt in Andel, omdat ik zo’n kerst guirlande voor de foto wilde gebruiken en er één van m’n moeder kon lenen. Het was echt waterkoud, maar de foto’s zijn gelukt! Andere foto’s maakte ik niet.

zondag 16 december

Ik voelde me nog steeds verre van lekker, maar het had die nacht gesneeuwd en dat moest ik toch even vastleggen. Al was het mooiste er al vanaf tegen de tijd dat ik wat foto’s nam. :-)