Nog één weekje jongens, dan zit ‘t jaar erop. Raar idee vind ik dat eigenlijk. Voor mijn gevoel zijn vooral de laatste maanden echt voorbij gevlogen! Maar voordat dit een soort jaaroverzicht gaat worden (die kun je traditiegetrouw op de laatste dag van het jaar verwachten en op 30 december het jaar in foto’s), eerst nog maar eens een weekoverzichtje…

maandag 17 december

Met Bas naar de dierenarts, checken of de blaasontsteking was verdwenen. Helaas dus niet. De dierenarts vond dit opvallend, omdat hij op een behoorlijk sterke kuur zit en dat al 3 weken lang. Normaliter zou zo’n infectie wel verdwenen moeten zijn. Hij kreeg voor nog een week, maar er zal daarna echt bloedonderzoek en een buikecho gedaan moeten worden.

Eén probleem: Ik kan dat niet betalen, wat zorgt voor veel stress en onzekerheid. Een paar dagen later was iemand die ik van Twitter ken, zo lief om een crowdfunding actie voor Bas en mij op te zetten en hebben verschillende mensen gedoneerd. Het streefbedrag is nog niet gehaald, maar ik ben enorm dankbaar voor wat al is gedoneerd. Mocht jij Bas ook een warm hart toedragen, alle kleine beetjes helpen… Leuk extraatje is dat wanneer je doneert, je ook nog eens kans maakt op een gratis portret-shoot van 2 uur bij een professionele fotograaf.

dinsdag 18 december

Zoals ik eerder al liet weten, ben ik de laatste tijd behoorlijk creatief bezig en vooral het tekenen van illustraties en die vervolgens inkleuren met aquarelpotloden, vind ik een leuke bezigheid die ook nog eens ontspannend is. Ik ben van plan om in januari 30 dagen lang elke dag iets te gaan tekenen en dan niet dingen die ik zelf verzin, maar bedacht door mensen op social media.

Tekening van een kerstman

woensdag 19 december

Het is veel regenachtig geweest de afgelopen week, dus veel buiten ben ik niet geweest. Toch was het woensdag niet onaardig en was de bedoeling een wat langer stuk te lopen met Bas. Totdat hij halverwege weer last kreeg van z’n artrose-pootje en ik hem anderhalve kilometer naar huis heb gedragen.

Hij is niet zwaar, maar om zo’n stuk met een hondje in je armen te lopen is niet echt bevorderlijk voor je rug! Toch doe ik ‘t met liefde. ‘s Avonds was ik weer in m’n boekje bezig en hield Molly me gezelschap. Ze leek het reuze interessant te vinden wat ik aan het doen was!

Schrijven met Molly

donderdag 20 december

Ik moest in Dordrecht zijn voor een rechtszaak tegen UWV en Martin had aangeboden dat hij wel wilde rijden. Ondanks dat de uitspraak pas over een week of 6 bekend is, heb ik er wel een goed gevoel over. Verder hebben we er gewoon een leuke middag van gemaakt en ‘s avonds aten we bij de Italiaan. In Dordrecht kwam ik overigens nog wat mooie gebouwen tegen en een robot-pen die de Statenbijbel aan het herschrijven was.

vrijdag 21 december

Niet zo’n heel bijzondere dag waarop ik ook geen foto’s maakte. Ik ben naar het Piazza Center gefietst voor een paar boodschappen en moest later nog een keer terug (en het was al niet zulk lekker weer om te fietsen), omdat ik hetgeen ik bij Kruidvat had gekocht, in de winkel had laten liggen. Ik had dus alleen het bonnetje thuis. 🙂 Ach ja, kan gebeuren…

zaterdag 22 december

Martin kwam ‘s middags weer naar Gorkum, omdat de foto’s die hij besteld had klaar waren. We hebben verder wat door de stad gehobbeld, ik haalde verse groenten voor de komende dagen bij de groenteboer, we dronken koffie bij HEMA en daarna bakte ik pannenkoeken. De selfie (eerste sinds lange tijd) maakte ik ‘s middags, omdat ik het wel grappig vond dat mijn lipstick matchte met de kleur van m’n beanie.

Ik draag veel mutsjes momenteel. Niet eens vanwege de kou, maar ik vind het gewoon leuk staan en het voorkomt ook dat m’n haar alle kanten opwaait. ‘s Morgens ben ik trouwens alwéér naar het Piazza geweest omdat ik iets terug moest brengen. Daar kwam ik de lopende kerstboom tegen die natuurlijk even op de foto moest en ‘s avonds tekende ik een Kever.

Selfie met muts

Levende kerstboom

VW Kever tekening

zondag 23 december

Geen foto’s gemaakt, want het was de hele dag donkergrijs en sowieso had ik geen tijd om foto’s te maken omdat ik bijna de hele dag met m’n blog bezig was. Aankomende week gaat een volle worden met twee jaaroverzichten en nog wat andere dingen, dus werk aan de winkel!