Vorige week de terugblik overgeslagen, omdat het er gewoon niet van kwam. Nu moet ik bekennen dat ik momenteel toch vrij weinig foto’s maak, dus is het ook weer niet zo erg om een keer over te slaan en de volgende keer dubbel te doen. Dit wordt dus ook een dubbel weekoverzicht zoals je waarschijnlijk al door had. 🙂 Ik ga er snel doorheen, veel leesplezier!\

maandag 7 januari

Een best rustige dag. Boodschappen gedaan, onder andere daarvoor op de fiets naar het Piazza Center gereden en verder thuis wat gerommeld. Ik zette de beker van HEMA op de foto die ik een tijdje geleden heb gekocht. Het is een tinnen beker en ik vind dat op de één of andere manier fijn drinken. Ik heb ook een paar van die emaillen bekers die ik ook veel vaker pak dan de gewone bekers van aardewerk.

Op het kaartje stond koperkleurig vermeld, maar ik vind het meer roségoud. De plank waar ie op staat is trouwens mijn nog niet zo lang geleden aangeschafte broodplank. Ik heb er jaren één gehad die erg fijn was, maar onlangs viel en in tweeën brak.

Deze is van acaciahout en komt van AH. Ik eet mijn brood liever van een houten plank (ook zeker geen plastic) in plaats van een bord. Verder dook ik met m’n neus in de tv-gids-met-Aidan-Turner die ik de vorige dag niet had kunnen laten liggen bij Albert Heijn en sloeg ik weer aan het schilderen.

woensdag 9 januari

Het was een mooie winterdag zoals ik ze graag zie, dus een behoorlijk stukje gelopen met Bas en ook eindelijk eens wat andere foto’s gemaakt dan van m’n creatieve uitspattingen. Onderstaande drie zijn daar het bewijs van.

Nadat ik de dag ervoor voor het eerst naar een nieuwe huisarts was geweest wat ik best lastig vond (eigen arts is half jaar met zwangerschapsverlof), ging ik de dag erna weer met Bas naar de dierenarts om een bloedtest te laten doen. Op de uitslag zou ik een paar dagen moeten wachten. Ook dat vond ik best spannend.

donderdag 10 januari

Als je een pasje van HEMA hebt, krijg je met je verjaardag een gratis tompouce. Omdat ik gek ben op HEMA-koffie, maakte ik gelijk van de gelegenheid gebruik om mijn geliefde caramel-cappuccino te bestellen en at de tompouce meteen op. Ondanks dat het niet overdreven druk zou worden met m’n verjaardag, vind ik zo’n genietmomentje voor mezelf wel even lekker.

Koffie en een gratis tompouce bij HEMA

vrijdag 11 januari

M’n Westlandse maatje kwam weer eens langs. Officieel op verjaardagsvisite, maar we zijn ook nog aan het werk geweest. Naar de dierenarts om nieuw voer voor Bas (ik schrijf een aparte post met update over zijn gezondheid) en daarna een poging doen om de nieuwe kookplaat die ik al voor mijn verjaardag had gekregen, te installeren. Een gat zagen was prima gelukt, aansluiten bleek een iets lastiger verhaal. Maar het was hoe dan ook ouderwets gezellig.

De keuken op zijn kop

maandag 14 januari

In het weekend vierde ik dus mijn verjaardag, zoals je hier al hebt kunnen lezen. Omdat ik op de dag van mijn verjaardag ook grieperig wakker werd, heb ik de dag erna bijna de hele dag op de bank en in bed gelegen. Helaas voel ik me, een week verder, nog steeds niet echt goed en heb te kampen met hevige vermoeidheid en een gebrek aan energie.

Maandag was ook best een volle dag. ‘s Morgens kwam iemand langs die elektricien is geweest en die de aansluiting voor de kookplaat wist te fiksen. ‘s Avonds werd de nieuwe eettafel van steigerhout gebracht die ik ook als verjaardagscadeau heb gekregen en die diende ook gelijk mooi als ondergrond voor mijn boekje. 🙂 Hij is zó mooi! Verder maakte ik buiten wat foto’s van de regenboog en een doorkijkje in de Bornsteeg. En ik regende minstens 3 keer nat.

dinsdag 15 januari

Eerste keer koken op m’n nieuwe kookplaat! Het is dus inductie. Ik heb jaren geleden toen ik nog samenwoonde, een jaar of 6 op ‘gewoon’ elektrisch gekookt, maar dat is een heel ander verhaal. Dit was wel even wennen, maar ik vind het super. Zo stil ook.

Niet dat constante gesis van die gaspitten. En het schoonmaken is helemaal een fluitje van een cent. Vochtig doekje erover, droog doekje erover en klaar! Het ziet er ook veel rustiger uit in m’n keuken omdat de plaat weggewerkt is in de plank waar ie in hangt. En het opwarmen van bijvoorbeeld water gaat drie keer zo snel!

Koken op inductie

donderdag 17 januari

Donderdagavond met Martin naar Den Bosch. We aten bij Het Warenhuis en gingen op bezoek bij Martin’s zoon Joshua, die sinds kort in herenmodezaak Zumo werkt. Leuke winkel wel. Verder was mijn donderdag vrij rustig omdat ik me gewoon echt niet oké voelde en zelfs tot het laatste moment heb getwijfeld of ik wel mee naar Den Bosch zou gaan.

Zumo Store Den Bosch

vrijdag 18 januari

Alweer een mooie winterdag dus weer lekker gewandeld en wat foto’s gemaakt die ik best leuk vind geworden. ‘s Middags kwam m’n moeder op bezoek om m’n nieuwe eettafel te bekijken en meteen te zien hoe de kookplaat erbij lag nu hij geïnstalleerd is. We zijn ook nog even bij Woord en Daad wezen kijken (kringloopwinkel) waar ik deze grappige hoed tegenkwam.

zaterdag 19 januari

Weer naar Den Bosch geweest met Martin. Hij had de smaak te pakken en wilde nog wat nieuwe kleren kopen. Ondanks dat ik tal van leuke winkels heb gezien, heb ik in totaal hooguit een tientje uitgegeven aan dingen die ik ook allemaal echt nodig had. En een glas warme chocolademelk bij La Place, waarvan de slagroom dan wel weer bedorven was. Heb ik weer! Nieuwe kreeg ik niet.

Bij The Sting spotte ik een koepel met geweldig glas in lood die natuurlijk even op de foto moest. En ik maakte sinds bijna een maand weer eens een selfie. Ik merk dat ik mezelf de laatste tijd het liefst zo onzichtbaar mogelijk maak, omdat ik me nog lelijker voel dan anders (dat heb ik vaker in de winter), maar m’n haar zat best leuk en ik dacht, laat ik het eens proberen.