Zoveel ideeën heb ik, toch lijkt het er doordeweeks maar niet van te komen om te bloggen. Ik ben natuurlijk deze maand heel druk met tekenen, maar sowieso zit ik al sinds m’n verjaardag niet zo lekker in m’n vel. Ik ben het inmiddels een net-wel-net-niet-griepje gaan noemen.

Op het moment van schrijven is het grieperige gevoel wel weg, maar voel ik me nog steeds niet bepaald fit. Veel hoofdpijn en vermoeidheid, slap en hangerig. je kent ‘t wel. En dan zit ik ook gewoon liever op de bank met een leuk boek, dan dat ik mezelf verplicht te gaan bloggen. :-) Nu eerst een terugblik!

maandag 21 januari

Het was een prachtige winterdag zoals ik ze ‘t liefst zie. Mooi weer, koud maar niet waterkoud en bijna windstil. Ik maakte een aardige wandeling met Bas, waarbij ik de eerste twee foto’s maakte en ‘s middags besloot ik dat het ook weer eens tijd werd voor een winterse fietstocht. Ik deed een rondje van 20 km en heb er echt van genoten! Op de terugweg maakte ik de laatste foto.

Rijp op de bladeren

Bevroren blaadjes

Vorst langs de Linge

dinsdag 22 januari

Yes, sneeuw! Terwijl het verkeer nogal eens ontregeld raakt wanneer Nederland onder een laagje sneeuw komt te liggen, heb ik daar geen last van en zie ik alleen maar kansen om mooie foto’s te maken. Ondanks dat ik me verre van lekker voelde, heb ik me dik ingepakt en vervolgens alles bij elkaar denk ik wel 2 uur door de sneeuw geploegd. Achteraf gooide ik wel veel foto’s weg, maar ik heb toch een aantal best leuke plaatjes kunnen schieten. Al is er geen één bij die echt de wow-factor heeft. Maar ik ben nu eenmaal heel kritisch.

woensdag 23 januari

Weer door de sneeuw aan het wandelen geweest, dit keer met Bas, die de sneeuw deze dag wel leuk vond. Sneeuw in combinatie met zon vind ik altijd nog het mooist, al smelt het dan natuurlijk ook sneller. Of het vriest op en dan moet je helemaal uitkijken! De dag ervoor was ik sowieso al gevallen toen Bas mee was en niet verder wilde en ik hem heb gedragen. Als je dan uitglijdt, kun je je armen niet gebruiken om je evenwicht te bewaren en hup, daar lagen we!

donderdag 24 januari

Het werd langzaamaan al minder wit buiten. :-) Toch wist ik nog wat winterse plaatjes te schieten. De combinatie van sneeuw en ijs op een blaadje vond ik ook wel wat hebben. Verder besloot ik eindelijk de tv-gidsen die ik al zeker 2 weken in huis heb eens te gaan lezen. De Veronica-gids had ik onlangs van Martin gekregen. ‘s Avonds was het weer tijd om ergens iets te gaan eten en werd het dit keer de Italiaan in de Lingewijk: Il Sole. Heerlijk gegeten!

Vorst op een blaadje

Winterse wereld

TV-gidsen met Poldark

vrijdag 25 januari

Als ik me niet lekker voel, zou ik ‘t liefst elke dag biefstuk eten. Op de één of andere manier sterk ik daar altijd van aan. Dus gunde ik mezelf nu ook maar een lekker biefstukje en heb er heerlijk van genoten. Biefstukken bakken op inductie gaat trouwens ook fantastisch. Ik zou haast zeggen beter dan op gas. Ik at er wat gebakken champignons en gebakken aardappels bij. Yum!

Biefstuk

zaterdag 26 januari

Dit was echt zo’n week dat ik elke ochtend met andere klachten wakker werd. hoesten, dan weer snotteren. Sinds afgelopen weekend word ik elke ochtend wakker met flinke hoofdpijn. Zaterdag was het zó erg dat ik ook geen licht kon verdragen. Het scherm van m’n iPhone moest zo donker mogelijk en ondanks dat het toch een behoorlijk grijze dag was, droeg ik een zonnebril omdat ik anders het gevoel had dat het licht dwars door m’n kop ging. Omdat ik het best gek vind om in de winter een zonnebril te dragen, maakte ik daar een foto van. :-) Ik sta er niet echt heel leuk op verder, maar van chronisch slaaptekort en grieperig gedoe wordt niemand knapper. :-D

Selfie met sjaal en zonnebril