Afgelopen week sloeg ik het weekoverzicht noodgedwongen even over, omdat er een paar jaaroverzichten in de weg zaten. 🙂 Maar omdat ik de laatste tijd toch niet veel foto’s maak, kunnen er ook wel twee weken in één overzicht. Ik neem je mee terug naar de laatste week van december, kerstmis, oud en nieuw en natuurlijk, het begin van een nieuw en vers jaar!

maandag 24 december

Een prachtige dag, dus stond een heerlijke lange wandeling met Bas op de planning. Meneer had er zelf duidelijk ook veel zin in en we zijn sinds lange tijd weer eens bij ‘de beestjes’ gaan kijken, oftewel de kinderboerderij.

Bas vindt het daar geweldig en ziet altijd dieren waar hij enorm van gaat kwispelen. Dit keer sloot hij vriendschap met nieuwsgierige geiten. Later zette ik hem op de foto met een kerstmuts op zijn koppie. Schattig toch? Voor snoep doet ie alles. 😀

dinsdag 25 december

Deze zag je in de animatie in deze blogpost ook al voorbij komen, hier kun je ‘m nog een keer bekijken, maar dan zonder slideshow effect. Twee jaar geleden maakte ik ook weleens dit soort knipselteksten van de Metro. Geïnspireerd door Versjes van Mar. Ja, ik verzin dus niet álles zelf. 🙂 Ondanks dat het dus kerstmis was, ben ik vooral druk geweest met allerlei klusjes en creatieve projectjes. ‘s Middags kwam Martin onverwachts op de koffie, dus dat was best gezellig.

Creatief met krantenknipsels

woensdag 26 december

Tweede kerstdag! M’n moeder had me uitgenodigd voor een high tea bij haar thuis en had er veel werk van gemaakt (lees: heel veel eten). Ik heb zoveel gegeten dat ik er bijna misselijk van was en dat gebeurt toch niet snel. 🙂

Kom ik zodoende tóch nog aan m’n kerstkilo’s dan. 🙂 Ik had me voor de gelegenheid mooi opgemaakt en m’n paarsblauwe velvet jurkje van Action aangetrokken. Voordat ik van huis ging, maakte ik deze foto.

donderdag 27 december

Wederom geen onaardig weer en na een wandeling met Bas en wat boodschappen, besloot ik een rondje te gaan fietsen. Het werd een tochtje van ongeveer 25 km over Arkel, Hoogblokland, Hoornaar en Schelluinen. Bij de HEMA spotte ik deze leuke gerecyclede kaarsen met HEMA-worst erop. Wel € 5, dus ik heb er geen gekocht.

vrijdag 28 december

Erg lekker weer was het niet en er hing vrij lang mist boven de stad. Dus ging ik binnen aan de slag met het maken van een nieuwe creatie en opschuren van een snijplank. Omdat Martin deze keer donderdagavond al een andere afspraak had, zijn we vrijdag gaan eten. Het werd een frietje.

dinsdag 1 januari

Ik sla even een paar dagen over, maar anders wordt het helemaal zo’n langdradig verhaal. De oudejaarsavond heb ik bij Martin gevierd en dat was erg gezellig. We aten heerlijke oliebollen en keken naar een aantal programma’s op tv.

Eerder die avond maakte ik Turkse dürüm en dat was zó lekker dat ik m’n bord er nog net niet bij opat. 🙂 De vuurwerkfoto had ik de vorige avond na twaalf uur gemaakt dus ja, officieel valt dat ook onder 1 januari. 🙂

donderdag 3 januari

Een selfie maken als je moe bent, is niet een héél goed idee. 🙂 Verder heb ik weinig gedaan, net als de rest van de week. Ik slaap momenteel weer erg slecht doordat Bas de laatste dagen elke keer vroeger wil gaan plassen en ik daarna niet meer in slaap kan komen. Helaas pindakaas.

Selfie

vrijdag 4 januari

Nog een foto van mijn boekje. Dat goudkleurige papier is de achterkant van een enveloppe van de Staatsloterij (de inhoud ging linea recta het oud papier in) en de eenhoorn heb ik uitgeknipt van een kaartje wat bij een AliExpress pakje zat.

Zo kun je alles wel hergebruiken. De kusmondjes zijn overigens 3D stickertjes van de HEMA waar ik al zeker een maand naar op zoek was, maar ik kon ze steeds niet vinden. Nu opeens waren ze er wel en waren ze afgeprijsd voor € 0,50!

Creatief met m’n boekje

zondag 6 januari

Ik ben afgelopen dinsdag dus begonnen met mijn 30 Day Art Challenge en merkte al vrij snel dat daar behoorlijk veel tijd in gaat zitten. Gemiddeld ben ik al gauw zo’n 2 uur bezig met één creatie, met uitschieters naar 5 uur.

Veel foto’s maken doe ik ook niet. Sowieso is het steeds hartstikke grijs. Deze foto van bomen vol lichtjes maakte ik op de laatste dag van de week. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat de feestverlichting weer wordt verwijderd.

Lichtjes in de bomen