Nog een paar bladzijden, dan ben ik na een jaar of 3 door alle 1000 vragen van het roze boekje van Flow heen. Ik zeg wel ‘eindelijk’, maar stiekem vind ik het heel leuk om deze vragen te beantwoorden, zeker omdat ze zo random zijn en je nooit weet wat je kunt verwachten. Dit keer lees je onder meer wat er in een contactadvertentie over mij zou staan en aan welk kledingstuk van vroeger ik goede herinneringen heb.

909. Hoe zou het schilderij van je leven eruit zien?

Die is diep. Het eerste wat in me opkomt, is iets waar heel donkere kleuren in voor komen, maar ook veel lichte. En iets met heuvels. Mijn leven is niet altijd gemakkelijk geweest en ondanks dat ik de laatste jaren het meest stevig in m’n schoenen sta tot nu toe, gaat ‘t nog weleens mis.

Ik denk dat deze ‘rollercoaster ride’ mijn leven wel kenmerkt, ook al wil dat niet zeggen dat ik me er door laat leiden. Maar ik ben ook niet iemand die haar ogen sluit voor dingen die toevallig minder leuk of ronduit naar zijn. Het hoort bij het leven.

910. Aan welk kledingstuk van vroeger koester je goede herinneringen?

Toevallig ben ik een paar dagen geleden begonnen met de enorme klus om mijn oude foto’s te digitaliseren en toen kwam ik dit tegen. Ik vind mijn haar hier sowieso echt heel leuk, maar dit shirt was wel favoriet!

Grappig genoeg heb ik niet zo lang geleden een shirtje gescoord die hier veel op lijkt. Ook zwart met van die witte biesjes en een print. Het model is iets anders en de print ook, maar ik vind het leuk weer zo’n soort ‘retro’ shirt te hebben!

Met een vriendin bij de Efteling

911. Wat zou er in een contactadvertentie over jou staan?

‘Stille wateren hebben diepe gronden’ is ‘t eerste wat in me opkomt. Maar er zou überhaupt geen contactadvertentie van mij verschijnen, omdat ik niet aan daten doe en geen interesse heb in een relatie. Daar kan ik heel kort over zijn. :-)

912. Met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?

Zaterdag. Ik was met Martin bij HEMA en we waren in een gekke bui. Vervolgens kreeg ik dus midden in de winkel de slappe lach. Ergens wel een beetje gênant, maar beter dat je staat te lachen dan te huilen.

Een paar dagen eerder heb ik ook zó hard moeten lachen dat ik er buikpijn van kreeg. Ik was aan het appen met m’n Engelse maatje en zoals je weet, kunnen die er wel wat van als het op droge humor aankomt. Ja, ik heb best veel gelachen de laatste tijd.

913. In welke talen kun je je verstaanbaar maken?

Nederlands (duh), Engels (vloeiend spreken en schrijven) en een klein beetje Duits, maar dat valt, denk ik niet helemaal onder ‘jezelf verstaanbaar maken’. Ik kan Duits beter verstaan dan spreken of schrijven. Frans heb ik helemaal nooit iets van gebakken en Spaans vind ik een prachtige taal, maar ben te lui om het te leren.

914. Waar kom je maar niet aan toe?

Mijn foto’s digitaliseren. Al ben ik er nu eindelijk aan begonnen. Ik wil dat al jaren doen, maar het komt er steeds maar niet van. Bepaalde klusjes zoals spullen voor Marktplaats op de foto zetten schuif ik soms ook maanden voor me uit. Geen zin, te slecht licht, te druk. Altijd wel een excuus.

915. Komt wijsheid met de jaren?

Absoluut. Als ik naar mezelf kijk zoals ik nu ben en jaren terug, ben ik een stuk wijzer geworden. Ik heb veel over mezelf geleerd, over mensen, over het leven. En daar ben ik blij mee.