Zo, na een periode van bijna-stilte op mijn blog, in elk geval de weekoverzichten maar weer een beetje oppakken. Het is inmiddels al dinsdagavond, maar toch wilde ik nog een overzichtje van de afgelopen week posten. Een week waarin ik mijn achtertuin zomerklaar maakte, geweldig lekkere biefstuk at en wat leuke uitjes heb gehad naar Zaltbommel en de Dordtse Biesbosch.

maandag 1 april

Nu de winter achter ons ligt, werd het tijd om mijn achtertuintje weer zomerklaar te maken. Een echte tuin is het niet, meer een betegeld terras omgeven door schuttingen. Maar met een aardige verzameling planten en wat tuinmeubilair (wat ik overigens deze week pas buiten heb gezet), is het best een gezellige plek om buiten te zitten. Omdat ik onlangs bollen had gekocht, had ik ook potgrond nodig, dus haalde ik twee zakken en gelijk nog een paar leuke plantjes.

Volgeladen fietskar

woensdag 3 april

In het voorjaar zet ik altijd heel veel bloemen op de foto. Het is sowieso mijn favoriete jaargetijde en ik kan zowat in vervoering raken van elk klein bloemetje wat ik in de natuur op zie duiken, na een periode waarin bruintinten de overhand hebben gehad. Het sneeuwklokje op foto drie is met recht een laatbloeier en laat pas voor het erst in 3 jaar bloemetjes zien! Tot slot een foto van mijn lieve Molly, die lekker op een stapel kussens lang te loungen. :-)

donderdag 4 april

Het wekelijkse etentje met Martin, ging dit keer naar wegrestaurant Napoleon in Hank. En man, wat hebben we heerlijk gegeten! De beste biefstuk die ik sinds tijden op heb en al het andere was ook heel goed te pruimen. Het ‘toetje’ wat we hadden besteld bleek een flinke ‘toet’ te zijn die we maar net op kregen! Zeker voor herhaling vatbaar!

Diner met biefstuk

Enorme vlaflip

vrijdag 5 april

Deze foto postte ik op Twitter met onderschrift: “Sneeuwwitje tussen de madeliefjes.” Echt veel zin om te poseren had hij niet (Bas wil buiten nooit stil zitten), maar toch vind ik ‘t een leuke foto. Bijna elke foto van Bas vind ik leuk. :-) ‘s Avonds bakte ik pannenkoeken, die dan weer niet op de foto staan. Prima dagje met best lekker weer.

Bas tussen de madeliefjes

zaterdag 6 april

‘s Middags met Martin op pad, toeren met de cabrio zoals we wel vaker doen bij mooi weer. Eerst bij m’n moeder op de koffie, waar ik ook nog een tas spullen heb afgegeven en daarna door naar Zaltbommel, waar we wat rondgelopen hebben en een hapje gegeten. Ik koos voor deze heerlijke geitenkaas-salade. Op de terugweg fotografeerde ik de bijna-zonsondergang boven de rivier. Op de laatste foto zie je mijn washi-tapes die ik eindelijk netjes georganiseerd heb in sorteerboxen van AliExpress, waar ik héél happy mee ben.

zondag 7 april

Onverwachts weer met Martin op pad met de cabrio. Dit keer reden we naar Dordrecht, waar we hebben gewandeld in het prachtige Sterrenburgpark waar ik een aantal prachtige bomen spotte. Vervolgens zijn we doorgereden naar de Dordtse Biesbosch waar ik ook foto’s maakte. Fietsen heb ik de afgelopen week niet gedaan ondanks dat het mooi weer is geweest, maar dat komt vanzelf weer. Ik ga er vanuit dat er nog genoeg mooie dagen op de planning staan voor 2019!