Hallo! Het is weer tijd voor een weekoverzicht. De afgelopen week was deels heel leuk in de zin van lange wandelingen, leuke uitjes in het weekend en veel mooie foto’s (en mooi weer), maar anderzijds heb ik me vanaf woensdag ellendig gevoeld.

Een week met ups en downs dus en qua foto’s heb ik aardig moeten uitdunnen, maar ik maak over twee dingen nog een apart artikel met daarin meer foto’s. Nu in elk geval een terugblik op week vijftien.

maandag 8 april

Wat een topdag. Heerlijk weer en mijn voet deed minder pijn, dus ging ik een eind wandelen met Bas. Overvaren met de pont naar Woudrichem, daar rondgelopen (en foto’s gemaakt), vervolgens via de Groesplaat naar Sleeuwijk gelopen en daar vandaan de pont naar huis. De politiemotoren spotte ik Buiten de Waterpoort in Gorinchem, evenals de vrolijke gele viooltjes. De vergeet-mij-nietjes heb ik in de tuin, heb ik van m’n moeder gekregen.

dinsdag 9 april

Een stuk kouder, maar toch nog mooi weer, dus ook weer verschillende keren buiten geweest en deze foto van mooie witte bloesem gemaakt. Wat voor iets het is, weet ik niet, maar het rook heerlijk! Jammer dat je geen foto’s met geur kunt maken. :-)

Bloesem

donderdag 11 april

Het zonnetje scheen nog steeds, maar m’n stemming was omgeslagen. Ik moest naar de huisarts en was ergens best wel nerveus over. Tot overmaat van ramp kon ik even later naar huis met een verwijzing voor het ziekenhuis. Voor de zekerheid, maar als je hypochondrie hebt zoals ik, genoeg om flink over in de stress te schieten.

Om de zenuwen de baas te blijven, had ik ‘s morgens al een eind gewandeld met Bas, waarbij ik de eerste foto maakte. ‘s Avonds was het tijd om met Martin een hapje te gaan eten, wat goede afleiding was. ‘s Avonds laat maakte ik een illustratie voor de verjaardag van iemand die nog altijd speciaal voor me is. Hij vond ‘m erg gaaf.

vrijdag 12 april

Ik had een tijdje geleden een grote ringlight besteld op AliExpress. Ik wilde al lang zo’n ding, maar ze zijn meestal behoorlijk prijzig en dat heb ik er dan weer niet voor over. Deze stond voor € 21 op AliExpress met een diameter van 25 cm en inclusief statiefje en een stick om hem vast te houden.

Onlangs was er weer sale bij Ali en heb ik ‘m uiteindelijk met nog flink wat korting kunnen kopen. Eenmaal in mijn bezit, moest ie natuurlijk even getest worden. Ik wil hem vooral gaan gebruiken voor flatlay foto’s en zo nu en dan voor selfies. Erg blij mee in elk geval!

Samen met Bas

zaterdag 13 april

Bij de dierenwinkel scoorde ik een gratis hondenpenning, waar Bas zijn naam en geboortedatum in gegraveerd staan. Die kreeg je bij aankoop van antivlooienspul en die was net op. Ik heb me verder eigenlijk de hele dag belabberd gevoeld en dat kwam niet echt lekker uit, omdat ik ‘s avonds naar een feestje zou gaan met Martin.

Gelukkig trok het in de loop van de avond weg. Het evenement waar we voor gingen, bleek niet leuk, dus zijn we na een half uur ergens anders heen gegaan waar het wel leuk was en het bier rijkelijk vloeide. Een paar uur was ik mijn ellendige gevoel kwijt en ik heb gezongen en gedanst tot ik erbij neerviel. Bij wijze van spreken dan, want ik kon nog gewoon rechtop lopen. :-)

zondag 14 april

Onverwachts weer met Martin op pad. Hij vroeg of ik zin had mee te gaan naar Abbenes, waar hij vroeger gewoond heeft. We hebben in Uithoorn een stuk gewandeld in een natuurgebied en iets gegeten bij het Pannenkoekenfort.

Later in Abbenes, kwamen we bij toeval een veld vol prachtige tulpen tegen, waar ik los ging met foto’s maken. Zo’n veld bezoeken stond al een tijdje hoog op mijn lijstje! Hierover schrijf ik overigens nog een apart item, omdat ik behoorlijk veel mooie foto’s heb gemaakt waar ik er graag meer van wil laten zien.