Elke week neem ik me voor om meer artikelen te schrijven tussen de weekoverzichtjes door en telkens komt ‘t er toch niet van. Te druk, te moe, geen zin. Smoezen te over. :-) Ach ja, we nemen het maar zoals het is. Ik loop al een paar weken met ideeën rond voor enkele blogposts, dus het is niet dat ik geen inspiratie heb, het komt er alleen niet van. Nu een terugblik!

maandag 29 april

Weinig bijzonders gedaan. Het is de hele week niet echt aantrekkelijk weer geweest om naar buiten te gaan, dus ben ik veel binnen gebleven. Ik maakte wel een afspraak bij de kapper. Het was 7 maanden geleden dat ik m’n neus daar voor het laatst gezien had en mijn punten waren behoorlijk dun. Overigens kon ik zaterdag pas terecht.

Sleepy selfie

dinsdag 30 april

Tijdens een wandeling met Bas zag ik deze schitterende blauwe regen en natuurlijk kon ik daar niet voorbij zonder een aantal foto’s gemaakt te hebben. Super!

Blauwe regen

woensdag 1 mei

Ook deze dag weinig bijzonders gedaan. Ik had het koud en rolde mezelf op in mijn ontzettend lelijk geworden maar superfijne vest. Oordopjes in, deken erover en je hebt geen kind aan me. :-) Ondanks dat ik het koud had, ben ik ‘s avonds kort voor het eten wel gaan fietsen. Een rondje van 13 km op hoge snelheid. Ik had mezelf beloofd dat als ik zou fietsen, dat ik daarna mijn favoriete bieten/geitenkaas salade mocht halen. En zo geschiedde…

Lui op de bank

Salade en een sapje

donderdag 2 mei

Zo’n dag dat ik het gevoel had dat niks me stond en m’n haar alles deed behalve wat ik wilde. En dan een selfie maken. Tricky! ‘s Avonds zoals gewoonlijk op donderdag ergens eten met Martin. We schoven weer aan bij de Malle Molen en ik koos een ‘full English breakfast’. Alleen de worstjes heb ik achterwege gelaten, die vind ik niet zo lekker. Voor de rest? Smullen!

Camo selfie

Full English breakfast als diner

vrijdag 3 mei

Meestal krijg ik in het voorjaar opeens weer zin in smoothies. Het is nota bene lekker, gemakkelijk en ook nog eens erg gezond. Meestal deed ik vrij standaard dingen met ingrediënten als aardbeien, sinaasappelsap en banaan, maar dit keer ben ik aan het experimenteren geslagen.

Full vegetable smoothies zoals de rechtse blijk ik niet geweldig te vinden, maar door een video op YouTube heb ik ontdekt dat je fruit en groente beide in een smoothie kunt gebruiken en dat dat erg lekker is! Mijn meest experimentele smoothie tot nu toe is er één met rood fruit (aardbeien, bramen, frambozen), beetje citroen, spinazie, komkommer, amandelmelk en water.

Groene smoothie

Smoothie

zaterdag 4 mei

De dag begonnen met een smoothie met rood fruit, spinazie, banaan en honing en ‘s middags naar Giessenburg geweest waar ik mijn kapotte Biba-armband om heb geruild voor een nieuwe. Ik dacht dat ik dezelfde auto zag als die m’n moeder heeft, maar het bleek een ouder model.

Een stukje verderop stond een loods vol met geweldige vintage spullen, onder meer deze typemachine. Ik heb al een tijdje een obsessie met vintage typemachines. Zou er graag één willen maar heb er geen plek voor. Maar deze moest natuurlijk wel op de foto! ‘s Avonds kookte ik voor het eerst verse rabarber. Mijn oma deed dat vroeger vaak in de zomer.

zondag 5 mei

Qua weer een nogal wisselvallige dag. Tijdens lopen met Bas was het een kwestie van tussen de buien door laveren. ‘s Avonds besloot ik toch nog even een rondje te racen en ondanks dat ik met een soortgelijke lucht vertrok als op de eerste foto, veranderde dat al snel en heb ik een aardige bui over me heen gehad.

In de zomer vind ik het geen probleem om nat te regenen, maar als de temperatuur niet hoger komt dan 12 graden is dat best fris! Ik heb overigens het plan opgevat om net als in augustus 2017, een cycle challenge te doen. Dertig dagen lang elke dag fietsen. En met fietsen bedoel ik een rondje van minimaal 10 km op hoge snelheid. Ik denk alleen dat ik dat nog moet uitstellen omdat de temperaturen gewoon nog te laag zijn om met weer en wind te kunnen rijden.

Molen de Hoop, Gorinchem

Klaar voor een fietstochtje