Vandaag een lijstje met vragen die ik beantwoord. Aanvankelijk was ik woensdag al begonnen met ‘t schrijven van dit artikel, om uiteindelijk halverwege geen zin meer te hebben en iets anders te gaan doen. Inmiddels is het maandag en eigenlijk alweer tijd voor een weekoverzicht, maar voor de afwisseling toch even dit eerst tussendoor.

916. het ergste scheldwoord wat je tegen iemand hebt gezegd?

Geen. Het is al heel wat als ik een keer met m’n vuist op tafel sla. :-) Ik ben altijd iemand geweest die haar mond hield bij vervelende situaties, omdat ‘t zogenaamd beter was niks te zeggen. Altijd verantwoordelijk zijn, jezelf niet verlagen naar het gedrag van de ander en je netjes gedragen.

Tegenwoordig laat ik me de kaas echt niet meer van het brood eten en vooral in het verkeer wil ik weleens uit m’n slof schieten als iemand zich als een wegpiraat gedraagt en mij in gevaar brengt, maar wel altijd binnen de normen van fatsoen.

Schelden vind ik afschuwelijk. Vooral omdat ik zelf het grootste deel van m’n leven het mikpunt ben geweest van lelijke woorden. Scheldwoorden gebruiken tegen mensen doe ik dus niet. ‘Lul’ zeggen is al heel wat.

917. Wat is het meest spontane wat je ooit hebt gedaan?

Ondanks dat ik mezelf in sociale situaties niet kan omschrijven als spontaan, hou ik wel van spontane acties. Ter plekke bedenken dat je iets gaat doen wat je absoluut niet van plan was. Bij mij blijft dat wel meestal beperkt tot kleine dingen. Het is niet zo dat ik op het vliegtuig stap omdat ik even naar Parijs wil of zo.

Eén van de leukste dingen qua spontane acties die ik me herinner, is op een bloedhete avond met Bas op de trein stappen, in het donker een lange wandeling door Sliedrecht maken en daar vervolgens ergens een borrel drinken bij een restaurantje wat nog open was. Heerlijke avond!

918. Is je leven pas compleet met kinderen?

Als je mij ook maar een beetje kent, weet je dat mijn antwoord nee is. Ik vind kinderen überhaupt verre van leuk en moet er niet aan denken om ze zelf te hebben. Ik heb nooit die wens gehad.

Al was er wel een tijd, rond mijn dertigste, dat ik bang was dat ik ondanks mijn aversie voor kinderen toch last zou krijgen van rammelende eierstokken. Als een soort oerinstinct wat het overneemt van het verstand. Gelukkig is dat nooit gebeurd.

919. Hoe gedraag je je in een spookhuis?

Als kind zal ik waarschijnlijk best bang zijn geweest. Een paar maanden geleden was ik nog in het spookhuis in de Efteling en ik deed niets anders dan grapjes maken en vond het maar saai.

Doutzen Kroes

920. Met wiens uiterlijk zou je willen ruilen voor een dag?

Doutzen Kroes. Ik bewonder haar natuurlijke schoonheid. Geen plamuur of opgespoten lippen nodig om mooi te zijn. Al vind ik alles wat opgespoten is sowieso tegenovergesteld van mooi.

921. Ben je actief op internetfora?

Niet meer. Maar ik ben dat jaren geleden wel een tijdlang geweest. Tegenwoordig zijn fora ook niet meer zo populair. Social media is dé manier om contact te maken en te onderhouden met andere mensen. De enige keren dat ik nog op een forum kom, is als ik een computerprobleem heb waar ik na uren zwoegen zelf écht niet uit kom. Maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.

922. Kun je lekkere hapjes maken?

Ik ben niet zo’n keukenprinses. Ik kan prima koken en laat zelden of nooit iets aanbranden, maar ik waag me eigenlijk nooit aan ingewikkelde dingen en kook nooit met recepten. Ik ben sowieso nogal eenkennig als ‘t om eten gaat.

Qua hapjes maak ik ook nooit veel bijzonders, sowieso doen zich er zelden gelegenheden voor om iets te maken. Het enige wat ik kan bedenken, is dat mijn gevulde eitjes altijd wel geroemd worden.