Inmiddels weer een bladzijde verder in dat roze boekje met duizend vragen, waar ik een paar jaar geleden alweer mee begon die te beantwoorden op m’n blog. Het is zo onderhand een compleet levenswerk geworden! Had nooit verwacht hier zo lang mee zoet te zijn. Maar dat vind ik alleen maar leuk. Dingen die je snel afwerkt, heb je minder plezier van.

Zo had ik een paar maanden geleden 2 boeken besteld op Amazon waar ik vreselijk nieuwsgierig naar was. Het eerste boek, toch zeker geen dun vodje, had ik binnen drie dagen uit. Verslonden. Met boek nummer twee heb ik het anders aangepakt. Af en toe lees ik wat bladzijden, maar niet eens elke dag. Lezen is net als eten: Hoe langer je er mee bezig bent, hoe meer je ervan geniet.

923. Wat heb je onlangs zelf voor elkaar gekregen?

Een joekel van een doos (220×80 cm) in m’n eentje uit een bestelbus laden. Niemand had gezegd dat ik dat moest doen, maar als ik weet dat ik iets zelf kan, doe ik dat ook. En stiekem vind ik het af en toe best leuk om even een beetje girlpower te tonen. :-) Verder heb ik vorige wek in de hitte de gootsteen in de keuken ontstopt. Een klusje wat ik in de badkamer weleens vaker doe, maar in de keuken was het nog nooit nodig geweest. Echt heel bijzonder is dat overigens niet, want ik ben behoorlijk handig en kan vrijwel alles in en rondom huis zelf fiksen.

924. In hoeverre lijkt jouw leven op een sprookje?

Het eerste wat in me op komt is: Alle dagen vrij! Ik merk soms weleens wat afgunst op bij mensen wanneer ze merken dat ik geen baan heb en dus ‘de hele dag op mijn luie reet uit mijn neus zit te vreten van hun belastingcenten.” Ook zo’n heerlijk kortzichtige uitspraak wanneer men eigenlijk gewoon maar iets wil zeggen.

Lui ben ik niet en ik teer op niemands belastingcenten. Het hebben van een beperking heeft ook de nodige nadelen waar niemand mee wil ruilen. Nooit zomaar even in de auto kunnen stappen als je ergens heen wilt bijvoorbeeld. Mensen niet in hun ogen kunnen kijken. Geen etiketten kunnen lezen in de supermarkt en vaak raar aangekeken worden als je met je neus op je telefoon geplakt zit om iets te kunnen lezen. En dat zijn er slechts een paar.

Heteluchtballon

925. Wat snap je soms nog steeds niet?

Onlangs deed ik met mijn moeder een ballonvaart en ik sprak me erover uit dat ik het nog steeds niet kan bevatten hoe het mogelijk is dat zo’n ballon de lucht in gaat. Zonder techniek, hydrauliek, electronica of andere machinerie. Slechts een ballon en een heleboel hete lucht. Het fenomeen is een combinatie van scheikunde en meteorologie, maar ik vind het nog altijd een bijzonder iets waar ik eigenlijk nog altijd niet bij kan. :-)

926. Draag je dagelijks make-up?

Ja en nee. Ik draag vrijwel elke dag make-up, maar dat is meestal beperkt tot een beetje eyeliner en concealer en wat oogschaduw in een neutrale kleur. Soms heb ik fases dat ik echt zin heb om me op te maken, maar met een hondje wat elke ochtend druk staat te stressen om uit wandelen te gaan, heb ik niet eens tijd om me fatsoenlijk op te maken, al zou ik er wel zin in hebben. :-D

927. Welke meditatie-oefening is je favoriet?

Sukhasana (easy pose) gecombineerd met rollen/stretchen van de nek en schouderbladen. Dit is een yoga oefening en ondanks dat dit een heel eenvoudige is, vind ik hem echt geweldig. Ik voel van alles tintelen als ik deze oefening doe en behalve dat mijn hoofd lichter voelt naderhand, is mijn nek ook gelijk een stuk losser.

Omdat ik iemand ben die stress en emoties niet makkelijk uit, heb ik zo ongeveer permanent een stijve nek en schouderbladen en ik weiger naar een masseur te gaan. Deze oefening helpt me om in elk geval de ergste stijfheid weg te nemen.

928. Wat zou je doen als mensen gemiddeld 40 jaar worden?

Ik weet niet of ik veel anders zou doen. Ik heb de eerste 30 jaar van m’n leven gespendeerd aan ‘overleven’ en zit pas sinds een jaar of 10 in een rustiger vaarwater, ik kan nu beter relativeren, meer rationele beslissingen maken en ben sterker dan ooit.

Ik ben vanuit een enorm donker dal omhoog gekropen en uiteindelijk iemand geworden met een krachtige geest en een positieve kijk op het leven. Ik geniet intens van de kleine dingen die voor mij de lichtpuntjes in ‘t leven vormen. Geld maakt niet gelukkig. Mensen ook niet. Oprecht geluk en ‘peace of mind’ kunnen alleen uit jezelf komen. Dat is wat ik geleerd heb. Een hoger doel is er voor mij dus niet.

Wat heb jij onlangs zelf voor elkaar gekregen?