De weken vliegen echt voorbij. Zo snel dat ik eigenlijk niet aan bloggen toe kom. Vaak begin ik goed met de start van een nieuwe week, maar dan gaat het toch weer mis. Vorige week had ik de foto’s voor het weekoverzicht van week 27 al klaarstaan, maar toch ben ik er niet mee verder gegaan. Deels gebrek aan tijd, maar ook voor een groot deel vanwege gezondheidsredenen.

Zoals je afgelopen week al kon lezen, ben ik vier weken na het flauwvallen nog altijd niet de oude en met een klachtenpatroon als deze en de onvoorspelbaarheid ervan, is het erg lastig te zeggen of ik nu bijna beter ben of nog niet. Zelf denk ik momenteel dat het eind nu echt in zicht is, maar het blijft erg moeilijk te beoordelen.

Met name extreme vermoeidheid en duizeligheid zorgden er dus voor dat bloggen ook niet echt van harte ging. Vandaag in elk geval een dubbel weekoverzicht. Om te voorkomen dat het artikel te rommelig en te lang wordt, maak ik weer (aanklikbare) fotocollages. Voor elke week één.

week 27

We begonnen de week met de verjaardag van Molly, die 20 jaar oud is geworden. Deze foto maakte ik toen ze in de hangmat zat. Dinsdag fietste ik een rondje van 15 km en ben ik ook nog met de pont naar Woudrichem geweest omdat ik bij de Action wilde kijken of ze daar het item hadden wat hier in de stad uitverkocht was. Op de terugweg bij de ijssalon aangeschoven met de bedoeling iets te drinken, totdat ik American Pancakes op de menukaart zag…

Op de terugweg zette ik het opspattende water vanaf de pont op de foto en maakte ik, eenmaal thuis, een relaxte wandeling met Bas. Woensdag zat ik in Dordrecht. Als ik iets in m’n hoofd heb, moet dat gebeuren. Geen discussie mogelijk. Ik maakte ook enkele foto’s in de binnenstad en ondanks duizeligheid, had ik het prima naar m’n zin.

Qua outfit had ik iets aan wat eigenlijk niet echt bij mijn kledingstijl past, namelijk een bloesje met drukke print. Ik hou daar nooit zo van, maar deze vind ik oprecht leuk! Ook hoedjes zijn vrij nieuw in mijn repertoire.

Ik vind ze al jaren leuk, maar kocht of droeg ze nooit omdat ik vond dat ik er gewoon geen hoofd voor heb en stiekem ook omdat ik bang was te veel aandacht te trekken en net als al die jaren die achter me liggen, weer uitgescholden te worden voor lelijk.

Gelukkig gebeurt dat nu niet en dat geeft motivatie om mijn kledingstijl langzaamaan naar een hoger level te tillen. Mijn stijl is inmiddels wel wat veranderd vergeleken met jaren geleden, maar omdat ik nu eenmaal een creatief persoon ben, houd ik erg van een eigen stijl met unieke details. Authenticiteit en niet aantrekken wat ‘in de mode’ is. Een eigen draai aan dingen geven. En in een regio als waar ik woon, kan men dat meestal niet zo waarderen.

Donderdag was het ook tijd voor de wekelijkse ‘eetdate’ met Martin. Dit keer werd het de Mexicaan. Ik maakte op de valreep een foto van Molen Nooit Volmaakt in de schemering. Vrijdag was ik uitgenodigd om postelein te eten bij m’n moeder (daar zeg ik nooit nee tegen) en zette ik haar mooie zonnebloemen op de foto.

Zaterdag en zondag ben ik een poosje op het Hippiefestival geweest. Zaterdag met Martin, maar helaas had ik uitgerekend toen een enorm slechte dag en moeite om mezelf overeind te houden. Zondag ben ik in m’n eentje nog even geweest, maar niet langer dan een uurtje. Ik kocht een paar kettinkjes, koffie met een hartje en zette de mooiste hippiebusjes op de foto.

week 28

Van week 28, vorige week dus, heb ik wat minder foto’s, terwijl ik niet bepaald heb stilgezeten ondanks aanhoudende klachten. Maandag was ik met Bas in Leerdam. Spontane actie. Het was rond lunchtijd en ik besloot daar een broodje te halen en die bij het haventje op te eten. Maar toen ik in de vitrine bij Bakker Bart een roze donut in zijn eentje lag liggen, kon ik die niet weerstaan. Iets met guilty pleasure…

De poorten van Hofje van Aerden waren open, dus een kijkje genomen en wat foto’s gemaakt. Ik genoot van een heerlijke latte bij Koffie in de Bakkerij en daarna weer huiswaarts. Woensdag was een regenachtige dag, maar ik moest op de fiets boodschappen doen bij AH en dan kom je dus zo thuis. ‘s Avonds had ik opeens een energieboost en moest en zou ik gaan fietsen. Ook toen regende het, dus tja, dan kom je als een verzopen katje thuis. Maar het was wel lekker!

Ook zette ik mijn droomhuis weer eens op de foto en de markt in Vianen, waar ik woensdag was. Donderdagmiddag belde Martin of ik naar IKEA wilde en ik zei ja. Ik weet niet wat er in de lucht hangt daar, maar altijd als ik daar ben, krijg ik de slappe lach, zo erg dat ik haast niet meer op m’n benen kan staan.

Dat we ons af en toe gedragen als kleine kinderen in een speeltuin en de foute opmerkingen en grappen over en weer vliegen, zal daar ongetwijfeld een groot aandeel in hebben. Het was hoe dan ook weer leuk en de Zweedse balletjes lekker.

Vrijdag probeerde ik mijn bij IKEA gekochte thee uit (ruikt heerlijk, smaakt niet bijzonder) en sinds zaterdag heb ik wat last van slaapproblemen. Ondanks dat ik op tijd naar bed ga en mijn telefoon op het nachtkastje laat, zie ik het zonder slaappillen regelmatig 5 uur of later worden en daar ben ik dus niet blij mee. Tot slot een sfeervol plaatje van de Lingehaven van zondag.