Vandaag een dubbel weekoverzicht en ik heb er een hele klus aan gehad om alle foto’s uit te zoeken. Ik had er ruim 200 en uiteraard plaats ik die niet allemaal in deze post! Desondanks zijn er nog aardig wat over. Ik maakte uitstapjes naar onder andere De Biesbosch, Vreeswijk en Nieuwpoort, ik fietste weer eens wat vaker (zolang mijn duizeligheid het toeliet) en het was ontzettend warm! Veel kijk- en leesplezier!

WEEK 29

maandag 15 juli

Een extra lange wandeling gemaakt met Bas, met onderweg een koffiestop bij DeliFrance. Tijdens één van de overige wandelingen, spotte ik deze mooie paarse vlinderstruik in de buurt.

dinsdag 16 juli

Ontbijt op bed. Gewoon omdat ik daar zin in had. Ik had nog geen zin om me al aan te kleden en uit bed te gaan, maar wel trek. Dus nuttigde ik mijn yoghurtje en een kop groene thee in bed.

Ontbijt op bed

woensdag 17 juli

Ondanks dat ik nog steeds niet verlost was van de duizeligheid, had ik enorm zin om weer eens een lekker eind te fietsen en dus deed ik dat. Het werd uiteindelijk een rondje van 35 km over onder meer Woudrichem, Andel en Rijswijk. In de tussentijd nog bij m’n moeder wat gedronken.

donderdag 18 juli

Weer gefietst, dit keer een rondje over Arkel. Bij een kledingwinkel daar, kocht ik dit stoere witte shirt met knoopjes en een eenvoudig zwart hemdje van ribstof. De foto van de dreigende lucht maakte ik wat later vanaf de pont. We aten dit keer bij Martin thuis, die nieuwe aardappels had.

vrijdag 19 juli

Het shirtje wat ik de dag ervoor had gekocht was iets te groot, maar ze hadden ‘m niet in een maat kleiner. Nu kun je aan te grote kleding gelukkig wel wat doen, dus pakte ik m’n spelden en de naaimachine erbij en nu is ie goed. Ik ben geen fan van dat soort klusjes, maar soms moet het even. ‘s Avonds stond de ballonvlucht op het programma waar je hier al over kon lezen.

zaterdag 20 juli

Eind van de middag stuurde Martin een appje, of ik soms zin had om ‘s avonds met de cabrio te gaan toeren. Daar zeg ik vrijwel nooit nee tegen. Ik bedacht dat we wel in Vreeswijk konden gaan kijken en dat bleek een goed idee.

Superleuke plek, leuke terrasjes, fotogenieke locatie en prima koffie. Ga ik zeker nog eens heen! Achteraf gezien ben ik er doorheen gekomen toen ik twee jaar geleden op de fiets naar Utrecht ging. Ik herkende wat plekjes.

zondag 21 juli

Alweer ontbijt op bed en ‘s middags gefietst. Ik was eerlijk gezegd best duizelig toen ik vertrok, maar gaandeweg verdween dat en kreeg ik een helder hoofd. Ik heb al vaker gemerkt dat fietsen een haast geneeskrachtige uitwerking op me heeft.

Ook als ik niet lekker in m’n vel zit, kan ik m’n hoofd echt leegmaken met fietsen. Geïnspireerd door de foto’s die ik de dag ervoor in Vreeswijk maakte, maakte ik tijdens een avondwandeling weer eens wat typische stadsfoto’s in eigen woonplaats. Ik vind ze behoorlijk mooi geworden.

WEEK 30

maandag 22 juli

Best een druk dagje. Weer een rondje gefietst en wederom in de richting van Arkel. Halverwege ontdekte ik een pad over het gras met een leuk watertje erlangs, waar ik even heb rondgelopen. Eenmaal weer thuis kookte ik rabarber en ‘s avonds weer met Martin en de auto op pad.

Dit keer bezochten we Nieuwpoort en reden we verder nog wat rond door de polder via onder meer Groot-Ammers en Brandwijk. Tot slot zagen we ooievaars op lantaarns zitten op de terugweg. De foto die ik snel vanuit de rijdende auto maakte, lukte nog ooi!

dinsdag 23 juli

Het was bloedheet en ik had een vervelend klusje te doen. De gootsteen in de keuken bleek flink verstopt te zitten en daar moest dus wat aan gedaan.Alles uit ‘t aanrechtkastje gehaald, de afvoer losgehaald en het euvel gefikst.

Maar man wat is het heet met je kop in zo’n kastje! ‘s Avonds weer toeren met Martin, dit keer een rondje door de Biesbosch gedaan en daar ook een stuk gewandeld. Ik ontdekte dankzij Google Lens een paar bloemennamen die ik nog niet kende en maakte her en der wat foto’s.

woensdag 24 juli

Op de warmste dag sinds ruim 50 jaar, besloot ik te gaan fietsen. Een rondje van ‘maar’ 20 km, maar het was wel behoorlijk pittig! Ik heb meerdere keren moeten stoppen onderweg omdat het té warm was om in één keer door te rijden. Op de terugweg heb ik zelfs een poosje op de grond naast mijn fiets gezeten in een schaduwrijk plekje en later in een tunneltje met graffiti.

donderdag 25 juli

Ik maakte een kan lemon-water en dronk ‘s middags een pakje kefir leeg met wat pitten erbij, om m’n pijnlijke maag die waarschijnlijk overstuur was door de warmte, een beetje tot rust te krijgen met probiotica en vezels. ‘s Avonds uit eten bij De Beren. Ik koos voor een geitenkaas-salade. Dat leek me de beste optie gezien mijn maagklachten. Voor mij geen zware kost!

vrijdag 26 juli

‘s Avonds met Martin naar Van Cranenbroek in Dongen, waar hij voor een loungeset voor de tuin wilde kijken. Ik was nooit in die winkel geweest en keek m’n ogen uit. En kocht een super goedkope gebreide trui die ik ontzettend leuk vind. Martin slaagde ook voor zijn tuin-set, maar die moest hij wel zelf vervoeren, dus daar moest wat voor geregeld worden. De eerste foto maakte ik vanaf het veer over de Bergse Maas.

zaterdag 27 juli

Onverwachts een drukke dag. Martin kon de bus van z’n werk lenen om de tuinset op te halen en vroeg of ik mee ging. Ik heb ook flink de handen uit m’n mouwen gestoken en ben van 10 uur ‘s morgens tot zes uur ‘s avonds van huis geweest. Alleen rond half 3 even thuis Bas uitgelaten.

Het was nog een hele toer om die enorme doos bij Martin thuis te krijgen, maar alles is gelukt en het setje staat mooi te shinen in z’n achtertuintje. De Mercedes stond op zijn werk en het lantaarntje en het Twix toetje waren mijn aankopen van de dag. Dat Twix-ding is echt hemels!

zondag 28 juli

De laatste dag en de laatste foto. Van bloedheet met stralende zon, is het nu opeens weer grijs met achttien graden. Maar ik kan het niet erg vinden. Even lekker het huis koelen en over straat kunnen lopen zonder klamme rug. Ik wandelde 6.5 km met Bas en tijdens een stukje lopen over de wal begin van de avond, spotte ik deze aparte wolk boven de haven.

Dreigende lucht boven de haven