Alweer een dubbel weekoverzicht. Het wordt bijna een gewoonte. Ik heb twee best rare weken gehad. Enerzijds behoorlijk druk (ik ben gewoon ook slecht in stil zitten en niets doen, zelfs niet als het hard nodig is).

Anderzijds zat ik totaal niet lekker in m’n vel en was ik hondsmoe. Uitgeput was een beter woord. In m’n hoofd ging het ook niet echt lekker. Desondanks heb ik wel weer veel foto’s gemaakt en uiteenlopende dingen gezien. Dat zie je terug in dit overzicht!

Week 31

Omdat ik best moe ben en graag wil slapen, maak ik me wat gemakkelijker vanaf door alles per week in één collage te stoppen. Scheelt ook een hoop scrollen voor jou, dus 2 vliegen in één klap. Vorige maandag maakte ik een fijne (en lange) avondwandeling met Bas. Ergens onderweg hebben we een poos bij een soort vijver gezeten waar Bas zelfs even in het water ging (het was nog best warm) en ik een korte meditatieoefening heb gedaan.

De foto van de zonsondergang boven het water (de Linge) maakte ik twee dagen later tijdens een snel fietstochtje. Ik had die dag nogal veel stress gehad en een enorme onrust in m’n lijf. Fietsen en dan echt even alle remmen los gooien, helpt altijd om mijn hoofd weer helder te krijgen. Die foto is dan ook het enige waar ik voor gestopt ben of überhaupt voor afgeremd heb.

Een dag later moest ik bloedprikken in het ziekenhuis, wandelde ik weer de nodige kilometers met Bas waarbij ik dat leuke huisje tegenkwam en ‘s avonds met Martin met de auto op pad, waarbij we ter hoogte van het pontje bij Veen een sanitaire stop maakten voor Bas, die ook mee was.

Verder kocht ik een leuk bloesje bij Woord en Daad (winkel met tweedehands spullen en kleding) en at ik mijn favoriete bieten-geitenkaas salade bij de Vitamine Kantine. Ik sloot de week af met een wandeling van 8 km met Bas, via de Merwedebrug naar Sleeuwijk en daar de uiterwaarden in.

We zaten een poosje op een strandje en ik at wilde bramen. ‘s Avonds belde Martin of ik weer mee wilde met de auto en omdat hij zin had om eens bij zee te gaan kijken, zaten we vervolgens opeens in Rockanje waar ik ook de nodige foto’s heb gemaakt en heb genoten van zee en strand.

Week 32

En ook week 32 gaat in een collage. Maandag fietste ik ‘s avonds met Bas naar het Lingebos om te wandelen en we reden daar ook nog een stukje rond met Bas in de kar, zoals je op de tweede foto kunt zien. Op de terugweg kon ik een prachtige avondlucht bewonderen, die ook op de foto moest. Dan maar weer stoppen. :-)

Vervolgens steek ik gelijk over van maandag naar donderdag. Zoals ik in de intro al schreef, zat ik de afgelopen weken slecht in m’n vel. Woensdag en donderdag waren het ergst. Ik was zó moe dat ik amper op m’n benen kon staan en was emotioneel.

Wat nogal verbazingwekkend is aangezien zelfbeheersing zo’n beetje my middle name is en ik zelden of nooit huil. Donderdag ging het zo slecht dat ik de hele dag op bed ben gebleven in de hoop ‘s avonds weer wat energie vergaard te hebben om ergens te gaan eten. Dat lukte gelukkig aardig.

Ik nam een wijntje, de biefstuk was niet te vreten en uiteindelijk eindigde ik met een yoghurt-to-go in de Biesbosch. Weer met de auto op pad dus. Even lekker uitwaaien en ontspannen aan het water. Ik weet niet of het komt, omdat ik in de buurt van water ben opgegroeid, maar ik trek altijd naar het water als ik me niet goed voel. Het heeft een kalmerend effect.

Vrijdag was Bas jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden. Onder meer met een pannenkoek (ook voor hem) bij de Pannenkoekenbakker. Ik maakte een ‘carfie’ en tijdens een wandeling om uit te buiken achteraf, zette ik de Hortensia op de foto.

Eerder die middag bij HEMA een caramel-cappuccino gescoord met Martin en die kregen we gratis. Omdat ik kortgeleden een kaartje met handgeschreven boodschap en een complimentje had achtergelaten, gewoon omdat ik dat leuk vond om te doen. Ze vonden dat zo’n toffe actie dat de koffie van het huis was.

Verder kocht ik weer twee dingen bij Woord en Daad, startte ik zondag met mijn drie dagen detox plan en zat ik ‘s avonds opeens in Lelystad, waar ik prachtige oude schepen heb gezien. Martin moest in Ermelo iets ophalen en vervolgens zijn we doorgereden naar de rand van ‘t IJsselmeer met het idee bij het water te kijken. Dat daar zulke schepen lagen wisten we niet eens!