Vrijdag bezocht ik met m’n moeder de Binnenvaartdagen in Zwijndrecht. Nu heb ik geen link met de binnenvaart, maar boten en zo’n beetje alles wat met water en varen te maken heeft, vind ik altijd leuk en er is niks mis met een beetje cultuur snuiven. Bovendien was het evenement gratis, dus helemaal mooi meegenomen!

Ik geloof dat we er rond half elf waren en ondanks dat het evenement pas om 12 uur officieel geopend werd door de burgemeester van Zwijndrecht, was ‘t al behoorlijk druk en was er genoeg te zien. Het is kleiner dan de Havendag of de Botenbeurs hier in Gorinchem, maar ook weer heel anders.

Toen m’n moeder met een paar mensen stond te praten, scharrelde ik rond op de steiger waar diverse schepen aangemeerd lagen en kreeg daar spontaan een rondleiding op een schip wat gebruikt wordt voor reinigingswerkzaamheden.

Verder keken we rond bij kraampjes waar scheepvaart-gerelateerde items te zien waren, kon je op de containerschip Zembla rondkijken, zelfs bovenin de stuurhut en waren we van plan om een rondvaart te doen met stoomschip George Stephenson.

Maar die zou uiteindelijk pas om 3 uur z’n eerste afvaart hebben en dat werd een beetje laat. Rondkijken hebben we wel gedaan om vervolgens een half uurtje later diep onder de indruk weer voet aan wal te zetten. Dit schip was werkelijk een soort drijvend museum, supermooi!

Verder aten we iets bij restaurant Zomerlust en dronken ijskoffie bij de MINI Coffee Bar, wat dus letterlijk een mobiele koffiebar was in een Mini Cooper. Dat dat paste in zo’n klein autootje! Tot slot probeerde ik nog de binnenvaart-simulator uit, wat best tof was om te doen. Een echt schip besturen zal niet zo snel gebeuren, maar met zo’n simulator heb je toch een idee hoe dat gaat.

Al met al een leuk evenement waar genoeg te zien en te doen was. De sfeer was goed, het weer was mooi, het was druk maar niet té en ik heb ladingen foto’s gemaakt. Wat in mijn geval vaak wel een graadmeter is van hoezeer ik het naar m’n zin heb of niet. 🙂 In deze blogpost zie je er een paar, Check mijn tweets en de fotogalerij om meer te zien!