Nu de zomer op z’n retour lijkt en de eerste ‘frisse herfstwind’ al lijkt te waaien, is er ook nog een andere frisse wind en wel één die door mijn hoofd waait, met het oog op mijn blog. Zoals je vast gemerkt zult hebben is het de laatste tijd weer 10 keer niks.

Zelfs de standaard weekoverzichtjes sla ik meer dan eens over en vat ik dan maar samen in een twee-, drie- of zelfs vier wekelijkse editie, wat een veel te lang verhaal met veel te veel foto’s wordt.

Ik heb regelmatig onderwerpen in m’n hoofd waar ik over wil schrijven, dingen waar ik ben geweest, plaatsen die ik heb bezocht, maar het komt er niet van, ik heb geen zin of tijd en als we weken verder zijn denk ik “Laat maar, ‘t is nu te lang geleden” en dus blijft het weer stil op m’n blog. Het was eigenlijk door ‘t zien van een andere website met korte stukjes vergezeld van één of enkele foto’s dat het kwartje viel.

Ik heb afwisseling altijd heel belangrijk gevonden. Iemand heeft me weleens getipt om een niche te maken van m’n blog, dus zeg maar één basis onderwerp waar je vanuit werkt, maar daar wilde ik niks van weten. Ik wilde alles doen.

Reviews, muziek, grappige dingen op internet, persoonlijke artikelen, fotografie, citaten, recepten, creatieve dingen, tags. Zo veel mogelijk afwisseling. Alleen raakte ik verstrikt in het web van die afwisseling. Ik wist van gekheid niet meer wat ik moest bedenken en door die stress ging mijn creativiteit en inspiratie eraan.

Ook heb ik weleens het idee gehad om mijn blog meer te richten op mijn creativiteit en dan met name dingen die ik maak qua tekenen en vormgeving. Maar dat is iets wat bij mij enorm in fases komt en dus ook gaat. Maandenlang doe ik er niks mee en dat is dus geen geschikt onderwerp om als basis te gebruiken.

Omdat ik snel verveeld raak doordat iets me niet voldoende uitdaging biedt, stop ik van lieverlee weer met het uitoefenen van bepaalde hobby’s of interesses. Het lijkt vanaf een afstandje of ik iemand ben die niks vol kan houden, maar het is puur dat mijn geest uitdaging nodig heeft en als iets dat niet voldoende biedt, kap ik ermee.

Er is echter één ding wat ik al ruim 15 jaar doe en met name de laatste pakweg vijf jaar behoorlijk intensief. Fotograferen! Mijn spiegelreflexcamera mag dan vaker in de kast liggen dan dat ie mee op pad is, maar ik kan toch wel zeggen dat de meest gebruikte app op m’n telefoon mijn camera is. Waarom niet in de basis een soort fotoblog maken van mijn blog!

Ik heb zoveel foto’s die het daglicht nooit zien, Voor weekoverzichten dun ik het aantal drastisch uit, op Instagram staat ook alleen maar wat ik het allermooist vind, terwijl er nog genoeg over blijft wat de moeite waard is maar wat nooit ook maar een greintje aandacht krijgt.

Het idee is als volgt. Ik ga vanaf nu artikelen schrijven die om foto’s draaien. Ik plaats één of een paar bij elkaar horende foto’s in een post en schrijf er een korte tekst bij. Hapklare brokken. Het hoeft het geen mega mooie foto te zijn, kan van alles zijn.

Van mijn favoriete koffie van HEMA tot een mooie bloem, een stad die ik heb bezocht, een nieuwe aankoop. Ook met de tekst kan ik alle kanten op, het kan informatief zijn, maar ook een beschrijving van iets wat ik heb meegemaakt of iets persoonlijks. Heb ik tóch afwisseling, maar wel allemaal in het thema fotografie. En zodoende krijgen ook de foto’s die misschien niet op de voorste rij zitten, ook nog een beetje aandacht.

Het idee spreekt me heel erg aan en ik denk daadwerkelijk dat ik hiermee de toekomst van mijn blog in handen heb. Sowieso kun je zoveel kanten op met dit thema en heb ik altijd zoveel foto’s, dat er niet gauw een moment zal zijn dat ik niets weet te bedenken om over te bloggen. Ik hoef maar naar mijn fotoalbums te kijken en daar is mijn inspiratie!

En als ik dan eens zin heb om een persoonlijk artikel te schrijven, iets over mijn favoriete muziek of whatever, dat is alleen maar mooi meegenomen. Mogelijk dat met deze nieuwe richting de weekoverzichten ook komen te vervallen, maar dat moet ik nog even aankijken. Ik heb ze wel altijd leuk gevonden om te maken, dus ik gooi ze niet gelijk overboord.

Deze week nog zul je de eerste blogpost van het ‘vernieuwde EstrellaWeb’ kunnen zien. Natuurlijk is het geen baanbrekend idee wat nog nooit iemand heeft gedaan, maar zoals op mijn krijtbordje in de gang staat: “All beauty starts with simplicity’.

En zo is het! Overigens heb ik ook plannen om een soort social wall te maken zodat je in één oogopslag mijn laatste posts van social media kunt zien in plaats van in de sidebar zoals nu, maar ik moet eerst nog even kijken of dit te realiseren is op een manier die ik mooi en leuk genoeg vind. Plannen genoeg dus!

To be continued!