Onlangs gaf mijn oude blender de geest en startte daarmee dus de jacht op een nieuwe. De oude heb ik ooit, ik weet niet eens meer hoeveel jaar geleden, bij Aldi gekocht voor een bedrag rond de € 25. Gewoon een standaard blender met zo’n loodzware glazen kan, maar hij was nu dus kapot en ondanks dat ik nog enkele pogingen heb gedaan, helaas niet meer te repareren.

Aanvankelijk wilde ik weer zo’n zelfde soort model, ik dacht dat het vrij eenvoudig zou zijn om voor een soortgelijke prijs een soortgelijke blender te scoren. Viel dat even tegen! De gemiddelde prijs lag inmiddels een heel stuk hoger en nadat ik er bij Blokker één gescoord had voor € 30 die ik met vereende krachten thuis heb gekregen (zware en onhandige doos op de fiets), bleek die zo lek als een mandje te zijn en kon ik het hele traject weer in omgekeerde volgorde afleggen.

Vervolgens startte ik dus maar een online zoektocht. Bol, Coolblue. Ze waren niet veilig voor mijn onaflatende speursessies. Ik ben een echte gadgetliefhebber, maar heb helaas een klein budget waar ik wel rekening mee dien te houden. Dus bijt ik me vast als een terriër, zoek en graaf net zo lang tot ik een kwaliteitsproduct heb voor een mooi prijsje. Maar jongens dat viel echt nog niet mee. Mijn eisenpakket bleek te groot voor mijn budget.

NutriBullet 600

Uiteindelijk viel mijn oog op de NutriBullet, waar ook al een flink prijskaartje aan hing, maar alles aan reviews en recensies wat ik erover las was zó dolenthousiast dat ik er inmiddels toch wel van overtuigd was dat dit de blender was wat ik wilde. Lekker compact formaat ook en toch net weer iets krachtiger dan mijn oude beestje.

Het geval wilde dat ik rond die tijd met een SamenGezond-project meedeed, waarbij je CoolBlue vouchers kon vergaren door een bepaald aantal punten per week te scoren door het vastleggen van activiteiten.

Nou vind ik mezelf niet sportief, maar ik heb wel bovengemiddeld veel beweging, dus dat was kaasje. 90 punten per week moest ik halen en dat drie weken lang. En elke week had ik ze binnen 3 dagen al in de pocket. Aan het eind van de rit kreeg je nog een extra voucher als je ook alle vragenlijsten had ingevuld, dus in totaal kreeg ik € 20 aan vouchers!

Dus ik bestelde de NutriBullet nadat ik alle vouchers binnen had en het geval wilde dat er op dat moment een TweedeKeus product stond voor nog eens € 9 minder. Volgens de omschrijving was alleen de doos open geweest. Daar kon ik mee leven. Bestellen dus, met uiteindelijk € 29 korting! Ik word door een Engelse vriend inmiddels al ‘bargain queen’ genoemd omdat ik een neusje heb voor mooie kortingen en aanbiedingen en dat was hier dus ook weer aardig gelukt.

Frisse smoothie

De volgende dag kwam de pakketbezorger met mijn nieuwe blender aanzetten. Al snel bleek dat niet alleen de doos open was geweest, het was ook gebruikt. Er hing een muffe geur in de beker, er zat vocht in en er was een soort aanslag op de messen te zien. CoolBlue gebeld en die deden niet moeilijk. Als ik deze opstuurde, zouden ze per ommegaande een gloednieuwe sturen en…. voor dezelfde prijs als wat ik nu had betaald. Kijk, over mooie deals gesproken!

Inmiddels heb ik de NutriBullet zo’n anderhalve week in gebruik en ik vind ‘m super! Het formaat bevalt goed, de onderdelen zijn makkelijk te reinigen (en kunnen in de vaatwasser, als je die hebt) en het werkt eenvoudig, goed en snel. Wat ik ook heel fijn vind, is dat hij bevroren producten zoals vriesfruit kan verwerken en je kunt ook ijsblokjes crushen. Ik werk voor m’n smoothies veel met bevroren fruit, dus dat was sowieso wel een voorwaarde.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je hem maximaal één minuut aaneengesloten kunt gebruiken omdat het anders niet goed is voor de motor, maar normaal gesproken heb je binnen een minuut echt al je ingrediënten wel gepureerd. Alleen bevroren spinazie heeft soms wat meer tijd nodig heb ik gemerkt.

Maar verder ben ik dik tevreden! Ook fijn is dat je dus losse onderdelen kunt kopen als er iets aan vervanging toe is. Dat betekent dus niet opnieuw een nieuwe blender hoeven kopen, maar gewoon een los mes-opzetstuk kopen of een beker. Ideaal!

Ben jij ook bekend met de NutriBullet?